Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές παραδοσιακά αμυγδαλωτά απο γλυκά παιδιά

παραδοσιακά αμυγδαλωτά απο γλυκά παιδιά

amygdalwta

 

Παραδοσιακά αμυγδαλωτά

Τη Παρασκευή που μας πέρασε μετατρέψαμε για άλλη μια φορά το νηπιαγωγείο μας σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής?

γιατί ; διαβάστε λοιπόν !

Με αφορμή την καλοκαιρία της Πέμπτης , βγήκαμε περίπατο στα στενά της Χώρας . Κατά την πεζοπορία μας ανακαλύψαμε ένα δέντρο ανθισμένο ? μια πανέμορφη «νυφούλα» , μια αμυγδαλιά? σπάσαμε προσεκτικά ένα κλαδάκι και γυρίσαμε στο σχολείο μας .

Το παρατηρήσαμε και βρήκαμε πληροφορίες για αυτό το βιαστικό δέντρο στο διαδίκτυο (Βικιπαιδεια) .

Είδαμε εικόνες και έργα τέχνης με θέμα τους την αμυγδαλιά και την ιστορία της .

Ακούσαμε το μύθο της αμυγδαλιάς ? Φυλλίδα και Δημοφώντας - καθώς και την ιστορία του βοριά που αγάπησε την όμορφη Αμυγδαλιά , τη ζωγραφίσαμε όπως τη φανταζόμαστε με μαρκαδόρους και αργότερα  ζωγραφίσαμε ο καθένας το δικό του πίνακα με θέμα την ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ .

Μιλήσαμε για τα θρεπτικά συστατικά του καρπού της , την αξία και τη χρήση του, έτσι σιγά σιγά η συζήτηση οδηγήθηκε και στα γνωστά σε όλους μας αμυγδαλωτά και φυσικά η ιδέα μας άνοιξε την όρεξη?

Ο Ν. λοιπόν πρότεινε να φτιάξουμε αμυγδαλωτά κι έτσι αναζητήσαμε τη συνταγή στο ιντερνετ , αφού καταλήξαμε σε μια , Η Π. διάβαζε και ο Ν. έγραφε τα υλικά που θα χρειαζόμασταν , στη συνέχεια πήραμε τη λίστα φορέσαμε τα μπουφάν μας καιιιιιιιιιιιιιιι φύυυγαμε για ψώνια? J

Έτσι λοιπόν ήρθε η Παρασκευή κι εμείς σηκώσαμε μανίκια και παρασκευάσαμε τα λαχταριστά αμυγδαλωτά που βλέπετε παραπάνω ?.

Εορτολόγιο

Ρολόι

Δονούσα time