Οι Τεχνολογικές απαιτήσεις για βέλτιστη χρήση του υλικού είναι:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, το πρόγραμμα έχει δοκιμαστεί και δουλεύει σε συστήματα με Windows XP (sp1) ή νεότερο μέχρι και Windows 10. Για την εγκατάσταση του προγράμματος θα πρέπει να είναι εγκατεστημένο το RunTime Environment.NET FrameWork,  σε περίπτωση που δεν είναι εγκατεστημένο θα πρέπει να εγκατασταθεί, μπορείτε να βρείτε τις εκδόσεις του για την Ελληνική και την Αγγλική έκδοση των Windows στο CD που σας δόθηκε και στο φάκελο RunTime, ή στο δικτυακό τόπο της Microsoft  ή να κατεβάστε το από εδώ (η λειτουργία του έχει δοκιμαστεί μέχρι και τα Windows 10). 

Το πρόγραμμα Movie Maker που εγκαθίσταται και αυτό μαζί με τα Windows μας επιτρέπει να καταγράψουμε και να επεξεργαστούμε βίντεο αν δεν το έχετε μπορείτε να κατεβάσετε από την Microsoft.
 Για την πλήρη εγκατάσταση του προγράμματος απαιτείται χώρος 15 MB στο σκληρό δίσκο και για το εκπαιδευτικό υλικό 350 ΜΒ.
 Για την λήψη και επεξεργασία των μετρήσεων προτείνεται η χρήση του προγράμματος Coach 5, όμως αν επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο πρόγραμμα λήψης μετρήσεων από τους αισθητήρες έχετε στη διάθεσή σας. Για οδηγίες στείλτε μας e_mail στο λογαριασμό: mpatrinopoulos@gmail.com
Οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την μελέτη των ενοτήτων της Μηχανικής είναι: αισθητήρας δύναμης, αισθητήρας απόστασης, και ο αισθητήρας επιτάχυνσης (μικρού g).
Για την λήψη βίντεο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια Web Camera το κινητό σας ή και το μικρόφωνο του υπολογιστή για εγγραφή ήχων. 
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το υλικό τοπικά εγκαθιστώντας το στον υπολογιστή σας – μόνο για εκπαιδευτική χρήση –  στείλτε μας e_mail με τα πλήρη στοιχεία σας και τη χρήση που σκέφτεστε να πραγματοποιήσετε ώστε να σας στείλουμε το σχετικό CD.