Αναζήτηση  

   

Επισκέπτες/μέλη  

Hits: Πατήστε για τα στατιστικά επισκέψεων 

Πατήστε στο χάρτη για να δείτε την κατανομή των χρηστών
  Ενημέρωση: 05-03-2017

Αυτή τη στιγμή
{module 42}

Πρόσφατα μέλη
{module 43}

   

Η σελίδα αυτή  

{flike}

   
 • Ιστορία των υπολογιστών

  Δείτε μερικά ενδιαφέροντα βίντεο  για την ιστορική εξέλιξη των Η/Υ, ξεκινώντας από την αρχαιότητα μέχρι και μερικές δεκαετίες πριν. Ό,τι δηλαδή θα βρείτε γραμμένο σε οποιοδήποτε βιβλίο υπολογιστών, σε αρκετά πιο ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Ενδεικτικά: Ο μηχανισμός των Αντικηθύρων, η διαφορική μηχανή του Babbage, ENIAC, Univac, Harvard Mark I, Μηχανή Turing, Enigma κ.ά.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Οι πρωτοπόροι και οι συνεχιστές

  Εδώ θα βρείτε βιογραφικά στοιχεία, μερικών από τους πιο γνωστούς πρωτοπόρους των επιστημών (Πληροφορική, Μαθηματικά, Φυσική, Ηλεκτρονική κ.ά). Σημαντικούς ανθρώπους, για τους οποίους διαβάζουμε απλώς μια μικρή αράδα για τη ζωή τους, στο περιθώριο μιας σελίδας ενός σχολικού βιβλίου υπολογιστών ή άλλων επιστημών. Επίσης θα δείτε τη βιογραφία, των σημαντικότερων προσώπων από το χώρο της Πληροφορικής και την πορεία τους προς την επιτυχία. Αν θα θέλατε να συμπληρωθεί η λίστα με κάποιον επιστήμονα της Πληροφορικής που θεωρείτε αξιόλογο, στείλτε μου e-mail.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  3
 • Microsoft

  Ένα ωριαίο βίντεο σε συνέχειες, για την ιστορία και την εξέλιξη της Microsoft και των συντελεστών της. Αξίζει να το παρακολουθήσετε. Σχεδόν αναπόφευκτα, όλοι χρησιμοποιούμε τα προϊόντα της, χρόνια τώρα.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  2
 • Apple

  Το αντίπαλο δέος θα 'λεγε κανείς, της Microsoft. Mε περίπου την ίδια ηλικία και στα ίδια μέρη, δείτε την ιστορία της, μέσα από τα ιδρυτικά της μέλη και το πώς το όραμα δύο νεαρών, εξελίχθηκε σε μια εταιρεία κολοσσό, στις μέρες μας.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  2
 • Unix / Linux

  Εδώ θα παρακολουθήσετε τους δύο δημιουργούς του UNIX (αλλά και της γλώσσας προγραμματισμού C), να μιλάνε οι ίδιοι σε βίντεο εκείνης της εποχής, για την ανάγκη δημιουργίας του. Επίσης, τον  δημιουργό της πρώτης έκδοσης του Linux, να μιλά σε κοινό για το επίτευγμά του, το οποίο έχει εισέλθει επιθετικά και δωρεάν στην αγορά, βάζοντάς τα με εμπορικές εταιρείες μεγαθήρια.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Ίντερνετ

  Βίντεο με σημαντικά πρόσωπα του χώρου του Ίντερνετ, όπως ο δημιουργός του TCP/IP, ο δημιουργός του παγκόσμιου ιστού (www), μιλούν σήμερα για τις δημιουργίες τους. Επίσης δείτε βρίσκονται πίσω από τις εταιρείες Facebook, Twitter κλπ, και πώς αυτές δημιουργήθηκαν. Και φυσικά, μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε τα βίντεο για την εταιρεία φαινόμενο, την Google.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  4
 • Σύγχρονο hardware

  Εδώ θα βρείτε βίντεο για το πώς φτιάχνονται οι επεξεργαστές, οι δίσκοι CD/DVD, θα δείτε το εσωτερικό των εγκαταστάσεων εταιρειών όπως η Intel. Επίσης το πώς λειτουργούν συσκευές όπως ο σκληρός δίσκος, το CD/DVD, οι εκτυπωτές μελάνης και Laser, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  5
 • Ηλεκτρονικά παιχνίδια και γραφικά Η/Υ

  Για πολλούς, ίσως η πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία βίντεο. Όσοι είστε από παλιά στο χώρο των υπολογιστών, με νοσταλγία θα παρακολουθήστε την ιστορική εξέλιξη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε ένα ντοκυμαντέρ σταθμό. Επίσης θα δείτε την εξελιξη στην κατασκευή των ηλ. παιχνιδιών σήμερα. Και φυσικά την ιστορία του παιχνιδιού Pac-man, της ιαπωνικής Namco, αλλά και του πρόσφατου FPS, Halo 2. Για τους πολύ προχωρημένους, υπάρχει μια εκπληκτική συλλογή από σεμινάρια Ινδικού πανεπιστημίου για τη θεωρία των γραφικών υπολογιστών.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  5
 • Υπολογιστές και κινηματογράφος

  Παρακολουθήστε σε συνέχειες, την δημιουργία οπτικών εφέ σε ταινίες. Επίσης την ιστορία των κινουμένων σχεδίων και πώς οι Η/Υ ενσωματώθηκαν στην όλη διαδικασία δημιουργίας τους. Ακόμη, το πώς φτιάχθηκε η ταινία κινουμένων σχεδίων Alladin, από τη Disney. Δείτε επίσης τι είναι ο τρισδιάστατος κινηματογράφος και την 3D κάμερα που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Avatar.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  3
 • Άλλα ενδιαφέροντα βίντεο

  Διάφορα βίντεο, όπως τα εκθέματα στο μουσείο ιστορίας υπολογιστών (http://www.computerhistory.org) στην Αμερική, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην  ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμένο σκληρό δίσκο και τα εργαστήρια ρομποτικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (M.I.T.)

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Άλλα σημαντικά επιστημονικά μυαλά

  Εδώ θα βρείτε μια διαρκώς αυξανόμενη λίστα με σύγχρονους επιστήμονες εκτός του χώρου της πληροφορικής. Ξεκινάμε με τον Stephen Hawking. Αν θα θέλατε να συμπληρωθεί η λίστα με κάποιον επιστήμονα που θεωρείτε αξιόλογο, στείλτε μου e-mail για να το συζητήσουμε.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Αρχαίοι Έλληνες πρωτοπόροι

  Μάλλον συμφωνούμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες τα βρήκαν και τα είπαν όλα... Είμαστε σίγουρα απόγονοί τους; Αμφιβάλλω εδώ και καιρό. Δείτε τη βιογραφία των σημαντικότερων από αυτούς, οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις για όλες τις επιστήμες. Ξεκινάμε με Αρχιμήδη, Πυθαγόρα και Ερατοσθένη. Αν θα θέλατε να συμπληρωθεί η λίστα με κάποιον αρχαίο Έλληνα που θεωρείτε αξιόλογο, στείλτε μου e-mail.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  3
   

Χρήστης  

 Επισκέπτης
Είσοδος | Εγγραφή
   

Αποφθέγματα...  

"Music is the art which is most nigh to tears and memory."
Oscar Wilde
   

Δημοσκόπηση  

Η γνώμη σας για τον ιστότοπο

   

Αρχείο  

   
© 2020 - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ