Ποια σχολή να ακολουθήσω;
Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;

Όταν οι επιλογές και οι αποφάσεις σου στηρίζονται στις κλίσεις, στις δεξιότητες και στα ενδιαφέροντά σου, σε συνδυασμό με την επαρκή πληροφόρηση για την αγορά εργασίας αποτελούν το σημαντικότερο βήμα για την επαγγελματική σου επιτυχία!

Δημοσιεύματα - Άρθρα


Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 00:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τον νέο τρόπο μετεγγραφών, την εισαγωγή των αθλητών, την εισαγωγή στις Αστυνομικές σχολές κ.λπ.

Το νομοσχέδιο με τίτλο "Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις", όπως καθαρογράφτηκε ύστερα από την ψήφισή του και στο σύνολο, που ρυθμίζει μεταξύ των άλλων, το νέο τρόπο των μετεγγραφών, την εισαγωγή των αθλητών, την εισαγωγή στις σχολές Αστυνομικής Ακαδημίας κ.λπ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Άρθρο 38 -  Επιβραβεύσεις διακριθέντων αθλητών
Άρθρο 34 -  Θέματα Α.Ε.Ι (παράγραφος 19 μετεγγραφές, παράγραφος 23 εξετάσεις Σχολή Αστυφυλάκων)
Άρθρο 35 - Αναγνώριση μαθημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Άρθρο 47 - Τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, επιτυχόντες το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και διαγραφέντες από αυτά.

-----------

Το παραπάνω νομοσχέδιο έγινε νόμος του κράτους
Νόμος 4115 / Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 24 - 30.01.2013 στις 30.01.2013

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 21:11 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2012 00:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Οι προτάσεις νόμου για Νέο Λύκειο & σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Τεχνολογικό Λύκειο

Δύο προτάσεις νόμου σχετικές με το Νέο Λύκειο και σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το το Τεχνολογικό Λύκειο κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στις 21 Δεκεμβρίου 2012 στην Βουλή των Ελλήνων. Τα κείμενα των προτάσεων νόμου είναι αναρτημένα στο δικτυακό τόπο της βουλής.

Το απολυτήριο Λυκείου

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρώτο άρθρο από το σχολικό έτος 2013-2014 καθιερώνεται ο θεσμός του Νέου Λυκείου και αρχίζει σταδιακά η εφαρμογή του από την Α' Λυκείου. Ο βαθμός του απολυτήριου Λυκείου θα προκύπτει από το μέσο όρο της βαθμολογίας των μαθητών στην Α', Β? και Γ? Λυκείου.

Ο βαθμός της κάθε τάξης θα προκύπτει από το μέσο όρο της προφορικής και της τελικής γραπτής επίδοσης του μαθητή σε κάθε μάθημα.

Ο βαθμός του απολυτηρίου δύναται να προσμετράται για την εισαγωγή των μαθητών σε ποσοστό που αποφασίζει ο Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων του άρθρου που προβλέπει ο ίδιος νόμος στο άρθρο 2.

Οι εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου θα διεξάγονται ενδοσχολικά με κοινά θέματα που θα τίθενται σε εθνικό επίπεδο, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας. Οι ρυθμίσεις οι σχετικές με το απολυτήριο θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από το σχολικό έτος 2013-2014 και από την Α' Λυκείου, ούτως ώστε μέχρι το σχολικό έτος 2015-2016 να τύχουν πλήρους εφαρμογής σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 00:57 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 12:13    PDF Εκτύπωση E-mail
Η επαναφορά της βάσης του 10 στους προσανατολισμούς του Υπουργείου Παιδείας

Στην συνέντευξη τύπου προς αθηναϊκό έντυπο ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε:

"Τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν και ένα minimum προϋποθέσεων εισαγωγής. Γι? αυτό και προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση".

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 00:59 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2012 13:43    PDF Εκτύπωση E-mail
Υπουργός Παιδείας: «από τα 500 σήμερα (τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) υπολογίζεται ότι θα μείνουν 350»

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής και στο δημοσιογράφο, Απόστολο Λακασά.

(Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης)

«Όλοι έχουν να κερδίσουν από τις αλλαγές»
«Τα κακώς κείμενα πρέπει να διορθωθούν. Οι αναβολές δεν έχουν κανένα νόημα» τονίζει, στη συνέντευξή του στην «Κ», ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενόψει των αποφάσεων για το σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων, σχολών και ιδρυμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2013-2014, και άρα θα αφορούν τους υποψηφίους των επόμενων πανελλαδικών εξετάσεων. «Θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μηχανογραφικό δελτίο που δεν θα περιλαμβάνει Τμήματα που οδηγούν a priori στην ανεργία» υπογραμμίζει, και συμπληρώνει: «Όλοι έχουν να κερδίσουν. Πρωτίστως, οι φοιτητές θα αποκτήσουν ισχυρότερα πτυχία. Οι οικογένειες θα ωφεληθούν γιατί οι θυσίες τους θα έχουν πραγματικό αντίκρισμα. Τα ΑΕΙ θα αναβαθμιστούν διεθνώς».

Όμως, παρά τη συρρίκνωση του αριθμού των Τμημάτων - από τα 500 σήμερα υπολογίζεται ότι θα μείνουν 350 - ο αριθμός των εισακτέων θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα - ενδεικτικά από τις εξετάσεις του περασμένου Μαΐου εισήχθησαν στα ΑΕΙ 81.000 υποψήφιοι. Ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι δεν υπάρχει «περίπτωση απόλυσης προσωπικού» από τα Τμήματα που θα συγχωνευθούν. Τα κριτήρια του σχεδίου «Αθηνά», όπως ονομάζεται ο σχεδιασμός για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τον οποίο ο κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει από αύριο συναντήσεις με τις Συνόδους Πρυτάνεων και Προέδρων ΤΕΙ, θα κινηθούν σε πέντε άξονες. Έτσι, στο μικροσκόπιο θα βρεθούν Τμήματα με υπερεξειδικευμένο αντικείμενο, Τμήματα με παρεμφερή αντικείμενα, οι αναλογίες διδακτικού και διοικητικού προσωπικού με τους φοιτητές, καθώς και η απορροφητικότητα των αποφοίτων από την αγορά εργασίας.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 01:00 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2012 00:07    PDF Εκτύπωση E-mail
Υπουργός Παιδείας: «Τουλάχιστον, όμως, τα παιδιά να ξέρουν ότι μέχρι το 2016-2017 θα έχουν το ίδιο σύστημα»

«Τουλάχιστον, όμως, τα παιδιά να ξέρουν ότι μέχρι το 2016-2017 θα έχουν το ίδιο σύστημα».
Αυτά δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας με αφορμή τη συζήτηση της υπ? αριθμόν 21/15/2-11-2012 επίκαιρης επερώτησης δέκα Βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με τα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού):

------------

Τέλος, εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπορεί να επικρέμαται ως δαμόκλεια σπάθη κάθε χρονιά η οποιαδήποτε αλλαγή των εισαγωγικών εξετάσεων. Γι? αυτό είπαμε και στις προγραμματικές δηλώσεις να ολοκληρώσουμε όλες τις αλλαγές στην τριτοβάθμια, να δούμε την αλλαγή στα λύκεια, στα γυμνάσια, στα σχολεία, να δούμε όλο το σύστημα της εκπαίδευσης ενιαία πώς λειτουργεί και να μη συζητήσουμε αυτή τη στιγμή καμιά αλλαγή τουλάχιστον μέχρι το 2016-2017 για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Να υπάρξει μια ηρεμία, σταθερότητα να δούμε την αλλαγή στα σχολεία και μετά να δούμε αν χρειάζεται αυτός ο θεσμός αλλαγή. Γιατί αυτό το γεγονός, ότι κάθε χρόνο αλλάζουμε το σύστημα έχει προξενήσει και έξοδα στις οικογένειες και μια τρέλα. Το αφήνουμε λοιπόν αυτό ως έχει. Να μπορέσουμε να καλύψουμε τα μεγάλα προβλήματα που νομίζω ότι έχουν αναδειχθεί μέσα από αυτή τη συζήτηση, να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα της ειδικής αγωγής, να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα των κενών. Αυτή τη στιγμή εκπονούμε αυτό το σχέδιο για να μπορέσουμε τον Σεπτέμβριο να έχουμε κάθε τάξη γεμάτη με τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται και να μπορέσουμε να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα.
Όταν λειτουργήσει το σύστημα και το δούμε και το αξιολογήσουμε, αφού κατασταλάξει ο κουρνιαχτός, μετά θα σκεφτούμε και θα συζητήσουμε αν χρειάζεται αλλαγή. Τουλάχιστον, όμως, τα παιδιά να ξέρουν ότι μέχρι το 2016-2017 θα έχουν το ίδιο σύστημα.
Ευχαριστώ πολύ.

------------

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων (πρακτικά Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου 2012) - Video

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 01:04 )
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.