Το Διαδίκτυο είναι ένας ένας ενδιαφέρων χώρος, στον οποίο μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε, να ενημερωθούμε, να επιμορφωθούμε, να επικοινωνήσουμε. Όμως, όπως και όλοι οι χώροι στους οποίους κινούμαστε, κρύβει κινδύνους. Από εμάς εξαρτάται, αν όλα αυτά που μπορεί να μας προσφέρει, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.

Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να δίνουμε προσωπικές πληροφορίες κατά την ενασχόληση μας με τον υπολογιστή ή το κινητό, και να συζητάμε με κάποιο πρόσωπο που εμπιστευόμαστε κάτι που μας έκανε εντύπωση ή να νιώσουμε άσχημα κατά την περιήγησή μας.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που θα μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας, αν τις αξιοποιούσαμε σωστά. Ιστοσελίδες βοηθητικές για τα μαθήματα του σχολείου, οι οποίες κάνουν το μάθημα πιο πλαστικό και πιο ευχάριστο. Οποιαδήποτε απορία έχουμε, μπορούμε πλέον να τη λύσουμε με τη βοήθεια κάποιας μηχανής αναζήτησης. 

Πρέπει να ξέρουμε όμως ακριβώς τι ψάχνουμε κάθε φορά και να εστιάζουμε σε αυτό, χωρίς να σπαταλάμε το χρόνο μας σε παρεμφερή sites. Καλύτερα να τον αφιερώνουμε σε πιο κοινωνικές δραστηριότητες, και κυρίως αθλητικές, που ωφελούν και την ψυχική και τη σωματική μας υγεία.

Επίσης η επικοινωνία μας μέσω διαδικτύου, θα ήταν προτιμότερο να περιορίζεται σε άτομα που ήδη γνωρίζουμε, διότι τα άγνωστα πρόσωπα μπορούν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους όπως θέλουν και να μας παραπλανήσουν…

illustration of kids playing football in a nature

Οι πραγματικοί φίλοι μας είναι αυτοί με τους οποίους ζούμε στην καθημερινότητά μας, στο σχολείο, στο γήπεδο, στο ωδείο, στο σπίτι. Με αυτούς μπορούμε με ασφάλεια να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τους προβληματισμούς μας, το χρόνο μας, και να εξελισσόμαστε ως άνθρωποι.

Ασφαλής περιήγηση στο Διαδίκτυο