13η Γιορτή Κερασιού 2007

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 13ης Γιορτής Κερασιού στις Αμυγδαλιές, στις 16-17-22-23 και 24 Ιουνίου. Φέτος οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Ο.Π.Α.Ν.Γ.) και το Δήμο Γρεβενών (Πολιτιστικός Οργανισμός), ενώ είχαν τη στήριξη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Φώλια και του Επιμελητηρίου Γρεβενών και σίγουρα ήταν οι περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ.

Αναλυτικότερα για τις εκδηλώσεις πρέπει να αναφέρουμε:

1) Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2007 9.00μ.μ. το συγκρότημα του Γιώργου Κωνσταντινίδη με τη  Δέσποινα Κλεισιάρη στο τραγούδι, το Χρήστο Παπαδημητρίου στο τραγούδι και την κιθάρα, τη Χριστίνα Κυριακίδου στο νταούλι και το Στέλιο Κώττα στα πλήκτρα, έδωσε ένα ρεσιτάλ έντεχνου, λαϊκού, δημοτικού και προπαντός ποιοτικού τραγουδιού και ικανοποίησαν τους εκατοντάδες των παρευρισκομένων.

2) Την Κυριακή 17 Ιουνίου  2007 η ημέρα παιδικής δημιουργίας θα μείνει αξέχαστη από τα δεκάδες παιδιά μικρά και μεγάλα που κυριολεκτικά γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία των Αμυγδαλιών. Στις 6μ.μ. στο χώρο της πλατείας, αναπτύχθηκε φουσκωτό κάστρο για την ψυχαγωγία και εκτόνωση των παιδιών που πλαισιώθηκε με face painting (ζωγραφική στο πρόσωπο) που  επιμελούνταν από δύο (2) εικαστικούς. Ταυτόχρονα έγινε επίδειξη από ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, ενώ ένας τεράστιος φουσκωτός τίγρης διασκέδαζε όλα τα παιδιά. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το παιδικό θεατρικό με το παραμύθι του ’ντερσεν: «Κόκκινα παπούτσια». Ήταν χωρίς καμιά αμφιβολία η πιο πετυχημένη παιδική εκδήλωση.   ΒΙΝΤΕΟ

 3) Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007 στη  βραδιά ερασιτεχνικής δημιουργίας και νέων καλλιτεχνών εμφανίστηκε αφιλοκερδώς και τον ευχαριστούμε πολύ, μόνο το  μουσικό συγκρότημα του Κωστάκη Τσιοτίκα. Για διάφορους λόγους και όχι με ευθύνη δική μας τελικά δεν εμφανίστηκαν οι μαθητές του Ωδείου και το συγκρότημα του Καραπούλιου Δημήτρη. 

Επίσης στο χώρο υπήρχε μια πολύ πλούσια έκθεση, κερασιού, προϊόντων από κεράσι,  παραδοσιακών φαγητών, μανιταριών και προϊόντων από μανιτάρι από το Σύλλογο Μανιταροφίλων Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και  έκθεση κεραμικής- ζωγραφικής του Martin Kohl και έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Αδάμου. (Η έκθεση κεραμικής- ζωγραφικής του Martin Kohl λειτούργησε  στις 22 – 23 και 24 Ιουνίου.)

4) Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2007 η στη δημοτική βραδιά  με το συγκρότημα του Κων/νου Τσιοτίκα είχε τεράστια επιτυχία. Τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής εκδήλωσης ήταν τα πάρα πολλά και πολύ καλά ποιοτικά κεράσια που προσέφερε ο Σύλλογος δωρεάν, και για μια ακόμη χρονιά οι πάρα πολύ νέοι που φέτος συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ για μια ακόμη φορά το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι που βγήκε ο ήλιος.ΒΙΝΤΕΟ 1 - ΒΙΝΤΕΟ 2

5) Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2007 η θεατρική παράσταση από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας με την κωμωδία του Μολιέρου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Ρήττα με τίτλο: “Γιατρός με το στανιό”, είχε ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία. Ο χώρος της πλατείας γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, ενώ το πολύ γέλιο και το πολύ χειροκρότημα, σίγουρα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Ρήττας και οι συνεργάτες του έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

6) Τέλος η εκδήλωση του Σαββάτου  30 Ιουνίου 2007, με τη  Θεατρική παράσταση από το Δημοτικό Θέατρο Γρεβενών με την  κωμωδία του Νίκου Προύφα με τίτλο: «Τάσους και Γκόλφου», αναβλήθηκε με ευθύνη της Θεατρικής Ομάδας για την Κυριακή 15 Ιουλίου.  

Ακόμα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες για την προσφορά τους στο Σύλλογό μας, στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φώλια, στο Νομάρχη Γρεβενών κ. Κουπτσίδη και στο Δήμαρχο Γρεβενών κ. Νούτσο, ενώ επίσης  αναμνηστική πλακέτα απενεμήθη και στον Κων/νο Τσιοτίκα για την προσφορά της οικογένειας «Τσιοτίκα», που κατάγεται από τις Αμυγδαλιές Γρεβενών, στη διατήρηση της παραδοσιακής μουσικής και του δημοτικού τραγουδιού.   

 

Τέλος τα  μέλη του Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών μετά την τεράστια από κάθε πλευρά επιτυχία των εκδηλώσεων της «13ης Γιορτής Κερασιού 2007», αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν  και δημόσια τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Γρεβενών που ήταν και συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φώλια και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ράμμο που στήριξαν τις φετινές μας εκδηλώσεις και όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Φέτος τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Φώλιας, ο  Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, οι Αντινομάρχες κ. κ. Μπασδέκης και Αρμπάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βλάχος,  οι Αντιδήμαρχοι κ. κ.  Μπασνάς και Φαρμάκης, πολλοί Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,  ο Διευθυντής του ΙΚΑ Γρεβενών κ. Μπουρέλλας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Μπιρμπίλης, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος,  καθώς και εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Μανιταροφίλων Δυτικής Μακεδονίας, τον Martin Kohl, το Βασίλη Αδάμο και το συγκρότημα του Κωστάκη Τσιοτίκα που φέτος συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας αφιλοκερδώς, καθώς και  τους παρακάτω χωριανούς που πρόσφεραν κεράσια, γλυκά κερασιού και παραδοσιακά φαγητά:

 

Γλυκά ή ποτά ή φαγητά πρόσφεραν:

 1. Γκίλια Αιμιλία  
 2. Κιούρκα Ευδοξία
 3. Κιούρκα Μαριάνθη
 4. Κουταλή Βιργινία
 5. Μπουρέλλα Ροδιάνθη
 6. Σίνη Κατερίνα
 7. Τσούπα Μαρία
 8. Μπουρέλλα Ροδιάνθη
 9. Κιούρκα Ε. Παναγιώτα
 10. Ευαγγελία Θ. Λιάκα
 11. Σκάκα Ελευθθερία
 12. Λιάκα Μερόπη
 13. Παπαλιούρα Ιφιγένεια
 14. Παλαιοχωρίτη Αναστασία
 15. Κουταλή Χαρίκλεια
 16. Ζεμπίλη Ε. Σταυρούλα

 

Κεράσια πρόσφεραν:

 1. Καρακίτσιος Βασίλης
 2. Καραλιόλιος Αχιλλέας
 3. Κιούρκας  Δημήτριος
 4. Τούλιας  Αθανάσιος
 5. Λιάκας Γ. Σαράντης
 6. Παπαζήσης Κων/νος

 

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς των εκδηλώσεων:

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ:

 1. ΣΚΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 4ο χλμ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τηλ.2373024910 Αρχαιολογικου Μουσειου 19-20 Θεσ/νίκη Τηλ. 2310 810 674   www.skakas.gr   info@skakas.gr

2.      ΑΦΟΙ  Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΑ & ΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

 1. ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ
 2. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

 1. ΑΦΟΙ Ε. ΝΤΙΝΟΠΑΠΑ ΕΙΔΗ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΙΑΣ – ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ – ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ
 2. ΒΛΕΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
 3. ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε. Παύλου Μελά 57 Γρεβενά
 4. INTERACTIVE LEARNING ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
 5. ΚΑΡΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ JORDAN active clothing & POSTO ITALIANO
 6. ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Α.Ε  “KOURELLAS DAIRY”
 7. ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 8. ΜΗΤΣΙΑΛΟΥ Α. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ
 9. ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ Δ. - ΛΙΤΣΑ  Σ. «ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ – ΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ» 
 10. ΤΖΗΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ “MAGNET electric”
 11. ΤΖΗΜΟΡΩΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΕΠΙΠΕΔΟ»
 12. ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
 13. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΤΣΙΟΜΠΛΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ
 14. ΤΣΙΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΖΩΗΣ Aliko AIG Life
 15. ΧΑΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

 

Και τους χορηγούς επικοινωνίας: 

Ε.Ρ.Α ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                  T.O.P. CHANNEL               T.R.M. STAR FM                        MIX FM             ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ               www.grevenanews.gr          http://www.fora.gr/grevena/

Αρχική