Καραγιάννης Θωμάς                                                                                        Αθήνα 8/3/07

Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Τηλ. 6974750406

                                                                      

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

και όμως… H μητρότητα δε θεωρείται

χρόνος διδακτικής εμπειρίας!!!

 

Αγαπητέ συνάδελφε

          Θεωρώ ηθική υποχρέωσή μου να σε ενημερώσω ότι στις πρόσφατες μεταθέσεις για τα πειραματικά σχολεία συντελέσθηκε μέγα πραξικόπημα, εις βάρος των μητέρων εκπαιδευτικών.

          Με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του ΥΠΕΠΘ, την οποία αποδέχθηκε η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ, με δική μου μόνο διαφωνία, αφαίρεσαν από τη διδακτική εμπειρία των μητέρων εκπαιδευτικών την άδεια μητρότητας!!!

          Με δήλωσή μου καταδίκασα τη συγκεκριμένη απόφαση, που μας γυρίζει πίσω, σε χρόνια αλήστου μνήμης εποχές… Στη σχετική μου δήλωση αναφέρω: «Σχετικά με το υπ’ αριθμ. Φ 361.23/143/137137/Δ1 Δ/νσης Προσωπικού τμήμα Γ’ ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου των εκπαιδευτικών με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μου αλλά και στα όσα πρόκειται να εφαρμοστούν στις επικείμενες μεταθέσεις στα πειραματικά σχολεία επισημαίνω τα εξής:

Σε ποια νομοθεσία στηρίζεται ο Δ/ντης Προσωπικού και υπογράφει το παραπάνω διευκρινιστικό σχετικά με τις μεταθέσεις εκπ/κών Π.Ε. στα πειραματικά σχολεία;

Από πότε η διατυπωθείσα άποψη του Νομικού Συμβούλου αποτελεί Νόμο και γιατί δεν επικαλέσθηκε το αυτό κατά τις μεταθέσεις του 2005 και 2006; Αλήθεια μπορώ εγώ ως εκπρόσωπος εργαζομένων να μη θεωρήσω, ότι τίθεται θέμα για συναδέλφισσες που έκαναν χρήση άδειας κύησης – τοκετού και μητρότητας;

            Μπορώ να θεωρήσω, ότι οι βραχύχρονες αναρρωτικές και κανονικές άδειες που χορηγήθηκαν σε συναδέλφους θα σταθούν εμπόδιο για διεκδίκηση θέσης;

            Δεν αναφέρομαι σε άλλες περιπτώσεις διότι η παραπάνω σχετική με παραπέμπει σε χρόνια «επιθεωρητισμού» όπου οι δασκάλες κατά τους επιθεωρητές έπρεπε να «προγραμματίζουν» την εγκυμοσύνη τους.

            Συνεπώς, για μένα όλες οι παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να υπολογιστούν ως διδακτική εμπειρία προκειμένου οι συναδέλφισσες να θεμελιώσουν δικαίωμα διεκδίκησης θέσης, μετά βέβαια από σύγκριση».

          Αλήθεια από πότε ο «εν αδεία ευρισκόμενος αλλάζει αντικείμενο» κατά την πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ και το Δ/ντή προσωπικού της Α/θμιας εκπαίδευσης; Αστεία πράγματα, παράνομα και απαράδεκτα.

          Η κρίση δική σας…

 

Καραγιάννης Θωμάς