fbpagecurlfacebooklink

Διαβάζουμε Μαθηματικά

Ένα site με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές μας στο διάβασμά τους, αλλά και να τους δώσει την δυνατότητα να βρουν ότι ζητούν για τα Μαθηματικά, με σκοπό να τα δουν ...με άλλο μάτι.Ένας επιπρόσθετος σκοπός του  site είναι  να προβάλλει την δουλειά αξιόλογων συναδέλφων , ώστε οι μαθητές μας να επωφεληθούν από αυτήν. Δείτε στο διπλανό slider τις κυριότερες δημοσιεύσεις μας καθώς και πληροφορίες για το site.

facebooklink

Καλή Σχολική Χρονιά!

Ξεκινάμε και φέτος το μάθημα της Άλγεβρας Α Λυκείου. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό μάθημα ειδικότερα για τους μαθητές που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν προς την Θειτκή Κατεύθυνση, καθώς πολλά από τα κεφάλαια με τα οποία θα ασχοληθούμε , θα χρειαστούν και στην Γ Λυκείου. 

Ας δούμε  με την σειρά τα βήματα για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το site και στην συνέχεια θα σας αναφέρω τους τομείς που μπορεί να σας βοηθήσει.

Βήμα Πρώτο

Συνδέεστε με τον browser που έχετε εγκατεστημένο στο pc στην σελίδα http://users.sch.gr/mkaterelos/diavazoumemathimatika/

Βήμα Δεύτερο: Δημιουργία Λογαριασμού

Στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας, όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω, πατήστε το "δημιουργία λογαριασμού" και δημιουργήστε τον λογαριασμό σας.

site

Προσοχή

Στο όνομα βάλτε το επώνυμό σας και δίπλα το τμήμα που ανήκετε στο σχολείο, π.χ oikonomopoulosa1

Από την στιγμή που δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, σε μικρό χρονικό διάστημα θα εγκριθεί ο λογαριασμός σας και θα μπορείτε να συνδεθείτε από την αρχική σελίδα του site ε το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχετε βάλει.

Τι μπορεί να σας προσφέρει το site 

  • Στο τελευταίο στοιχείο του μενού, δείτε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν το μάθημα 
  • Στα πρώτα τέσσερα στοιχεία του μενού (εκτός της αρχικής), δείτε υλικό για την τάξη στην οποία βρίσκεστε. Ασκήσεις, φυλλάδια θεωρίας, διαγωνίσματα και πολύ υλικό από αξιόλογους συναδέλφους.
  • Στο μενού "Διαβάζουμε Μαθηματικά" επιλέξτε την τάξη σας και ελάτε να διαβάσουμε μαζί. Δείτε προτεινόμενες ασκήσεις, λυμένες ασκήσεις, σημεία προσοχής και παρατηρήσεις καθώς και σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από το μάθημά μας.
  • Στο μενού dig-e-maths δείτε υλικό και εφαρμογές ΤΠΕ που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την θεωρία και τις έννοιες των μαθηματικών.
  • Στο μενού "Ας συζητήσουμε" μπείτε στο forum και στείλτε μήνυμα για οποιοδήποτε θέμα αφορά το μάθημά μας. Προσοχή ανοίξτε ένα θέμα και θα σας απαντήσουμε σύντομα. Υποδείξεις σε ασκήσεις και σε θέματα θεωρίας, θέματα που αφορούν το μάθημα, απορίες κ.τ.λ

 

 

Για τους μαθητές μου

Φωτόδενδρο

photodentro2

Δείτε αξιόλογες εφαρμογές και βίντεο από το Φωτόδενδρο, τον Εθνικό συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου.

Ψηφιακό Σχολείο

digitalschoollogo2

Βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία εμπλουτισμένα με μικροπειράματα και εφαρμογές. 

Τράπεζα Θεμάτων για την Α και Β Λυκείου

TRAPEZA THEMATWN

Όλα τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για την Α και Β Λυκείου σε όλα τα μαθήματα.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com