Χιονιάσα
οίκαδε

Η επόμενη δραστηριότητά μας

Παιχνίδι προσανατολισμού

Σάββατο, 30/8/2008  Ώρα: 17.00

Αρχικά μαθαίνουμε να διαβάζουμε τον χάρτη (θα τον πάρετε από τους οργανωτές) και να χρησιμοποιούμε πυξίδα (θα πρέπει να την προμηθευτείτε και να τη φέρετε μαζί σας), και στην συνέχεια ψάχνουμε για κρυμμένα σημεία που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένη και σηματοδοτημένη περιοχή.

Αφετηρία: το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας του Δ.Δ. Πεδινής.

Μετά το παιχνίδι θα ακολουθήσει πικ-νικ. Απαραίτητος εξοπλισμός κουβερτούλες, τραπεζομάντηλα, καλαθάκια, χαρτοπετσέτες, πιάτα, ποτήρια, μπάλες και σχοινάκια.


Η Χιονιάσα, περιοχή μεταξύ Πεδινής και Αμπελιάς, διακρίνεται για την ενδημική της βλάστηση, αιωνόβια πουρνάρια και βαλανιδιές, κάτι που την καθιστά μοναδική στο Λεκανοπέδιο. Οι κάτοικοι της περιοχής, οργανωμένοι σε εξωραϊστικό σωματείο, προσπαθούν με τις λίγες δυνάμεις που έχουν σε σχέση με τις επιχειρήσεις και τις εξουσίες που τις στηρίζουν, να προστατεύσουν το περιβάλλον. Η κοινότητα των κατοίκων συνέρχεται πολλές φορές το χρόνο όχι μόνο για την κοπή της πίτας αλλά και για κουβέντα, φασολάδα, γίδα βραστή, καθώς και για παιχνίδια όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Σε πρώτο πλάνο από δεξιά Γιάννης Χρυσοβιτσινός, Έφη, Γιώργος Σκαλιστής και Πάτρα, από αριστερά Κρήνη, Βάσω Μπούρα και ο δήμαρχος Αχιλλέας Σίντος. Στην κορυφή του τραπεζιού η Μάχη

Τριαντάφυλλος Τόλης (αριστερά) και Μάριος Μαρσέλος (δεξιά)

 

Η γίδα βραστή κοντεύει να τελειώσει. Αριστερά ο Κώστας Καπόγιαννης που προσφέρει τα καζάνια του για το μαγείρεμα, η Αγγελική. Στο κέντρο έρχεται από το βάθος ο μάγειρας Μαυρουδής.

 

Παιχνίδι κρίκετ από τη νεολαία - όχι μόνο σε ηλικία - της κοινότητας