Ανάλυση εικόνας σε χρωματικές παλέτες

Τυχαίνει πολλές φορές να μας φαίνεται αρκετά δύσκολο να επιλέξουμε μια χρωματική παλέτα για δημιουργήσουμε ένα έργο ή να ταιριάξουμε και να συνδυάσουμε χρώματα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σε όσους προσπαθούν να (ανα) δημιουργήσουν ένα έργο βασισμένοι σε μια φωτογραφία – πρότυπο ή ακόμη και σε όσους θέλουν απλά να χρωματίσουν ή να διακοσμήσουν το χώρο τους.

Ευτυχώς η εποχή μας προσφέρει πληθώρα εργαλείων και μέσων που είναι εύκολα προσβάσιμα και δεν απαιτούν ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Ένα από αυτά είναι το online και χωρίς χρέωση, colorhunter δηλ κυνηγός χρωμάτων.  Φορτώνεις μια εικόνα στο colorhunter και αυτό, σαν ένας αληθινός κυνηγός χρωμάτων, βρίσκει και σου δείχνει τη χρωματική παλέτα της εικόνας.

colorhunter

Η εικόνα μπορεί να είναι μια δική σου φωτογραφία ή μια οποιαδήποτε άλλη από το  www.flickr.com ή άλλη τοποθεσία στο internet.

colorhunter02 colorhunter01

Όπως ίσως παρατηρήσατε  το colorhunter μας δίνει πολλές πληροφορίες για τα web χρώματα αλλά καμιά για το χρωματολόγιο κάποιας εταιρίας χρωμάτων για ζωγραφική ή χρώματα τοίχου κλπ.

Πληροφορίες για χρώματα τοίχου με τους κωδικούς τους μας δίνει το chip it, ένα άλλο διαδικτυακό εργαλείο.

chipit0

Δουλεύει με τον ίδιο τρόπο με το colorhunter αλλά μας δίνει επιπλέον τους κωδικούς των χρωμάτων της εταιρίας χρωμάτων sherwin-williams. Δείτε τα αποτελέσματα της ανάλυσης

chipit1

Η Vitex μια άλλη εταιρία, πολύ πιο κοντά μας,  προσφέρει ένα παρόμοιο εργαλείο που όμως μας παρουσιάζει απλώς συνδυασμούς χρωμάτων για χώρους. Παρ όλα αυτά είναι ιδανικό για να κατανοήσουμε πως λειτουργεί το χρώμα και να βρούμε μια χρωματική που μας ταιριάζει.

vitex

φυσικά μπορείτε να βρείτε περισσότερα εργαλεία ανάλυσης ψάχνοντας στο web

δείτε για το chipit εδώ (άλλαξε σε ColorSnap)
δείτε για το colorhunter εδώ
δείτε για το Vitex viewer εδώ

περισσότερα:
Wearpalettes.com  Συνδυάστε τα ρούχα σας.

Print Friendly, PDF & Email

About Yannis Zogakis

Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Τέχνης
Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. To colorhunter δυστυχώς δεν λειτουργεί αφού ούτε να συνδεθείς μπορείς ούτε ν ανεβάσεις εικόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *