το λογισμικό παρέχεται για σχολική χρήση

Το λογισμικό του cd δημιουργήθηκε από το ΕΚΦΕ Πειραιά-Καλλίπολης, με σκοπό να βοηθήσει τους συναδέλφους Φυσικούς, που διδάσκουν στη Γ΄ Λυκείου, να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους με εικόνα και κίνηση. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Περιλαμβάνει video από πειράματα και προσομοιώσεις και αναφέρεται σε όλα τα κεφάλαια της ύλης της Γ΄ Λυκείου (κατεύθυνσης).  Δεν απαιτεί κάποια εγκατάσταση. Επιλέγεις κεφάλαιο και οδηγείσαι σε καινούργια σελίδα. Πατώντας στον τίτλο  ξεκινά η αναπαραγωγή.  Με τα χειριστήρια του player μπορείς να διακόπτεις, να επαναλαμβάνεις ή να βλέπεις σε πιο αργή κίνηση κάποια αποσπάσματα. Σε κάποια από αυτά απαιτείται να ακούγεται ο ήχος(ηχητικά διακροτήματα, Doppler). Όταν τελειώνει το απόσπασμα επιστρέφεις στο menu  και διαλέγεις καινούργιο ή επιλέγεις κάποιο συναφές, που αναφέρεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

 Για όσους έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στη χρήση του υπολογιστή, περιέχει και προσομοιώσεις με προστατευμένη μορφή, για ευνόητους λόγους. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να δει τις πλήρεις προσομοιώσεις, ας επικοινωνήσει με το ΕΚΦΕ μας, για να τις στείλουμε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή παρατήρηση στείλε μήνυμα στο ekfeapeir@sch.gr (τηλ. 2104970782) ή στο ithanos@sch.gr (κιν. 6977641139)

συνέχισε

ή πήγαινε στις προσομοιώσεις