Τουριστικός Οδηγός Κρήτης    

   Η Κρήτη, με τους μύθους και την ιστορία της, μοιάζει με αρχαία τριήρη, αγκυροβολημένη σ' ένα σταυροδρόμι θαλάσσιων δρόμων ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Οι ανοικτοί ορίζοντες της άνοιξαν δρόμους και βοήθησαν να γεννηθεί στα χώματά της ένας σπουδαίος πολιτισμός, ο μινωικός, που θεωρείται ο πρόγονος των πολιτισμών της Ευρώπης.

   Σήμερα ο επισκέπτης της Κρήτης μπορεί να δεί όμορφα δείγματα αυτού του πολιτισμού στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και να περιηγηθεί σε γραφικά ορεινά χωριά, να γευθεί την κρητική κουζίνα, ή να απολαύσει τη θάλασσα σε καθαρές και ήσυχες (ή πολύκοσμες αν προτιμά) παραλίες...

   ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! Ο Συνοπτικός Τουριστικός Οδηγός Κρήτης περιλαμβάνει ανά νομό τις κυριότερες πόλεις και χωριά της Κρήτης, ιστορικά στοιχεία (ό,που έχουν ενδιαφέρον), ξενοδοχεία, προτεινόμενες διαδρομές ανά νομό... και όχι μόνο: φιλοδοξεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια σύντομη βουτιά στο χτές και στο σήμερα του νησιού, με κείμενα και φωτογραφικό υλικό.

   Επιλέξτε ένα νομό    και θα έχετε στη διάθεσή σας ένα συνοπτικό οδηγό για τα πιο σημαντικά μέρη του νομού, την ιστορία τους, τα αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία, προτεινόμενες διαδρομές, χάρτη... και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες...ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Οι περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα ξενοδοχεία (τηλέφωνα, ονόματα κλπ) προέρχονται από τον Ε.Ο.Τ.
Οι πληροφορίες αυτές κι όσες προέρχονται από προσωπικές πηγές δεν έχουν διαφημιστικούς σκοπούς (γι αυτό και αποφεύγεται η χρήση φωτογραφιών...)
Μπορείτε να μας στείλετε επιπλέον πληροφορίες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού οδηγού, ή τα σχόλιά σας, πατώντας εδώ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ από 20 Φεβρουαρίου 2005: