14η  Γιορτή κερασιού…….η πιο γλυκιά γιορτή!!!

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις της 14ης Γιορτής Κερασιού στις Αμυγδαλιές που και φέτος συνδιοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Γρεβενών .

Αναλυτικότερα για τις εκδηλώσεις πρέπει να αναφέρουμε:

1) Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 2 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού, με εξαιρετικά ιδιαίτερη επιτυχία. Φέτος στο πανηγύρι συμμετείχε, λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών πάρα πολύς  κόσμος και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση.

Οι γυναίκες του λαογραφικού - χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, μαζί με άλλες γυναίκες του χωριού τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σούπα που μοιράστηκε ήταν πεντανόστιμη και στο διαγωνισμό του παραδοσιακού αγωνίσματος του άλματος τριπλούν το κύπελλο κέρδισε για μια ακόμη φορά  o Κώστας Χάτσιος. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη.

2) Τεράστια επιτυχία σημείωσε η μεγάλη εκδήλωση που έγινε την Κυριακή του Θωμά 4 Μαΐου για τα «Πασχαλόγιορτα» και τον «αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς».

Ο πολύ ευνοϊκός καιρός και η πολύ καλή οργάνωση βοήθησαν ώστε η εκδήλωση να έχει, κατά κοινή ομολογία, πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση άρχισε με γεύμα προς τιμήν των μελών των χορευτικών τμημάτων και των επίσημων προσκεκλημένων σε ταβέρνα στις Αμυγδαλιές και συνεχίστηκε στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση μίλησε για το έθιμο του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» ο δάσκαλος και λαογράφος Κώστας Χρυσάκης.

Στη συνέχεια χόρεψαν οι περίπου 100 περίπου χορεύτριες και χορευτές από τους Συλλόγους Οσσαίων Λαγκαδά Θεσ/νίκης «η Αγία Κυράννα», Αγιάς Λάρισσας «Μιλτιάδης Δάλλας» και τα δυο χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Κατόπιν έγινε η παρουσίαση του «αποχαιρετισμού των Πασχαλόγιορτων» και το «δίπλωμα του χορού» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών και η εκδήλωση έκλεισε με πολύ χορό όλων των παρευρισκομένων. Οι χορεύτριες και οι χορευτές μάγεψαν με το χορό τους τις δεκάδες των παρευρισκομένων οι οποίοι τους καταχειροκρότησαν. 

3) Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμυγδαλιών με θέμα: “Nέες προοπτικές στην καλλιέργεια της κερασιάς”.

Στην εκδήλωση την ενημέρωση έκανε ο γεωπόνος κ. Παπαϊωάννου Κώστας, ο οποίος παρουσίασε στους αρκετούς κερασοπαραγωγούς που παραβρέθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τις νέες προοπτικές στην καλλιέργεια της κερασιάς, όπως αυτές προκύπτουν από την έρευνα και τη διεθνή εμπειρία και που ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενώ προϋποθέτουν περισσότερη γνώση των τεχνικών της καλλιέργειας, την καλύτερη οργάνωση των κερασοπαραγωγών και την στήριξη της πολιτείας, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο εισηγητής.

Ήταν κατά κοινή ομολογία μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πολύ πιθανόν να φανούνε στο άμεσο μέλλον.

Γι΄ αυτό το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το γεωπόνο κ. Παπαΐωάννου Κώστα που για μια ακόμη φορά συμμετέχει αφιλοκερδώς σε εκδήλωση του Συλλόγου μας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό για την άψογη συνεργασία.

4) Το Σάββατο 14 Ιουνίου  2008 η ημέρα παιδικής δημιουργίας θα μείνει αξέχαστη από τα δεκάδες παιδιά μικρά και μεγάλα που κυριολεκτικά γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία των Αμυγδαλιών. Στις 5μ.μ. στο χώρο της πλατείας, αναπτύχθηκε φουσκωτό κάστρο και μία φουσκωτή τσουλήθρα για την ψυχαγωγία και εκτόνωση των παιδιών, καθώς και δημιουργικά εργαστήρια με ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,  ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ και FACE PAINTING: (Ζωγραφική στο πρόσωπο). Στη συνέχεια η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΜΑ» έδωσε για μια ακόμη φορά τον καλύτερό της εαυτό και παρουσίασε μια ολοκληρωμένη παιδική παράσταση θεάτρου δρόμου, που συνδύαζε στοιχεία θεάτρου και θεάματος, με μία συρραφή από θέατρο, χορό, παντομίμα, τσιρκοειδή «γκαγκ», ταχυδακτυλουργικά νούμερα και ηχο-παιχνίδια, σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα γέλιου και χαράς. Μια πολύχρωμη παρέα από εντυπωσιακούς ξυλοπόδαρους, κλόουν – παλιάτσους, ζογκλέρ, καθώς και οι τεράστιες φουσκωτές κινούμενες φιγούρες καρτούν, ύψους 3,5 μέτρων που χόρευαν  και παράσερναν  τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους μεγάλους, σε ένα Πανηγύρι Φαντασίας, Χρωμάτων και Χαράς. Επίσης στο χώρο υπήρχε μια πολύ πλούσια έκθεση κερασιού, προϊόντων από κεράσι, καθώς και  έκθεση κεραμικής- ζωγραφικής του Martin Kohl.

5) Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2008 η δημοτική βραδιά  με το συγκρότημα του Κων/νου Τσιοτίκα είχε τεράστια επιτυχία, παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν φέτος κυρίως λόγω του άσχημου για την εποχή καιρού. Τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής εκδήλωσης ήταν τα πάρα πολλά και πολύ καλά ποιοτικά κεράσια που προσέφερε ο Σύλλογος δωρεάν και για μια ακόμη χρονιά οι πάρα πολύ νέοι που φέτος συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ για μια ακόμη φορά το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι που βγήκε ο ήλιος. Τραγούδησαν η Σούλα Δέλιου, ο Κώστας Ζέρβας και ο Παναγιώτης Πανουσάκος.

6) Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008 η θεατρική παράσταση από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας είχε επίσης μεγάλη επιτυχία. Η κωμωδία του του Δημήτρη Ρήττα με τίτλο: «Ο μπάρμπας μου ο Μαχούλιας», είχε ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία. Ο χώρος της πλατείας γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, ενώ το πολύ γέλιο και το πολύ χειροκρότημα, σίγουρα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Ρήττας και οι συνεργάτες του έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

7) Η εκδήλωση της Βραδιάς Φλογέρας και παραδοσιακής πίτας  που έγινε την Τρίτη 17 Ιουνίου 2008 ήταν τόσο επιτυχημένη, ώστε πολλοί φίλοι μας ζήτησαν να την καθιερώσουμε και να γίνεται κάθε χρόνο. Ο πολύ καλός καιρός, η πανσέληνος και ο μελωδικός ήχος της φλογέρας δημιούργησαν μια μαγευτική - ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα. Έπαιξε φλογέρα και τραγούδησε ο Χρήστος Κάλτσιος με τη σύζυγό του Ρούλα, καθώς και οι Βασίλης Ξάνθας και Δημήτρης Παλαιοχωρίτης. Παράλληλα υπήρξε και έκθεση – γευσιγνωσία  παραδοσιακής πίτας που ετοίμασαν οι γυναίκες του χορευτικού - λαογραφικού τμήματος του Συλλόγου: Ροδιάνθη Μπουρέλλα, Αιμιλία Γκίλια, Ελευθερία Σκάκα, Παναγιώτα Κ. Κιούρκα, Ευαγγελία Θ. Λιάκα και η Κιούρκα Μαριάνθη. Τους ευχαριστούμε πολύ όλες και όλους για την συμμετοχή – προσφορά τους.

8) Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 21 Ιουνίου η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στο έντεχνο, ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Γρεβενών. Έπαιξαν μπουζούκι ο Μάριος Αναγνώστου (1ο Γυμνάσιο) και ο Αναστάσιος Αναγνώστου (1ο Λύκειο) και κιθάρα ο καθηγητής τους Πουρνάρας Στέργιος και τραγούδησαν η Ζουπουνίδου Μαρία (1ο Γυμνάσιο), η Κυριακίδου Γλυκερία (1ο Λύκειο), ο Μαρκόπουλος Βασίλης (1ο Λύκειο) και καθηγητής τους Στέργιος Πουρνάρας. Υπεύθυνοι καθηγητές του μουσικού σχήματος ήταν η Ερμιόνη Μπούκα και ο Στέργιος Πουρνάρας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, στους γονείς τους, καθώς και στους δυο καθηγητές τους που με τη δραστηριότητά τους αυτή δείχνουν, αν μη τι άλλο, μια θετική πλευρά της εκπαίδευσης και του σχολείου, όταν βέβαια συμβαίνει να συνυπάρχουν πολιτιστικές ανησυχίες και ενδιαφέροντα και στους τρεις κρίκους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή στους μαθητές, στους γονείς τους και προ πάντων και στους εκπαιδευτικούς.

Εμείς πάντως ως Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους και την προσφορά τους.

9) Την Κυριακή 22 Ιουνίου τα χορευτικά τμήματα των γυναικών και των εφήβων του Συλλόγου μας χόρεψαν αντιπροσωπευτικούς χορούς του νομού μας στη 10η Γιορτή Κερασιού στην Όσσα Θεσ/νίκης. Τα έντεκα μέλη του τμήματος των γυναικών και τα δεκαοχτώ  του τμήματος των εφήβων απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τους χορούς του τόπου μας και καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες θεατές της εκδήλωσης.

Γι’ αυτό το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και δημόσια όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων μαζί και  τη δασκάλα τους Χριστίνα Μπουρέλλα για την υπέροχη εμφάνισή τους. Επίσης να ευχαριστήσει πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οσσαίων “η Αγία Κυράννα” για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία.

10) Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2008  οι 30 μαθητές του Λυκείου Βελβεντού έδωσαν  μια καταπληκτική θεατρική παράσταση με πολλά επίκαιρα οικολογικά μηνύματα και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, καθώς επίσης και στις καθηγήτριές τους κ. Βλάχου Βαΐτσα και κ. Ανδρεάδου-Φραγκούδη Βαρβάρα που είχαν την επιμέλεια της παράστασης.

11) Το Σάββατο 5 Ιουλίου  έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της 14ης Γιορτής Κερασιού με τη λαϊκή βραδιά που ήταν αφιερωμένη στο Βασίλη Τσιτσάνη. Έπαιξε  το μουσικό συγκρότημα «Η παρέα του Τσιτσάνη», αποδίδοντας με μοναδικά αυθεντικό τρόπο 28 τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Στο συγκρότημα συμμετείχαν οι: Νίκος Ζυγούρας κιθάρα – τραγούδι, Νίκος Στροθόπουλος μπουζούκι – τραγούδι, Δώρα Στροθοπούλου τραγούδι και ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος επίσης τραγούδι. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την καταπληκτική τους εμφάνιση και τους ευχαριστούμε πολύ όλους γιατί συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο γιος του Βασίλη Τσιτσάνη, Κώστας,  στον οποίο απενεμήθη και αναμνηστική πλακέτας με το «βραβείο Αμυγδαλιάς» για την προσφορά του Βασίλη Τσιτσάνη  στον Πολιτισμό, γιατί ως γνωστό η σύζυγος του Βασίλη Τσιτσάνη, Ζωή Σαμαρά, καταγόταν από τις Αμυγδαλιές Γρεβενών. Αναμνηστική πλακέτα απενεμήθη και στην κόρη του Βασίλη Τσιτσάνη, Βικτωρία, η οποία όμως για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση αν και το ήθελε πάρα πολύ. Ήταν κατά κοινή ομολογία μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας  που ικανοποίησε τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους. Διοργανώθηκε με την ιδιαίτερη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και για το λόγο αυτό θέλουμε ξεχωριστά να ευχαριστήσουμε το Νομάρχη κ. Κουπτσίδη, το Γενικό Γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Σιούλη, οι οποίοι και μας τίμησαν με την παρουσία τους, όπως επίσης ευχαριστούμε και τον Αντώνη Τσαουσίδη που ήταν «η ψυχή» της εκδήλωσης.  Ακόμα στην εκδήλωση μας μας τίμησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος βουλευτής κ. Ψευτογκάς, ο αντιδήμαρχος κ. Ψευτογκάς,  η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παλάσκα και ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην τελευταία εκδήλωση της 14ης Γιορτής Κερασιού μοιράστηκαν δωρεάν σε όλους και τα τελευταία κεράσια της φετινής συγκομιδής που ήταν πάρα πολύ καλή.

Τέλος τα  μέλη του Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών μετά την τεράστια από κάθε πλευρά επιτυχία των εκδηλώσεων της «14ης Γιορτής Κερασιού 2008», αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν  και δημόσια τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Γρεβενών που και φέτος ήταν συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Φώλια που στήριξε και  τις φετινές μας εκδηλώσεις και όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα όλους τους νέους του χωριού μας, τις γυναίκες του χορευτικού μας τμήματος και ξεχωριστά τους: Βασίλη Νέστορα, Παναγιώτη Κιούρκα, Δημήτρη Γάτο, Λιάκα Γ.  Σαράντη,  Θανάση Κουταλή και Αποστόλη Ζεμπίλη.

Φέτος τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Κουπτσίδης, ο  Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, ο Δήμαρχος Ηρακλεωτών κ. Καραγιάννης,  ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. κ. Σιούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βλάχος, ο αντινομάρχης κ. Χατζηγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Ράπτη, Μπασνάς, Ψευτογκάς και Φαρμάκης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Αρμπάρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Παλάσκα, Τζημορώτα και  Τσιρίκας,   ο υποψήφιος βουλευτής κ. Ψευτογκάς, ο Διευθυντής του ΙΚΑ Γρεβενών κ. Μπουρέλλας,  ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος, καθώς και εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου μας. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί έστειλε με μήνυμά του  τις θερμότερες ευχές του για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Ακόμη ευχαριστούμε πολύ τον Martin Kohl που και φέτος συμμετείχε στις εκδηλώσεις μας καθώς και  τους παρακάτω χωριανούς που πρόσφεραν κεράσια και γλυκά κερασιού:

Κεράσια πρόσφεραν:

1.   Καρακίτσιος Βασίλης

 1. Καραλιόλιος Αχιλλέας
 2. Τούλιας  Αθανάσιος
 3. Βάγιας Βασίλειος
 4. Κριθαριώτης Διονύσης
 5. Κιούρκα Κίτσα
 6. Στεριόπουλος Κων/νος
 7. Καραλιόλιος Παναγιώτης

Γλυκά ή ποτά  πρόσφεραν:

 1. Γκίλια Αιμιλία 
 2. Κιούρκα Μαριάνθη
 3. Μπουρέλλα Ροδιάνθη
 4. Κιούρκα Κ. Παναγιώτα
 5. Ευαγγελία Θ. Λιάκα
 6. Γκίλιας Κων/νος
 7. Τσούπα Μαρία

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς των εκδηλώσεων:

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ:

1.    ΑΦΟΙ  Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΑ & ΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

 1. ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ
 2. ΝΙΚΟΣ ΒΑΪΟΣ GOLD ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ - ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

 1. ΑΙΓΛΗ «HOTEL KAFE»
 2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ «ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ» ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΑ
 3. ΑΦΟΙ Ε. ΝΤΙΝΟΠΑΠΑ ΕΙΔΗ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΙΑΣ – ΞΥΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ – ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ
 4. ΒΛΕΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
 5. ΓΩΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ «ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ»
 6. ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε. Παύλου Μελά 57 Γρεβενά
 7. ΚΑΡΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ JORDAN active clothing & POSTO ITALIANO
 8. ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  «ΟΠΤΙΚΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ»
 9. ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Α.Ε  “KOURELLAS DAIRY”
 10. ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 11. LAZOS ΕΜΠΟΡΙΑ-SERVISE ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ & ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
 12. ΜΗΤΣΙΑΛΟΥ Α. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ – ΑΓΓΛΙΚΑ
 13. ΜΟΡΕΝΑ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ»
 14. ΠΑΝΤΕΛΗΣ Β. ΠΑΥΛΟΣ ΗΧΟΣ - ΦΩΣ
 15. ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ Δ. - ΛΙΤΣΑ  Σ. «ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ – ΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ» 
 16. ΤΖΗΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ “MAGNET electric”
 17. ΤΖΗΜΟΡΩΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΕΠΙΠΕΔΟ»
 18. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΤΣΙΟΜΠΛΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ
 19. ΧΑΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Και τους χορηγούς επικοινωνίας: 

Ε.Ρ.Α ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                  T.O.P. CHANNEL               T.R.M. STAR FM                        MIX FM             ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ               www.grevenanews.gr          http://www.fora.gr/grevena/

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

 

Αργύριος  Καραλιόλιος                        Ελένη Κ. Παπαζήση

 

 

 

Φίλες και Φίλοι

Η 14η ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ, μια άκρως πετυχημένη και ενδιαφέρουσα γιορτή για τα τοπικά προϊόντα, σηματοδοτεί τόσο τη διαφύλαξη της παράδοσης όσο και την αξιοποίηση του πολιτισμού μας ως προνομιακού μέσου για την τοπική ανάπτυξη και ευημερία. Σκοπός των θεσμών ήταν και παραμένει η γνωριμία με την περιοχή, η αύξηση της παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας, η διαφήμιση του προϊόντος, η τουριστική ανάπτυξη. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και η ακτινοβολία της γιορτής πιστοποιούν πως οι προσπάθειες πάντα επιβραβεύονται και βάζουν θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον των προϊόντων του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι για όλους μας ένα θετικό έναυσμα προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις τοπικές μας δράσεις, καθώς αποτελούν εγγύηση για ποιότητα ζωής στην περιφέρεια, για συλλογικά επιτεύγματα, για την ξεχωριστή μας ταυτότητα που μας γεμίζει περηφάνια. Στην κατεύθυνση αυτή τα αμυγδαλιώτικα κεράσια έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να ξεχωρίσουν, να διακριθούν, να κατακτήσουν επιτυχημένα μερίδια στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της γιορτής , οι οποίοι με μεράκι, κόπο και πολύ κέφι και δύναμη οργανώνουν εκδηλώσεις που συνιστούν πρότυπο όχι μόνο για το νομό μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ειδικό βάρος σε μια συγκυρία κατά την οποία ο Νομός Γρεβενών αναβαθμίζει σημαντικά τη θέση του στο χάρτη της εθνικής αγροτικής παραγωγής απαντώντας επιτυχημένα σε ζητήματα που σχετίζονται με τις βιολογικές καλλιέργειες, τον αγροτουρισμό, την πολυλειτουργική γεωργία. Ενισχύεται έτσι το αγροτικό εισόδημα στον τόπο μας κι αναδεικνύεται ο Νομός μας σε πρωταγωνιστή της περιφερειακής ανάπτυξης, με ποιοτικά χαρακτηριστικά υψηλής προστιθέμενης αξίας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην 14η γιορτή κερασιού και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως παραμένω αμέριστος αρωγός κάθε πρωτοβουλίας για να ανεβάσουμε τα Γρεβενά ψηλότερα.

Χρήστος Φώλιας

Υπουργός Ανάπτυξης

Φίλες και Φίλοι

Για Δέκατη Τέταρτη χρονιά τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θα μας μεταφέρουν στον Γλυκό κόσμο των Κερασιών, σε μια γιορτή πανδαισίας γεύσεων ….. χρωμάτων ….και ξεχωριστών εδεσμάτων… που με πολύ αγάπη και μεράκι ετοιμάζουν οι γυναίκες του χωριού.

Σε μία εποχή που οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας απομακρύνουν ολοένα και πιο πολύ από κάθε τι παραδοσιακό και όμορφο, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσουν και να αναδείξουν τόσο το προϊόν που απλόχερα χάρισε η μάνα γη στο δικό μας τόπο, όσο και την πλούσια παράδοση της περιοχής μας. Έτσι κάθε χρόνο με τη νέα σοδειά των κερασιών στήνεται ένα μεγάλο πανηγύρι χαράς και διασκέδασης με ήχους αυθεντικούς σε ένα πάντρεμα παράδοσης και γεύσης, συμβάλλοντας παράλληλα στην τουριστική προβολή του τόπου μας και στην προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  Γρεβενών στηρίζει με κάθε μέσο την δράση του Συλλόγου αλλά και κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την Οικονομική και Ποιοτική Ανάπτυξη των Αγροτών του Νομού.

Καλό ταξίδι στον όμορφο κόσμο των κερασιών και των γεύσεων.

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Νομάρχης Γρεβενών

Φίλες και Φίλοι

Ο Δήμος Γρεβενών με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζει πολύπλευρα και φέτος της γιορτή-θεσμό ενός Τοπικού μας διαμερίσματος. Η 14η Γιορτή Κερασιού διανύει ήδη μια επιτυχημένη πορεία που αναγνωρίζει και προωθεί δυναμικά τον τοπικό μας πολιτισμό.

Είναι μια γιορτή που ξεκινά με τα Πασχαλόγιορτα και το Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου, μέσα σε κλίμα εορταστικό και ευφρόσυνο. Συνεχίζει με βραδιές αφιερωμένες στη δημοτική και λαϊκή μας παράδοση, αλλά και με ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν το εκλεκτό αυτό προϊόν της περιοχής. Αλλά προσβλέπει και στην ψυχαγωγία των παιδιών, όπως και στην προβολή εικαστικών και άλλων καλλιτεχνικών δημιουργιών.

Νομίζω πως η πολυποίκιλη αυτή πολιτιστική δημιουργικότητα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, αφού πραγματικά αποτελεί γεγονός περιφερειακής εμβέλειας. 

Πιστεύω πως χρέος της υπεύθυνης Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να συνδράμει ως αρωγός και γιατί όχι συν-δημιουργός. Όταν μάλιστα αυτή η Δημοτική Αρχή έχει σαν διπλό στόχο την ανάπτυξη των Τοπικών Διαμερισμάτων και την Πολιτιστική Άνοιξη στον τόπο μας.

Όλοι μαζί, λοιπόν, ας γιορτάσουμε κι ας χαρούμε με την Γιορτή Κερασιού που με ηδύτητα μας καλεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ

  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αρχική