Ποια σχολή να ακολουθήσω;
Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;

Όταν οι επιλογές και οι αποφάσεις σου στηρίζονται στις κλίσεις, στις δεξιότητες και στα ενδιαφέροντά σου, σε συνδυασμό με την επαρκή πληροφόρηση για την αγορά εργασίας αποτελούν το σημαντικότερο βήμα για την επαγγελματική σου επιτυχία!

Δημοσιεύματα - Άρθρα


Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2012 07:13    PDF Εκτύπωση E-mail
Τα αδέλφια θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη - δήλωση του Υπουργού Παιδείας για νομοθετική ρύθμιση

«Ναι» στις μετεγγραφές φοιτητών που είναι αδέλφια και σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις ώστε οι οικογένειες να μην πληρώνουν τρία διαφορετικά σπίτια, λέει ο υπουργός Παιδείας. Ο Κων. Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε στη Βουλή ότι εντός της εβδομάδας σκοπεύει να επαναφέρει τη ρύθμιση για μετεγγραφές αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικά ΑΕΙ, η οποία ίσχυε και παλαιότερα. «Οταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά διότι έχουν ένα και δύο παιδιά που σπουδάζουν, τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι? αυτό θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα οικογενειών που έχουν δύο και τρεις φοιτητές την ίδια στιγμή, που είναι σε άλλες πόλεις. Αυτά θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε σε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε», είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι από το 2011 οι μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ασθενείς κ.ά.) καταργήθηκαν και θεσπίστηκε ειδική κατηγορία εισαχθέντων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Στην κατηγορία αυτή δίνονται εκ των προτέρων συγκεκριμένες θέσεις και οι δικαιούχοι δεν έχουν εκ των υστέρων δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο Ιδρυμα από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν. Σε καθένα από τα τμήματα ή τις σχολές του Μηχανογραφικού Δελτίου υπάρχει προκαθορισμένος ειδικός αριθμός εισακτέων για κάθε κατηγορία υποψηφίων, προερχομένων από οικογένειες πολύτεκνες, τρίτεκνες κ.λπ. Εξαιρούνται από αυτές τις ειδικές περιπτώσεις οι Στρατιωτικές Σχολές, οι Αστυνομικές Σχολές και οι Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

πηγή: εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Αναδημοσίευση: sep4u.gr

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 01:05 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 07:46    PDF Εκτύπωση E-mail
Οι μαθητές που θα πάνε Α' Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα

Παραθέτουμε απόσπασμα συνέντευξης της Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή:

Για το Νέο Λύκειο και το Νέο Εξεταστικό Σύστημα:

«Μετά από εξαντλητικό διάλογο στη Βουλή, στη Διακομματική Επιτροπή και με τη συμφωνία σχεδόν όλων των κομμάτων, έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο για το Νέο Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο και θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη που που δεν κατορθώθηκε να κατατεθούν προς ψήφιση. Θέλω να διαβεβαιώσω ωστόσο ότι οι μαθητές της πρώτης Λυκείου, που παρακολουθούν το μεταβατικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και την ερευνητική εργασία, θα έχουν ένα μεταβατικό πρόγραμμα για τη δευτέρα Λυκείου. Παράλληλα για τους μαθητές που θα πάνε την προσεχή σχολική χρονιά στην πρώτη Λυκείου διευκρινίζω ότι θα δώσουν εξετάσεις  με το υπάρχον σύστημα με μια μικρή προσαρμογή της ύλης στο πρόγραμμά τους. Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω ότι οι μαθητές που πάνε την επόμενη σχολική χρονιά στην τρίτη γυμνασίου θα δώσουν εξετάσεις  με το νέο σύστημα, προσαρμοσμένο στην ύλη των μεταβατικών ωρολόγιων προγραμμάτων».

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 01:06 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2012 09:43    PDF Εκτύπωση E-mail
Με το ισχύον σύστημα οι εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών της Α Λυκείου

 

Κατά την πρόσφατη συνέντευξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας διευκρινίστηκε ότι οι μαθητές που σήμερα βρίσκονται στην Α? Λυκείου θα ακολουθήσουν το ισχύον σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά στην ύλη.
Για την α? και β? λυκείου ο Υπουργός Παιδείας είπε:
"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της Β? Λυκείου τώρα. Γενικά στο Λύκειο, όπως ξέρετε, δεν θα έχουμε αλλαγές παρά στη Β? Λυκείου που πρέπει δηλαδή να πούμε τι θα γίνει. Η Α? Λυκείου θα είναι όπως είναι πέρσι και δεν έχουμε άλλες αλλαγές. Και επίσης να το πούμε κι αυτό, θα  σας το δώσουμε και γραμμένο, οι εξετάσεις οι εισαγωγικές θα είναι για τα παιδιά της Α? Λυκείου όπως είναι μέχρι σήμερα βέβαια. Επειδή αυτό, ναι την αλλαγή της ύλης που λέμε για την Β? Λυκείου. Νομίζω ότι αυτό ενδιαφέρει τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα στην Α? Λυκείου.
Οι αλλαγές που γίνονται στη Β? Λυκείου είναι ότι μπαίνει στο πρόγραμμα η ερευνητική εργασία, θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια η οποία δίνει μια άλλη  μορφή στο σχολείο. Έχει δυσκολίες, αλλά δίνει μια άλλη μορφή στο σχολείο. Και επομένως θα είναι μέσα στο πρόγραμμα, συνεχίζεται για τη Β? Λυκείου η ερευνητική εργασία το περίφημο project και περνάει στα επιλεγόμενα μαθήματα, οι Αρχές Οικονομίας που δεν διδάσκονταν στην Α? Λυκείου και η Πολιτική και Δίκαιο."

Υφυπουργός:
"Οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α? Λυκείου είναι με το ίδιο σύστημα όπως είπε ο Υπουργός και όπως είχαμε ήδη συμφωνήσει στη Διακομματική. Αυτό μπορεί να έχει κάποιες αλλαγές σε ό,τι αφορά την ύλη, αλλά, ήδη το ξέρατε αυτό από αρκετούς μήνες, ότι μετατίθεται η εφαρμογή έτσι κι αλλιώς.
Και αν ακόμα λοιπόν είχαμε τη χαρά - με τον Υπουργό το προσπαθήσαμε και με τον Αναπληρωτή Υπουργό- να   ψηφίσουμε αυτό το νόμο, ήμαστε έτοιμοι να τον ψηφίσουμε αυτό το νόμο, αλλά είναι καλύτερο, κρίναμε, και έκρινε και ο κ. Μπαμπινώτης, να υπάρξει καλύτερος διάλογος στη Βουλή, έτσι θα πάμε μετά τις εκλογές και θεωρώ ότι με την κυβέρνηση που θα έχουμε και θα είναι μια δική μας κυβέρνηση, θα το περάσουμε."

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 01:07 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2012 08:07    PDF Εκτύπωση E-mail
Θα αρθεί ο περιορισμός της Διοικητικής Περιφέρειας για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων

Σύμφωνα με δηλώσεις της Υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου κατά την συνέντευξη τύπου της 28ης Μαρτίου τονίστηκε ότι θα αρθεί, με δική της υπουργική απόφαση, ο περιορισμός της Διοικητικής Περιφέρειας για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (Πολύτεκνους, Τρίτεκνους, Κοινωνικά Κριτήρια).
Από το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας παραθέτουμε τις σχετικές παραγράφους που αναφέρονται στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων και τις ρυθμίσεις που προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας.

Για την τροπολογία σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων:

Υπουργός:
Και τέλος λύνουμε μ? αυτές τις τροπολογίες το μεγάλο θέμα που είχαμε με τους πολυτέκνους και τους τριτέκνους που είχαν γεννηθεί κάποια θέματα, πώς ορίζεται ο πολύτεκνος, εάν είναι μια ισόβια ιδιότητα, τι ηλικία μπορεί να έχει το ένα από τα παιδιά τέλος πάντων των τριτέκνων, των πολυτέκνων.

Υφυπουργός:
Κύριε Υπουργέ, θέλω με τον πιο σαφή τρόπο να πω ότι ή τροπολογία σε ό,τι αφορά το θέμα των βελτιώσεων στο σύστημα εισαγωγής που είναι και κατά κάποιον τρόπο αρμοδιότητά μου, την είχαμε συμφωνήσει όμως και επεξεργαστεί πριν την έλευση του κ. Μπαμπινιώτη με τον κ. Αρβανιτόπουλο γιατί υπάρχει μια οιονεί συναρμοδιότητα σε αυτό. Τι προσπαθήσαμε: Προσπαθήσαμε να μην επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών, που θεωρώ ότι ήταν ένα μεγάλο κεκτημένο της προηγούμενης περιόδου αλλά να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο νόμο ο οποίος, π.χ. με το να βάζει το όριο ηλικίας -αμφιβόλου συνταγματικότητας δε- στους πολυτέκνους και τριτέκνους, δημιουργούσε θέματα.
Δημιουργούνταν θέματα ως προς όρια και πλαφόν σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια. Είδαμε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του και βελτιώσαμε αυτές τις πτυχές και άλλη μία η οποία δε χρειάζεται νόμο και θα γίνει με δική μου απόφαση, που αφορά την επιλογή του κάθε υποψηφίου που ανήκει στις ειδικές ομάδες, για το Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια που θέλει εκείνος ή εκείνη χωρίς όρια διοικητικά Περιφερειών.
Γιατί ακριβώς ένα παιδί μπορεί να έχει ανάγκη και δυνατότητα να πάει στην Κρήτη ή στην Ήπειρο ή στη Μακεδονία   και να μην πρέπει να πάει οπωσδήποτε στην Περιφέρεια όπου έχει αδελφό ή γονιό. Έτσι λοιπόν απελευθερώνεται αυτό το σύστημα όσον αφορά τις επιλογές των υποψηφίων, όμως κρατείται η πολύ σημαντική καινοτομία και ουσιαστική καινοτομία και για τη λειτουργία των Ανώτατων Ιδρυμάτων που αφορά την κατάργηση του καθεστώτος των μεταγραφών. Δηλαδή η ουσία του νόμο παραμένει, βελτιώσεις επέρχονται.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 01:08 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 15:36    PDF Εκτύπωση E-mail
Παροχή νομικών συμβουλών για το σχεδιασμό του Νέου Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει η ειδική γραμματέας ευρωπαϊκών πόρων αποφασίστηκε η έγκριση εκτέλεσης έργου με αντικείμενο την παροχή νομικών συμβουλών και νομικής υποστήριξης για το σχεδιασμό της μεταρρύθμισης του Λυκείου (Νέο Λύκειο) στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την εκπαίδευση και η ανάθεση του στον κ. Κοντιάδη Ξενοφώντα εγγεγραμμένου στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων / Μελετητών της ΕΥΔ ΕΠΕΚΔΙΒΙΜ (εφεξής «Σύμβουλος»).
Το έργο εντάσσεται στην Πράξη με τίτλο «Παροχή βραχυχρόνιας Υπηρεσίας Εξειδικευμένης Υποστήριξης της ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ και των φορέων υλοποίησης του ΕΠ για την ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος» (υποέργο 1).
2. (α) Αναλυτικότερα, το αντικείμενο του έργου του Συμβούλου συνίσταται (α) στην παροχή νομικών - γνωμοδοτικών συμβουλών και (β) στην υποστήριξη της εκπόνησης θεσμικών κειμένων και νομικών εγγράφων κατά την κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου για το νέο Λύκειο αλλά και για το νέο Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
(β) Η παροχή νομικών συμβουλών και η υποστήριξη εκπόνησης θεσμικών κειμένων και νομικών εγγράφων από το Σύμβουλο θα γίνεται, σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά το σχεδιασμό του θεσμικού πλαισίου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΔΒΜΘ του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

Περισσότερα στην απόφαση

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 01:42 )
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.