Λίγα λόγια για το δημιουργό του web site
 

O Κώστας Βουτσινάκης είναι εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ70). Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολείται με θέματα Πληροφορικής από το 1983.

Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας (1988). Το 2000 απέκτησε επίσης με άριστα το Πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (εξομοίωση). Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διδακτική της Τεχνολογίας & Ψηφιακά Συστήματα", στην κατεύθυνση της Ηλεκτρονικής Μάθησης (e-Learning), του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά (2009).


Εργάστηκε ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός τα έτη 1996-97-98. Τη σχολική χρονιά 1997-98, ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός, ασχολήθηκε και με την διδασκαλία της χρήσης των υπολογιστών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού.

Διορίστηκε ως μόνιμος εκπαιδευτικός το 1999 στην Πάτμο. Στο Δημοτικό σχολείο του Κάμπου Πάτμου είχε την τύχη να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής κατόπιν δωρεάς του
Nicholas Negroponte (ΜΙΤ)

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου και τον Κώστα Τσολακίδη (καθηγητή Π.Τ.Δ.Ε. Ρόδου) στο Έργο ΣΧ.Ε.Δ.Ι.Α. (Δικτυακός Ιστός Αιγαίου), όπου και οργάνωσε τα εργαστήρια υπολογιστών στα σχολεία της Χώρας, του Κάμπου Πάτμου και των Αρκιών.

Το γεγονός που του έμεινε αξέχαστο ήταν η δικτύωση του 1/θ Δημοτικού Σχολείου Αρκιών μέσω του Έργου ΣΧ.Ε.Δ.Ι.Α. (οι Αρκοί είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στην Πάτμο, με ελάχιστους κατοίκους και τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά είχε ένα μόνο μαθητή). Το σχολείο επικοινώνησε με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του Διαδικτύου (με χρήση multimedia pc εξοπλισμένου με webcam και mic).
 

Το 2000 αποφοίτησε με Άριστα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Σεπτέμβρη του 2000 συμμετείχε στο έργο της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ και συγκεκριμένα στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ο ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ" (εισαγωγή της Πληροφορικής και του Ιnternet στα Δημοτικά Σχολεία) υπό την επίβλεψη του καθηγητή Πληροφορικής κ. Αριστοτέλη Ράπτη
.

Συμμετείχε ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών στις Νέες Τεχνολογίες, στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης του ΠΤΔΕ Αθήνας με ονομασία "Τα Μήλα Των Εσπερίδων" την άνοιξη του 2001, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Αριστοτέλη Ράπτη.

Από το 2001 είναι πιστοποιημένος επιμορφωτής (Α΄επίπεδο) από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο/ΥΠΕΠΘ, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες (Τ.Π.Ε.).

Aπό το Σεπτέμβρη του 2001 έχει οργανική θέση στην Α΄ Περιφέρεια Αθήνας, στο 99ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

To 2002 αποσπάστηκε στο Γραφείο Πληροφορικής της Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Από το Φεβρουάριο του 2002 ξεκίνησε τη λειτουργία του προσωπικού του εκπαιδευτικού site στον κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στη διεύθυνση
http://users.sch.gr/kvoutsin .

Aπό το Νοέμβριο του 2002 μέχρι τον Αύγουστο του 2004 ήταν μέλος της ομάδας ανάπτυξης σε θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εκπαιδευτική Πύλη του ΥΠΕΠΘ.

Από το Δεκέμβριο του 2002 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το ΕΚΕΠΙΣ.

Από το Σεπτέμβριο του 2005 είναι πιστοποιημένος επιμορφωτής Β΄ επιπέδου στις Τ.Π.Ε.

Από τον Ιούνιο του 2003 έως τον Απρίλιο του 2010 ήταν στέλεχος του Γραφείου Κοινωνίας της Πληροφορίας του ΥΠΕΠΘ.

Από το 2009 είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στην κατεύθυνση Ηλεκτρονικής Μάθησης (e-Learning) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,08).

Από τον Απρίλιο του 2010 είναι Προϊστάμενος του Γραφείου Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης (www.e-yliko.gr) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από τον Ιούνιο του 2012 έχει οργανική θέση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα Ανατολικής Αττικής.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 υπηρετεί με απόσπαση στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), σε θέση επιστημονικού προσωπικού, ως Εισηγητής του Γραφείου Έρευνας, Σχεδιασμού και Εφαρμογών Α' .

 

Kostas Voutsinakis | Create your badge

 

επικοινωνία :