2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

 

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Πρωτοχρονιά θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των “ρουγκατσαριών” στις Αμυγδαλιές. Θα επισκεφθεί όλα τα σπίτια του χωριού και περίπου στις 3 μ.μ. το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2008 (τα Θεοφάνια) στις 11.30π.μ. στο χώρο της πλατείας θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Θα χορέψουν τα τρία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και θα μοιραστούν δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων και των μελών των χορευτικών τμημάτων.

Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου σας εύχεται Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2008.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007 ΈΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ… 

    Τη 12η Δεκεμβρίου, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας διάλεξε να φύγει από κοντά μας ο Αργύρης Πούλιος, ο Μεγάλος Αγωνιστής, ο Μεγάλος Δάσκαλος…

    Έφυγε αγωνιζόμενος, έφυγε απεργώντας, έφυγε περήφανος, έφυγε με το κεφάλι ψηλά, έφυγε με το χαμόγελο στα χείλη, έφυγε όπως ακριβώς ήταν και σ’ όλη του τη ζωή.

    Ο Αργύρης Πούλιος, αυτός ο καταπληκτικός ’νθρωπος, ο υπέροχος Δάσκαλος, ο ανεξάντλητος Αγωνιστής, ο καλύτερος Φίλος, αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του στον Αγώνα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά του λαού, και στην τάξη και στους συνδικαλιστικούς αγώνες. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γρεβενών, επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου και αιρετός του ΠΥΣΠΕ. Δίδαξε για πολλά χρόνια σε πολλά σχολεία του νομού μας. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή πρωτοπόρος αγωνιστής στο σχολειό, στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες. Υπήρξε για όλους μας ένας μεγάλος Δάσκαλος που μας δίδαξε ήθος, συνέπεια, αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα, ανιδιοτέλεια  αυταπάρνηση, Ανθρωπιά.

    Κατά κοινή ομολογία ο Αργύρης Πούλιος με τη συνολική, μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά του στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και στην τοπική κοινωνία, τοποθέτησε το όνομά του με χρυσά γράμματα δίπλα στα ονόματα των μεγάλων Δασκάλων που πέρασαν από το νομό μας.

    Όλοι εμείς αισθανόμαστε τυχεροί που τον γνωρίσαμε, είμαστε περήφανοι που υπήρξαμε φίλοι και συναγωνιστές του. Αργύρη Πούλιο σου χρωστάμε πολλά, σε ευχαριστούμε πολύ για όλα.

    Αργύρη Πούλιο, αιωνία σου η μνήμη.

    Στη σύζυγό του, στα δυο του παιδιά και στους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αργύρη Πούλιο θα ζεις για πάντα στους Αγώνες μας, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.

                                                                                ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νομού Γρεβενών.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007 Υπολογισμός της μισθοδοσίας κάθε κατηγορίας εκπαιδευτικών από 1/1/2008, του Βασίλη Χουλιάρα http://www.alfavita.gr/index.php (09/12/07)

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΓΚΑ (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΦΕΚ). Μας το έστειλε ο αναπληρωτής αιρετός του Συλλόγου Δασκάλων Νίκος Μπούσιος.  Διάβασε περισσότερα.....

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007 Γι’ αυτό το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ζητά την κατάργηση της συνέντευξης, γιατί είναι το εργαλείο εκείνο που επιτρέπει την κάθε είδους αυθαιρεσία από το όργανο επιλογής. Προτείναμε μάλιστα, μέχρι την κατάργησή της, οι αιρετοί να βάζουν σε όλους τους υποψήφιους παύλα (-).  Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης. Διάβασε περισσότερα.....

Παρασκευή 30  Νοεμβρίου 2007 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως:

1. Σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων προτίθεται να πραγματοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2008 στις Αμυγδαλιές τα παρακάτω προγράμματα:

α. Επιμόρφωση ενηλίκων στην εκμάθηση της χρήσης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

β. Εκμάθηση Ξένων γλωσσών

γ. Εικαστικά (ζωγραφική, αγιογραφία, γλυπτική, χαρακτική).

δ. Λαογραφία: Λαϊκός Πολιτισμός.

Όσοι ενήλικες επιθυμούν να συμμετέχουν στα ανωτέρω προγράμματα θα πρέπει να το δηλώσουν στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση (τηλ. 2462088436) μέχρι στις 25 Δεκεμβρίου 2007. Διευκρινίζουμε ότι καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής το πολύ σε δυο προγράμματα και ότι κάθε πρόγραμμα για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών που προβλέπεται.

2. Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007 διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και των τμημάτων αναβίωσης εθίμων, καθώς και ενός συνοδού για τους ανήλικους είναι δωρεάν, ενώ για τους υπόλοιπους είναι 15 ευρώ.                                                          

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

2. Προκειμένου να αναβιώσει τα «Ρουνγκουτσάρια 2008», παρακαλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου, να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αργύριο Καραλιόλιο μέχρι στις 18 Δεκεμβρίου 2007.

3. Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2008, με φωτογραφίες από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του Συλλόγου το 2007. Όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να το προμηθευτούν από τα καταστήματα του χωριού δωρεάν.

Παρασκευή 30  Nοεμβρίου 2007  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός Διαχειριστής του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Οικολογικά Σχολεία" , απένειμε "ΒΡΑΒΕΙΟ" στο 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών για την επιτυχημένη συμμετοχή του στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την περασμένη διετία με τη δραστηριότητα "ΑΜΠΕΛΟΣ. ΠΟΛΥΤΙΜΟΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΓΑΘΟΝ".

Η Τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου.

Στο 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών δόθηκε Πιστοποιητικό Βράβευσης και η ΣΗΜΑΙΑ του Προγράμματος "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ".

Περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Σχολείου http://dim-amygd.gre.sch.gr/ και για την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στην ιστοσελίδα της www.eepf.gr .

Τετάρτη 14 Nοεμβρίου 2007  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.   
ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).  
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ    ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ( παιδο-ογκολογικό )  (2310 993506 & 2310 993944)
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ..... ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ......ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ........................

Τετάρτη14 Nοεμβρίου 2007  Νέοι Διευθυντές τοποθετούνται στα 4/θέσια και άνω  Δημοτικά Σχολεία του Νομού Γρεβενών με απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας, μετά από πρόταση του ΠΥΣΠΕ Γρεβενών. Οι νέοι Διευθυντές είναι οι:  Νάστος Γεώργιος στο 2ο  6/θ Δημ. Σχολείο Γρεβενών , Τσιακμακόπουλος Ιωάννης στο 7ο    6/θ Δημ. Σχολείο Γρεβενών , Χαρίσης Κλέαρχος στο 1ο   6/θ Δημ. Σχολείο Δεσκάτης, Γεωργούλας Ιωάννης στο 3ο 11/θ Δημ. Σχολείο Γρεβενών , Ζαγκανίκας Χρήστος στο 4/θ Δημ. Σχολείο Καρπερού, Ζιώγας Ευάγγελος στο 4ο 12/θ Δημ. Σχολείο Γρεβενών, Σέτζας Δημήτριος στο 6ο    6/θ Δημ. Σχολείο Γρεβενών, Ντόνα Μαρία στο 3ο   6/θ Δημ. Σχολείο Δεσκάτης, Φιλιόπουλος Αλέξανδρος στο 1ο 12/θ Δημ. Σχολείο Γρεβενών, Βελλής Αντώνιος στο 2ο   6/θ Δημ. Σχολείο Δεσκάτης. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα......

Τρίτη 13 Nοεμβρίου 2007 Πενιχρές οι αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς από 1-1-2008 – Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί ....... του αιρετού του ΠΥΣΠΕ κ. Ευαγγελόπουλου Δημήτρη.. Διάβασε περισσότερα εδώ......

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι συνεχίζει και φέτος, για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  τα  δωρεάν μαθήματα λαογραφίας,  παραδοσιακών και λαϊκών χορών. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα αρχίσουν τη λειτουργία τους το Σάββατο 3 Νοεμβρίου τις παρακάτω ώρες:

1.  Το παιδικό τμήμα στις 5.00μ.μ.

2.    Το εφηβικό τμήμα στις 6.00μ.μ.

3. Το τμήμα των γυναικών στις 7.00μ.μ.

4. Αεροβική Γυμναστική (Αερόμπικ) 8.00μ.μ.

και καλεί όλα τα μέλη να συμμετέχουν στην έναρξη της νέας περιόδου. Ακόμα ανακοινώνει ότι εγγραφές νέων μελών θα γίνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 2462088436 και 2462088414 και ότι για το επόμενο διάστημα χοροδιδάσκαλος θα είναι η Χριστίνα Μπουρέλλα. Επίσης υπενθυμίζει ότι και φέτος όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων θα συμμετέχουν δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007 

Ευχαριστήρια επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Βουλευτή Γρεβενών   κ. Χρήστο Φώλια και τα Μ.Μ.Ε.

κ. Υπουργέ    Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για την οικονομική ενίσχυση των 6000 ευρώ που προσφέρατε για μια ακόμα φορά στο Σύλλογό μας.  Θέλουμε να είστε σίγουρος ότι τα χρήματα αυτά  θα γίνουν πολιτιστικό έργο προς όφελος των κατοίκων του τόπου μας και αποτελούν μια σημαντική βοήθεια στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του τόπου μας.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007 .... Νέο Διοικητικό Συμβούλιο  στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών, από τις αρχαιρεσίες της 22-9-2007......

Πραγματοποιήθηκε στις Αμυγδαλιές Γρεβενών το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου με τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά των μελών του Συλλόγου, η 7η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Στη φετινή Συνέλευση αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε εγγραφή και άλλων 15 νέων μελών, γεγονός που σίγουρα δείχνει ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος των  Αμυγδαλιών  με τη δράση του έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη όλων των Αμυγδαλιωτών.  Από τις εκλογές που ακολούθησαν, εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ του Συλλόγου και η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου: Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007, ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αργύριος Γ. Καραλιόλιος - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Εμμανουήλ Λιάκας - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ελένη Κ. Παπαζήση - ΤΑΜΙΑΣ Χρήστος Θ. Τσούπας - ΜΕΛΟΣ Δημήτριος Λιάκας - ΜΕΛΟΣ Παναγιώτα Κ. Παπαζήση - ΜΕΛΟΣ Χρήστος Δροβατζήκας - ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ Γεώργιος Β. Δόγκας - ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ Κων/νος Σίνης ......  Στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου εκλέχτηκαν οι: 1.      Καραλιόλιος Παναγιώτης 2.      Κιούρκας Βαγγέλης   3.      Ντάλλας Στέφανος.  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλα τα μέλη του Συλλόγου για τη μαζική και δυναμική τους παρουσία, εγκρίνουν έτσι όλες μας τις δραστηριότητες και παρεμβάσεις, ενώ μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση τις προσπάθειες για τη συνέχιση και βελτίωση της λειτουργίας και δράσης του Συλλόγου.  Διάβασε το Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου.........

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Σας κάνουμε γνωστό ότι το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Γρεβενών , που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της 24/06/2007 είναι  το εξής : Μπούσιος Νικόλαος  Πρόεδρος   6977227552   - Ντάγκα Παναγιώτα   Αντιπρόεδρος          6947423402 - Λόλας Γρηγόριος Γεν. Γραμματέας     6947898413 - Ευαγγελόπουλος Δημήτριος   Ταμίας  6973553375 - Καραιορδανίδης Λευτέρης   Μέλος  6937776663 - Φαρμάκης Γρηγόριος  Μέλος   6932409108 - Ψευτογκάς  Δημήτριος    Μέλος  6977653775.... Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.......

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007...

Νέα απόφαση με την οποία δικαιώνονται εκπαιδευτικοί οι οποίοι διεκδικούν από το Δημόσιο το ειδικό επίδομα των 176 ευρώ εξέδωσε το δευτεροβάθμιο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες απόφαση, που δικαιώνει αυτήν τη φορά 48 καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. Τον περασμένο Απρίλιο το ίδιο δικαστήριο είχε δικαιώσει άλλους 53 εκπαιδευτικούς. Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, το Δημόσιο υποχρεώνεται να καταβάλλει το επίδομα των 176 ευρώ και μάλιστα αναδρομικά από το 2002. Παράλληλα, οι δύο δικαστικές αποφάσεις δημιουργούν δεδικασμένο για ανάλογες προσφυγές εκπαιδευτικών. ...

Η ομαδική αγωγή των 48 καθηγητών που υπηρετούν σε σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης κατατέθηκε στα πολιτικά δικαστήρια πριν από έξι περίπου χρόνια. Το Δημόσιο καλείται να καταβάλει το αναδρομικό ποσό των 7.568 ευρώ μαζί με τους νόμιμους τόκους σε κάθε εκπαιδευτικό. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, «η μη καταβολή της ειδικής μηνιαίας παροχής των 176 ευρώ, που έχει γενικό χαρακτήρα προσαύξησης του μισθού και στους εκπαιδευτικούς συνιστά άνιση αδικαιολόγητη μεταχείριση εις βάρος τους».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο χειμώνα, έπειτα από τη μεγάλη απεργία των δασκάλων που έγινε και για την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος, η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για την καταβολή του σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις των 17,5 ευρώ, αλλά είχε αρνηθεί την καταβολή των αναδρομικών.

ΤΑ ΝΕΑ 10.9.2007

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007...

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών....... Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών προσκαλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου, στην 7η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: 

1. Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα και πρόγραμμα δράσης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου και έκθεση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

3. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Στη συνέλευση δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι ταμειακά εντάξει.

Όσοι και όσες επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, πρέπει να το δηλώσουν στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Κ. Παπαζήση μέχρι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 6.00μ.μ.

Νέα μέλη στο Σύλλογο μπορούν να γίνουν όσοι το επιθυμούν μέχρι και την έναρξη της Συνέλευσης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο  το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007 στις 6.00μ.μ.

13η Γιορτή Κερασιού......Η πιο γλυκιά Γιορτή...Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 13ης Γιορτής Κερασιού στις Αμυγδαλιές, στις 16-17-22-23 και 24 Ιουνίου. Φέτος οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Ο.Π.Α.Ν.Γ.) και το Δήμο Γρεβενών (Πολιτιστικός Οργανισμός), ενώ είχαν τη στήριξη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Φώλια και του Επιμελητηρίου Γρεβενών και σίγουρα ήταν οι περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ.   Διάβασε περισσότερα εδώ......

  Δευτέρα 14 Μαΐου 2007... Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ έγιναν την Πέμπτη 24 Μαΐου  2007. Ψήφισαν 225 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. ’κυρα ή λευκά 5. Έλαβαν: ΠΑΣΚ 100 και 3 έδρες, ΔΑΚΕ 87 και 3 έδρες και ΕΣΑΚ - ΔΕΕ 33 και μία έδρα. Εκλέχτηκαν στο νέο Δ.Σ. οι: 1. Ευαγγελόπουλος Δημήτρης ΠΑΣΚ, 2. Μπούσιος Νικόλαος ΠΑΣΚ, 3. Λόλας Γρηγόρης ΠΑΣΚ, 4. Καραϊορδανίδης Ελευθέριος ΔΑΚΕ, 5. Φαρμάκης Γρηγόρης ΔΑΚΕ, 6. Ψευτογκάς  Δημήτρης ΔΑΚΕ, 7. Ντάγκα Παναγιώτα ΕΣΑΚ - ΔΕΕ. Αντιπρόσωποι για τη ΔΟΕ εκλέχτηκαν από την ΠΑΣΚ ο Σέντζας Δημήτρης και από τη ΔΑΚΕ ο Καραϊορδανίδης Ελευθέριος. Σε όλους τους εκλεγμένους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2007 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:1. Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 2 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού, με εξαιρετικά ιδιαίτερη επιτυχία. Φέτος στο πανηγύρι συμμετείχε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, λιγότερος κόσμος, αλλά όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση.

Οι γυναίκες του λαογραφικού- χορευτικού τμήματος του Συλλόγου τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σούπα που μοιράστηκε ήταν πεντανόστιμη και στο διαγωνισμό του παραδοσιακού αγωνίσματος του άλματος τριπλούν το κύπελλο κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κώστας Χάτσιος. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.  Νούτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Βλάχος  και  ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος.  Φωτογραφία - Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2 - Φωτογραφία 3 - Φωτογραφία 4

2. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και παρά την κακοκαιρία, έγινε η αναβίωση του «αποχαιρετισμού των Πασχαλόγιορτων» και το «δίπλωμα του χορού» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντινομάρχης Γρεβενών κ. Μπασδέκης  και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος,  ενώ γραπτό μηνύματα απέστειλε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φώλιας που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.  Φωτογραφία - Φωτογραφία 1Φωτογραφία 2 - Φωτογραφία 3 -  Φωτογραφία 4 - Φωτογραφία 5 - Φωτογραφία 6

Δευτέρα 27 Απριλίου 2007 Το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών, βραβεύεται για τρίτη φορά από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Μαΐου, στο Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ, θα γίνει η βράβευση της δραστηριότητας που υλοποίησε το Δημ. Σχολείο το 2005- 2006 στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: "ΑΜΠΕΛΟΣ. ΠΟΛΥΤΙΜΟΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΓΑΘΟΝ". Η ίδια δραστηριότητα παρουσιάστηκε και στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το Δεκέμβρη του 2006. Περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα μπορείτε να βρείτε στο: http://dim-amygd.gre.sch.gr/eisagogi.htm

Δευτέρα 27 Απριλίου 2007 Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών για το Πανηγύρι του χωριού στις 2 Μαΐου το πρωί, τα Πασχαλόγιορτα το απόγευμα και την εκδρομή στη Θεσσαλονίκη στις 7 Μαΐου.... Διάβασε περισσότερα εδώ.....

Δευτέρα 16 Απριλίου 2007  ΥΠΟΜΝΗΜΑ 10 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Όλοι εμείς, που υπογράφουμε το παρών υπόμνημα,  Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων που συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Ποντιακού Συλλόγου σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου 2007 και ώρα 19.00, μετά από διεξοδική συζήτηση, διαμορφώσαμε ομόφωνα το παρακάτω υπόμνημα με τις προτάσεις μας που σκοπό έχουν τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στα πολιτιστικά πράγματα του Δήμου Γρεβενών, αλλά και του Νομού Γρεβενών τα τελευταία χρόνια.

 1. Επειδή εκτιμούμε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να υπάρξει συντονισμός της δράσης των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Γρεβενών, αλλά και του Νομού Γρεβενών, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πρώτη φάση στη δημιουργία μιας Πενταμελούς Συντονιστικής Επιτροπής των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Γρεβενών,  η οποία θα αναλάβει το συντονισμό της δράσης  των Πολιτιστικών Συλλόγων και επίσης θα αναλάβει την ευθύνη των ενεργειών για τη συγκρότηση της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού. Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από τους: Θεόδωρο Χολή, Πρόεδρο Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης, Αχιλλέα Πάτσιο, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Βαροσίου «Ο ’γιος Γεώργιος», Αργύριο Καραλιόλιο, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών, Ιωάννη Παυλόγλου, Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Βατολάκκου, Γεύση Σαρουσαββίδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ελειθέρου Β΄ «’γιοι Ταξιάρχες»  Διάβασε περισσότερα......

Τετάρτη 4 Απριλίου 2007

Δικαίωση για 150.000 εκπαιδευτικούς αποτελεί η απόφαση-«κόλαφος» του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την καταβολή (και μάλιστα αναδρομικά) του επιδόματος των 176 ευρώ, σε καθηγητές της περιοχής, που είχαν καταθέσει σχετική προσφυγή.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ομαδική προσφυγή 53 καθηγητών και υποχρεώνει το Δημόσιο στην έντοκη καταβολή του επιδόματος από την 1η Ιανουαρίου 2002 και συγκεκριμένα να καταβάλει σε καθέναν από τους ενάγοντες το ποσό των 7.568 ευρώ. Η απόφαση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική και θα δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, καθώς είναι η πρώτη που δικαιώνει εκπαιδευτικούς και μάλιστα προβλέπει ότι το επίδομα αυτό δεν μπορεί να συμψηφισθεί με άλλα και πρέπει να δοθεί αυτόνομα και αναδρομικά……www.pekp.gr  

Τετάρτη 4 Απριλίου 2007 Τι λένε για το βιβλίο της Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού:

Από το άρθρο του Χ, Κάτσικα "Η Ιστορία ανάμεσα σε συμπληγάδες", δημοσιευμένο στα ΝΕΑ της 3/4/2007, αναδημοσιεύουμε:

"...Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: από τα νέα βιβλία απουσιάζει ο συνεκτικός ιστός, απουσιάζουν τα ιστορικά πλαίσια, οι κοινωνικές συγκρούσεις εξοστρακίζονται, ο ιστορικός χρόνος δεν υπάρχει, η συνολική αφήγηση σφαγιάζεται σε πληροφορίες, εικόνες, αριθμούς και πηγές. Απομένει η τμηματική πληροφορία, η αποσπασματική είδηση, το απομονωμένο γεγονός, χωρίς την ιστορική και κοινωνική του πλαισίωση.

Το «πώς» και το «γιατί» έχουν εξαφανιστεί. Μιλάμε για μια άχαρη περιήγηση στο παρελθόν μέσα από θέματα από τα οποία απουσιάζει κάθε αναφορά στις κοινωνικές τάξεις και τους αγώνες τους.

Πρόκειται για σπαράγματα - θραύσματα γεγονότων χωρίς συνέχεια. Σκόρπιες πληροφορίες «ατάκτως εριμμένες» προσφέρονται προς «κατανάλωση», ένας σωστός τσελεμεντές, όπου χάνεται η σχέση αιτίας και αποτελέσματος, καθώς και το νόημα της κάθε γνώσης. Ο θρυμματισμός είναι συντριπτικός, ενώ η απόσπαση των πληροφοριών από το θεωρητικό τους θεμέλιο εντονότατη.

Απουσιάζει η διήγηση. Μα αυτό ακριβώς είναι η Ιστορία: η διήγηση για τα πάθη των ανθρώπων, για τον μόχθο τους, για τη ζωή και για το κτίσιμο των κοινωνιών τους, για την πίστη που είχαν, τα λάθη που έκαναν, τις αντιστάσεις τους, το αίμα που έχυσαν για δίκαιους και άδικους λόγους. Για όλα αυτά συναρπάζει και μέσα από αυτά δημιουργεί την έφεση για γνώση και την κριτική διάθεση. Από όλο αυτό το συναρπαστικό «παραμύθι», σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό Γιώργο Μαργαρίτη, η μεταρρυθμιστική «πολιτικά ορθή» απορρύθμιση θέλει να αφήσει ένα και μόνο: το τίποτα.

Η διάρθρωση της ύλης εγκαταλείπει τη συστηματικότητα που επιβάλλουν η επιστημονική δομή των αντικειμένων και η διδακτική επεξεργασία τους. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον παιδαγωγό Μάριο Μιχαηλίδη, επιτυγχάνεται μια επιφανειακή, ακριβώς αποσπασματική μάθηση (στο όνομα της διασύνδεσης!), η οποία αποτελεί την παιδαγωγικο-ψυχολογική βάση της «κατάρτισης», στόχου στρατηγικής σημασίας για το σύστημα σήμερα. Είναι μνημεία ιστορικής λοβοτομής.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007  Τι έγινε με την υπόσχεση του ΥΠΕΠΘ, για την αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι δάσκαλοι των ολιγοθέσιων σχολείων, σχετικά με τις παραπάνω ώρες που εργάζονται, χωρίς να αμοίβονται υπερωριακά γι' αυτές; Γνωρίζει κανείς;

     Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007  Τι λένε για το βιβλίο της Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού:

    Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: Οι ακαδημαϊκοί διαπιστώνουν ότι δεν αναφέρονται τα δεινά των Ελλήνων κατά την τουρκοκρατία, ούτε οι σκοποί της επανάστασης του 1821. Οτι παραλείπονται επίσης σημαντικές μάχες κατά των Τούρκων και δεν γίνεται επαρκής αναφορά σε ηρωικές μορφές και στη συμβολή του κλήρου.

Δεν διδάσκεται ακόμη στους μαθητές ότι η εξώθηση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας οφείλεται σε εθνοκάθαρση και σφαγές που αποφασίστηκαν μετά τη νίκη των στρατευμάτων του Κεμάλ, ενώ υποβαθμίζεται το κεφάλαιο του ελληνοϊταλικού πολέμου και παραλείπεται ο ελληνογερμανικός. Τέλος δεν γίνεται αναφορά στον ελληνισμό της ανατολικής Θράκης, της Βορείου Ηπείρου και της Ιμβρου-Τενέδου. ...

Σάββατο 10 Μαρτίου 2007
Έγγραφο του Αιρετού του ΑΠΥΣΠΕ Γιάννη Ντόκου στη  ΔΟΕ για τη μη ανασυγκρότηση του ΑΠΥΣΠΕ.  Διάβασε περισσότερα......

 Σάββατο 10 Μαρτίου 2007  Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών με έγγραφό του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, το Δήμο Γρεβενών, το Επιμελητήριο Γρεβενών και τους ιδιώτες εμπόρους ή  επιχειρηματίες, ζητάει τη συνεργασία τους στη διοργάνωση της 13ης Γιορτής Κερασιού 2007. Πιο συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει: Διάβασε περισσότερα......

Σάββατο 10 Μαρτίου 2007.  "Οι στόχοι των νέων σχολικών βιβλίων των Μαθηματικών του Δημοτικού

    Πολλά ακούγονται για τα «νέα» βιβλία των Μαθηματικών του Δημοτικού. Ελάχιστα όμως για τους στόχους και τα αποτελέσματα που θα έχουν στη συνείδηση των μαθητών (αλλά και των δασκάλων και των γονιών). .........     Διάβασε περισσότερα......

    Παρασκευή 2 Μαρτίου 2007. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 2.30μ.μ., η ΕΤ3 θα μεταδώσει σε επανάληψη την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» που γυρίστηκε στις Αμυγδαλιές Γρεβενών.

    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007.  Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

    Πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Πιο συγκεκριμένα:

    1. Στο παιδικό πάρτι που διοργανώθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η αίθουσα του Συλλόγου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τα πολλά παιδιά που συγκεντρώθηκαν, ενώ το κέφι ήταν πραγματικά ατελείωτο.

    2. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου έγινε η αναβίωση του εθίμου του «φανού». Η εκδήλωση κατά κοινή ομολογία ήταν επιτυχημένη, αν και το τσουχτερό κρύο δεν ήταν σύμμαχος. Σ’ αυτό βοήθησαν, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που είχαν φροντίσει να φέρουν πολλά κέδρα, να ψήσουν 300 σουβλάκια, που μοιράστηκαν δωρεάν στους παρευρισκόμενους μαζί με πάρα πολύ κρασί και η ορχήστρα του Κωστάκη Τσιοτίκα με τους  παραδοσιακούς ήχους και τα αποκριάτικα τραγούδια. Φέτος το «φανό» μας τον επισκέφθηκε πάρα πολύς κόσμος και το κέφι, το τραγούδι  και ο χορός κράτησαν μέχρι που κάηκε και το τελευταίο κέδρο.

    3. Την Καθαρά Δευτέρα οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυστυχώς δεν μας επέτρεψαν να γιορτάσουμε τα «κούλουμα» στην «Αγία Βαρβάρα». Γι’ αυτό η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με την παρουσία πάρα πολύ κόσμου. Μοιράστηκε η πολύ νόστιμη φασολάδα, τα νηστίσιμα εδέσματα και αρκετό κρασί.

    Τις  εκδηλώσεις μας  τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, οι Αντινομάρχες κ. Μπασδέκης και κ. Αρμπάρας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Φαρμάκης και κ. Ψευτογκάς και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος.

    Τέλος το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή σ’ όλους.

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2007.  Φτωχότερη η Λαογραφία και η Εκπαίδευση

        Στις 29/12/2000 έφυγε από κοντά μας ο παιδαγωγός και συγγραφέας, ο μεγάλος λαογράφος Κώστας Καραπατάκης. Ο Κώστας Καραπατάκης γεννήθηκε το 1906 στη Σαρακίνα Γρεβενών. Το 1930 διορίστηκε δάσκαλος. Υπηρέτησε για αρκετά χρόνια σε Δημοτικά Σχολεία του νομού Γρεβενών. Το 1936 του απονεμήθηκε έπαινος από το υπουργείο Παιδείας για το μικρό αρχαιολογικό μουσείο που ίδρυσε στο Σύδενδρο Γρεβενών, όπου υπηρετούσε. Το 1940 του απονεμήθηκε ο πρώτος έπαινος από την Ακαδημία Αθηνών για τη λαογραφική μελέτη του «Το παιδί».

Ο Κ. Καραπατάκης πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο (1940-'41) και αργότερα εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση. Στη διάρκεια της Κατοχής εκτός από την καθοδηγητική-αντιστασιακή του δράση, έκανε χρέη επιθεωρητή και διηύθυνε το Παιδαγωγικό Φροντιστήριο των Γρεβενών, από όπου πήραν προσωρινά πτυχία 30 νέοι και νέες για να καλύψουν τα κενά των δασκάλων, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στον ΕΛΑΣ. Λόγω αυτής της δράσης του απολύθηκε από την Εκπαίδευση και στάλθηκε εξορία για 14 χρόνια.

Από τότε ασχολήθηκε συστηματικά με τη Λαογραφία - τομέας στον οποίο πρόσφερε πολλά. Ακόμα ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη Φωτογραφία, με την οποία απαθανάτισε στιγμές της ζωής από τους τόπους εξορίας των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Εκτός από το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο του «Γάμος του παλιού καιρού», εκδόθηκαν τα βιβλία του: «Το Δεκαήμερο των Χριστουγέννων», «Ο δράκος του Θέρου», «Ο Μάρτης και τα χελιδονίσματα» και «Η μάνα και το παιδί στα παλιότερα χρόνια». Πήρε μέρος με ανακοινώσεις του σε Λαογραφικά Συμπόσια του Ινστιτούτου Μελετών Χερσονήσου Αίμου (ΙΜΧΑ) και έδωσε πολλές λαογραφικές διαλέξεις. Επίσης, δημοσίευσε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Ήταν μέλος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της οποίας με ομόφωνη απόφαση ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος το 1997.

Τον Κώστα Καραπατάκη δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά. Τον γνώρισα όμως μέσα από το μεγάλο λαογραφικό του έργο, το οποίο αναμφίβολα είναι μοναδικό. Ο Κώστας Καραπατάκης ήταν ένας μεγάλος Δάσκαλος, ένας μοναδικός λαογράφος. Με τη ζωή και τη δράση του  λάμπρυνε την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία των Γρεβενών. Αφήνει σίγουρα με το θάνατό του φτωχότερη τη λαογραφία, την Εκπαίδευση και την κοινωνία των Γρεβενών.

Θα ήθελα να κλείσω με την ερώτηση: Μήπως θα έπρεπε η εκπαιδευτική κοινότητα των Γρεβενών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλοι αρμόδιοι φορείς και η Γρεβενιώτικη κοινωνία, να τιμήσει με κάποιον τρόπο τον Κώστα Καραπατάκη, σαν ένα ελάχιστο ευχαριστώ για τη μεγάλη του προσφορά στη Λαογραφία και την Εκπαίδευση;                                                                  

     Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2007 Ξεπέρασε και τις προσδοκίες των πιο αισιόδοξων, η τεράστια επιτυχία των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις Αμυγδαλιές στις 6 Ιανουαρίου στα πλαίσια της καθιερωμένης εκδήλωσης της κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Φέτος η εκδήλωση τροποποιήθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων της εκπομπής της ΕΤ3 «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο.  Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου έκοψε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το «φλουρί» κέρδισε η Ελένη Στεριόπουλου που συνοδευόταν με ένα γυναικείο ρολόι προσφορά του Συλλόγου.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΤ3 «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ». Στη διάρκεια της εκδήλωσης χόρεψαν, υπό τους ήχους του συγκροτήματος του Κώστα Τσιοτίκα,  τα δύο χορευτικά του Συλλόγου μας και το χορευτικό του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, μαγεύοντας με το χορό τους εκατοντάδες των παρευρισκομένων οι οποίοι τους καταχειροκρότησαν, ενώ το παιδικό τμήμα του Συλλόγου μας παρουσίασε παραδοσιακά παιχνίδια. Διάβασε περισσότερα...

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005