Ποια σχολή να ακολουθήσω;
Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;

Όταν οι επιλογές και οι αποφάσεις σου στηρίζονται στις κλίσεις, στις δεξιότητες και στα ενδιαφέροντά σου, σε συνδυασμό με την επαρκή πληροφόρηση για την αγορά εργασίας αποτελούν το σημαντικότερο βήμα για την επαγγελματική σου επιτυχία!

Η εφαρμογή του ΣΕΠ στο σχολείο
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 08 Ιούνιος 2010 21:10    PDF Εκτύπωση E-mail
Προπαρασκευαστική μελέτη ? έρευνα για την τήρηση Κριτηρίων Ποιότητας στις δομές ΣΥΕΠ της εκπαίδευσης και αρχικής κατάρτισης

Στον δικτυακό τόπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την πράξη:«Προπαρασκευαστική μελέτη ? έρευνα για την τήρηση Κριτηρίων Ποιότητας στις δομές ΣΥΕΠ της εκπαίδευσης και αρχικής κατάρτισης» ενδεικτικού ύψους 100.000 ευρώ. Ως δυνητικός Δικαιούχος φέρεται το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ) το οποίο καλείται να υποβάλει σχετική πρόταση εντός 20 ημερών από την δημοσίευση της πρόκλησης. Στην ανακοίνωση που συνοδεύει την πρόσκληση και τα συνοδευτικά αρχεία αυτής αναφέρονται τα παρακάτω:

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 22:55 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 18:19    PDF Εκτύπωση E-mail
Μείωση στελεχών ΓΡΑ.ΣΥ.

Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τα Γραφεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της χώρας αναφέρει τα εξής: «Το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να μειώσει τον αριθμό στελεχών των γραφείων ΓΡΑ.ΣΥ. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε έως 4-06-2010 ποια από τα υπηρετούντα στελέχη έχουν την πρόθεση να αποχωρίσουν για διάφορους λόγους (συνταξιοδότησης, μετάθεσης, υγείας κ.τ.λ.). από τα ΓΡΑ.ΣΥ. Καθώς και το ονοματεπώνυμο των υπηρετούντων στα ΓΡΑ.ΣΥ. αρμοδιότητάς σας».

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 22:55 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2010 01:40    PDF Εκτύπωση E-mail
Εκγεκριμένες κινηματογραφικές προβολές

Εγκεκριμένες κινηματογραφικές προβολές από το Υπουργείο Παιδείας


Ταινίες που μπορούν να προβληθούν στο πλαίσιο του ΣΕΠ:

Το Καναρινί Ποδήλατο (2000)
ελληνική ταινία του Δημήτρη Σταύρακα
Σενάριο: Δημήτρης Σταύρακας
Πρωταγωνιστές: Δημήτρης Αλεξανδρής, Θάνος Γραμμένος, Νίκος Γεωργάκης, Μάνος Βακούσης, Αλεξάνδρα Παντελάκη
Διάρκεια: 93 min

Ένας δάσκαλος διορίζεται από σχολείο της επαρχίας σε σχολείο της Αθήνας και νιώθει ξαφνικά ότι χάνει την ιδιαιτερότητά του, αυτή την ταυτότητα του παιδαγωγού, που, κατά την άποψή του, ήταν τόσο σημαντική για τα δεδομένα της επαρχίας.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2010 12:50 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010 21:56    PDF Εκτύπωση E-mail
Διευκρινίσεις σχετικά με τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Δύο εγκύκλιοι της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ που αφορούν στη χρηματοδότηση των Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας και σχετικών διευκρινίσεων για την υλοποίηση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Μπορείτε να τις διαβάσετε στην κατηγορία Νομοθεσία Εφαρμογής ΣΕΠ

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 22:56 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010 02:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Προσόντα στελεχών ΚΕΣΥΠ - ΓΡΑΣΕΠ για τη χρήση Ψυχομετρικών Εργαλείων

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την οποία γνωστοποιείται το προφίλ των Συμβούλων ΣΕΠ που μπορούν να χειρίζονται το test Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Π.Ι.
Δείτε ποιά στελέχη των ΚΕΣΥΠ και των ΓΡΑΣΕΠ μορούν να χειρίζονται το test στο  συνημμένο έγγραφο.

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 22:57 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2010 18:55    PDF Εκτύπωση E-mail
ΔΕΠΠΣ - Πρόγραμμα Σπουδών ΣΕΠ στο Γυμνάσιο

Πρόγραμμα Σπουδών ΣΕΠ στο Γυμνάσιο

ΦΕΚ 1375/τ.Β/18-10-2001 Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών

Κατεβάστε το ΦΕΚ σε μορφή pdf

Εισαγωγή

Βασικός σκοπός της εκπαίδευσης, όπως ορίζεται με το Νόμο 1566/85 είναι η «ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά». Επιπλέον, στο Νόμο 2525/97 ως ένας από τους σκοπούς της εκπαίδευσης ορίζεται «η καλλιέργεια δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στην αγορά εργασίας».

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2010 17:10 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2008 00:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Διδακτικές οδηγίες για την εφαρμογή του ΣΕΠ στο Επαγγελματικό Λύκειο

Απόσπασμα της πράξης (22/02-09-2008, θέμα 4ο) που αφορά στην εφαρμογή του μαθήματος ΣΕΠ - Περιβάλλον Εργασίας στην Α΄ τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων

 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2008 02:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Αναθέσεις εφαρμογής ΣΕΠ Γυμνασίου, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ

Σύμφωνα με την  118842/Γ2/17-9-2008 η εφαρμογή του ΣΕΠ (Γυμνάσιο & ΓΕΛ) και Σ.Ε.Π. - Περιβάλλον Εργασίας (ΕΠΑΛ) γίνεται ως εξής: [απόσπασμα]

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2010 02:21 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2008 02:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Η εφαρμογή του θεσμού του ΣΕΠ

Ο θεσμός του ΣΕΠ σε γενικότερες γραμμές στοχεύει στην παροχή βοήθειας προς τους μαθητές κατά τα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους, ώστε να συνειδητοποιήσουν τις κλίσεις τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Εφαρμογή του Σχολικού Εκπαιδευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Σχολεία μέσα από μια ολική διάσταση στηρίζεται στους παρακάτω άξονες:

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 22:58 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2008 02:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Πρόγραμμα Σπουδών ΣΕΠ Γ΄ Γυμνασίου, Α' Γενικού Λυκείου

Η εφαρ?ογή του ΣΕΠ στη Γ΄ τάξη Γυ?νασίου και Α΄ Ενιαίου (Γενικού) Λυκείου.

Κατεβάστε το πρόγρα??α Σπουδών ΣΕΠ

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2010 16:23 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2006 02:00    PDF Εκτύπωση E-mail
ΣΕΠ και Περιβάλλον Εργασίας Α' ΕΠΑΛ
Ο σκοπός του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Περιβάλλον Εργασίας που σε γενικές γραμμές έχει συμβουλευτικό xαρακτήρα - είναι να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στις επαγγελματικές επιλογές τους, παρουσιάζοντας αρχικά τις διάφορες ειδικότητες και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας. Επίσης να τους στηρίξει στην προσπάθειά τους για μια πορεία δια βίου ανάπτυξης και ειδικότερα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (Life Skills).

Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμόςκαι Περιβάλλον Εργασίας» του Τεχνολογικού Κύκλου και του Κύκλου Υπηρεσιών της Α΄ Τάξης ΕΠΑ.Λ
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2010 16:28 )
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.