Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μια από τις παγίδες οι οποίες απειλούν το σύγχρονο άνθρωπο και κυρίως τους εφήβους σε παγκόσμιο επίπεδο .

Στη  χώρα μας το φαινόμενο παίρνει όλο και μεγαλύτερη διάσταση , μια και η απομόνωση του συγχρονου ανθρώπου και η ενασχόλησή του με τους εικονικούς κόσμους από τη μία και τα διαδικτυακά παιχνίδια από την άλλη, αλλά και τις σχέσεις που συνάπτονται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης , έχουν κατακτήσει όλο και περισσότερους οπαδούς και αποτελούν -για ορισμένους-υποκατάστατο της πραγματικής καθημερινότητας.

Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να επαγρυπνούμε και να ενημερωνόμαστε για τα σημάδια-τα οποία θα πρέπει να αναγνωρίζουμε – στα παιδιά και στους εφήβους ( και όχι μόνο), που αποτελούν καμπανάκι κινδύνου για επικείμενο διαδικτυακό εθισμό , και να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα έγκαιρα , πριν καταστρέψει ψυχικά και νοητικά το θύμα του. Αν δεν γνωρίζουμε τους τρόπους αντιμετώπισης καλό θα είναι να απευθυνθούμε σε ειδικούς ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς πληροφορικής,  οι οποίοι είναι οι καταλληλότεροι για ναμας συμβουλέψουν και να μας καθοδηγήσουν στο σωστό μονοπάτι για μια υπεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η τεχνολογία είναι εργαλείο στα χέρια του ανθρώπου αρκεί να γνωρίζει το ρητό:παν μέτρον άριστον!

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ