Καλώς ήρθες 2019!!!-Κοπή Βασιλόπιτας στο νηπιαγωγείο!

Αλήθεια πως υποδέχθηκε ο κόσμος τον νέο χρόνο; Είδαμε στιγμιότυπα από όλο τον κόσμο και την υποδοχή του νέου έτους δίνοντας προσοχή στην εορταστική ατόσφαιρα , στην χρήση πυροτεχνημάτων ,στην μουσική στο χορό αλλά και στην αντίστροφη μέτρηση του χρόνου εως την έλευση του νέου έτους!

Τα παιδιά θέλησαν να αποτυπώσουν την στιγμή του ερχομού του νέου έτους και αποφάσισαν να φτιάξουμε μια ομαδική εργασία ( αφίσα) που θα δείχνει μια πόλη που υποδέχεται το 2019!!

Στην συνέχεια επεξεργαστήκαμε το 2019 ως αριθμό! Αναγνωρίσαμε τους αριθμούς που το συνθέτουν και έχοντας αυτούς τους αριθμούς μπροστά μας τους συνθέσαμε και φτιάξαμε τον αριθμό ,τον ζωγραφίσαμε και τον κολλήσαμε σε χαρτί που το στολίσαμε με πυροτεχνήματα!

Και για να μην το ξεχάσουμε κάναμε και το παρακάτω φύλλο εργασίας!

Και έφθασε η στιγμή να κόψουμε την βασιλόπιτα μας ! Μιλήσαμε από που πήρε το όνομά της και για την ιστορία της ! Τις γνώσεις τις αντλήσαμε από εδώ. Κλικ στην εικόνα

Στην συνέχεια επεξεργαστήκαμε την λέξη ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ Μετρήσαμε τις συλλάβες της ,αναγνωρίσαμε τα γράμματα που την αποτελούν και ζωγραφίσαμε το παρακάτω φύλλο εργασίας που πήραμε από εδώ 

Κάναμε και έναν πίνακα όπου σημειώσαμε σε ποιον απο την οικογένεια μας έπεσε το φλουρί

Τέλος κόψαμε την βασιλόπιτά μας ( για την ακρίβεια μικρά βασιλοπιτάκια) και η τυχερή κέρδισε ένα παιχνίδι που μας αγόρασε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας!

Καλή χρονιά !!! Πάντα τυχερή!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.