Επιμόρφωση

Σχολή Προπονητών

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την επιτραπέζια αντισφαίριση προέκυψε με τον ερχομό του νέου έτους! Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δημιουργεί ξανά, μετά από πολλά χρόνια, την προοπτική διεξαγωγής σχολής προπονητών και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προγραμμάτισε να γίνει σχολή Γ΄κατηγορίας μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου! Πρόκειται για ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη δεδομένου ότι πέρασαν 20 χρόνια από την τελευταία φορά, που έγινε σχολή προπονητών στην επιτραπέζια αντισφαίριση και μέσα στο νέο έτος μπορεί να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με όσους δεν έχουν άδεια ν? ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή και άρα το δικαίωμα να προσφέρουν επίσημα τις υπηρεσίες τους σε σωματεία-μέλη. Εδώ και πολλά χρόνια η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε επανειλημμένα αιτήματα στη Γ.Γ.Α. για τη διεξαγωγή σχολής προπονητών, ενώ πολλοί φίλοι του αθλήματος εξέφραζαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους. Πέρα από την ανάγκη για επιμόρφωση, η ομοσπονδία οργανώνει και γι? αυτό τον λόγο τα προπονητικά σεμινάρια από το 2009 κι έστω και τώρα η Γ.Γ.Α. ανταποκρίνεται. Σημειώνει ότι είναι και πάλι έτοιμη να υποστηρίξει τις σχολές προπονητών σε διάφορα αθλήματα και ζήτησε από τις ομοσπονδίες την υποβολή αναλυτικών προτάσεων. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα της (www.httf.gr) την εγκύκλιο με θέμα «διεξαγωγή σχολής προπονητών από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», δίνει όλες τις πρώτες πληροφορίες και καθώς ο αριθμός συμμετοχών μετράει καθοριστικά για την πραγματοποίηση της σχολής καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν προκαταρκτική δεσμευτική αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Από την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου Προπονητών Πάτρας

Σεμινάριο Προπονητών Πάτρας

23-25/9/2011

Παρασκευή

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Εισήγηση

Παρατηρήσεις

18:00 ? 18:30

Προσέλευση Συμμετεχόντων

18:30 ? 19:00

Έναρξη Σεμιναρίου

Ανάλυση Προγράμματος - Στόχοι

19:00 ? 21:00

Επαναπροσδιορισμός Διδαχθείσας ύλης

Επαναληπτική Εισήγηση

21:00

Λήξη 1ης Ημέρας

Σάββατο

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Εισήγηση

Παρατηρήσεις

9:30

Προσέλευση Συμμετεχόντων

9:45 ? 11:15

Επιστροφή στους Αγωνιστικού Χώρους μετά από μεγάλη απουσία

Σχεδιασμός Προπόνησης για προετοιμασία ή μετά από τραυματισμό

11:15 ? 11:30

Διάλλειμα

11:30 ? 13:30

Προπόνηση Σέρβις/ Υποδοχή

Τεχνικό Θέμα

13:30 ? 14:00

Ερωτήσεις - Συζήτηση

14:00 ? 17:00

Μεσημεριανό Διάλλειμα

17:00-19:00

Προπόνηση με τη μέθοδο Multiball

Τεχνικό Θέμα

19:00 ? 19:15

Διάλλειμα

19:15 ? 20:00

Εισαγωγή στην Εξ? αποστάσεων Εκπαίδευση

Γενικότερα Θέματα Επιμόρφωσης

20:00 ? 20:30

Ερωτήσεις - Συζήτηση

20:30

Λήξη 2ης Ημέρας


Κυριακή

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Εισήγηση

Παρατηρήσεις

10:00

Προσέλευση Συμμετεχόντων

10:00 ? 12:00

Πρόληψη Τραυματισμών ? Μυϊκές Διατάσεις

Φίλλιπος Φιλιππακόπουλος

Κ.Φ.Α. ? Φυσιοθεραπευτής

Αθλητική Επιστήμη - Πρακτική

12:00 ? 12:15

Διάλλειμα

12:15 ? 13:15

Work Group

Πρακτική Εξάσκηση

13:15 ? 14:00

Ερωτήσεις - Συζήτηση

14:00

Λήξη Σεμιναρίου

 

Σεμινάριο Προπονητών Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Σεμινάριο Προπονητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

"Η Φυσική Κατάσταση στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση"

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διοργανώνει σεμινάριο με θέμα την Φυσική Κατάσταση στο άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που ακόμα και σήμερα πολλές φορές η σημασία του δεν αναγνωρίζεται από τους προπονητές του αθλήματος. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο αθλητές με αρκετά καλή τεχνική να μην έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν λόγω της ανεπάρκειας που έχουν στις Φυσικές Ικανότητες, οι οποίες αν δεν αναπτυχθούν από την πρώτη επαφή με το άθλημα και δεν καλλιεργηθούν από τις μικρές ηλικίες, να μην αναπτύσσονται επαρκώς αργότερα.

Υπεύθυνος του σεμιναρίου θα είναι ο Dr. Miran Kondric, με μεγάλη πείρα στην προπονητική υποστήριξη της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης καθώς και με πλήθος ερευνητικού έργου στο άθλημα.

 

Ενημερωτικό Έντυπο - Αίτηση

 

12th ITTF Sports Science Congress

 

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης διοργανώνει το 12ο Διεθνές Συνέδριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης από τις 5-7  Μαΐου 2011 στην πόλη του Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.

Το συνέδριο γίνεται κάθε δύο χρόνια και συμπεριλαμβάνει θέματα από τον ευρύτερο τομέα της έρευνας στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση. Το κύριο θέμα του επόμενο συνεδρίου είναι η Κινητική Ανάπτυξη των αθλητών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ειδικά τη φετινή χρονιά είναι ευκαιρία να το παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τον Ευρωπαϊκό  χώρο μιας και συνήθως γίνεται σε χώρες της Ασίας. Αμέσως μετά το συνέδριο ξεκινάει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών, οπότε μπορεί να συνδυαστεί η παρακολούθηση του συνεδρίου και της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει διάφορα "πακέτα" φιλοξενίας, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

Από την Αθήνα υπάρχει πτήση χωρίς στάση για το Άμστερνταμ.

Η Επίσημη σελίδα του τουρνουά είναι η http://www.2011wttc.com/home.html

 


 
Περισσότερα Άρθρα...