Το Μήλο

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Διάφορα ΚΠγ: Πότε θα εξετασθεί το επίπεδο Γ2;

ΚΠγ: Πότε θα εξετασθεί το επίπεδο Γ2;

E-mail Εκτύπωση PDF
Το Υπουργείο ξεκίνησε από την εξέταση του επιπέδου Β2, επειδή, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ήταν το επίπεδο που κυρίως συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των υποψηφίων.
Επειδή ο θεσμός είναι νέος και το εγχείρημα αρκετά πολύπλοκο, σχεδιάστηκαν πρωτίστως όλα τα χαμηλότερα επίπεδα, έτσι ώστε το επίπεδο Γ2 που είναι το ανώτερο να έχει την αρτιότερη δυνατή επιστημονική επεξεργασία.
Σύμφωνα με συγκεκριμένο σχεδιασμό, με σκοπό την εξυπηρέτηση του υποψηφίου, τον Μάιο του 2008 εξετάσθηκαν για πρώτη φορά τα χαμηλά επίπεδα Α1 και Α2 σε ένα ενιαίο, διαβαθμισμένο τεστ και από το Μάιο του 2011 και τα επίπεδα Β1 και Β2  θα εξετάζονται επίσης με κοινό διαθαθμισμένο τεστ Β.

Το επίπεδο Γ2 εκτιμάται ότι θα εξετάζεται από το 2012 και σχεδιάζεται η εξέταση και των επιπέδων Γ1 και Γ2 σε κοινό διαβαθμισμένο τεστ.

 

Το υπουργείο εκτιμά ότι το ΚΠΓ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα του ΥΠΔΒΜΘ και ότι σύντομα, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό με το οποίο συνεργάζεται, θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του συστήματος.
ΠΗΓΗ: KΠγ