Vitual eClass

Νοεμβρίου 12, 2013 in Διαγωνισμοί by Νεκτάριος Φαρασόπουλος

Σχολείο: 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
Τάξη: Ε
Υπεύθυνη Εκπαιδευτιός: Βασιλική Οικονομίδου
Πρόγραμμα: Vitual eClass
Όνομα Δράσης: «ΤHE MYTHS, STORIES AND STORYTELLERS OF OUR COUNTRY» (Οι μύθοι, τα παραμύθια και οι παραμυθάδες του τόπου μου).
Σχολικό Έτος: 2012 ? 2013
Χώρες που συμμετείχαν: Ρουμανία

Το «Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Συνεργασίας Ξενόγλωσσων Τάξεων» (Virtual e-class ?VeC), ολοκληρώθηκε και την σχολική χρονιά 2012-13 με μεγάλη επιτυχία και με σημαντικά μεγαλύτερη συμμετοχή από ότι είχε την πρώτη χρονιά εφαρμογής του (2011-12). Συμμετείχαν 24 τάξεις από σχολεία διαφόρων περιοχών της Ελλάδας και αντίστοιχος αριθμός τάξεων από άλλες Ευρωπαϊκέςχώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία).

Όλα τα έργα των τάξεων έχουν αναρτηθεί  στο blog του Προγράμματος και σύντομα θα αναρτηθούν στην νέα ιστοσελίδα του VeC. Τα προϊόντα της συνεργασίας των μαθητών από την Ελλάδα με μαθητές από άλλες χώρες αξιολογήθηκαν, όπως και πέρυσι, από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Έρευνας Ξένων Γλωσσών και Αξιολόγησης Γλωσσομάθειας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βάση τα κριτήρια που αφορούν την υψηλή συμβατότητα με τους στόχους του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Συνεργασίας Ξενόγλωσσων Τάξεων και την ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους οι μαθητές/τριες αξιοποιούν την ξένη γλώσσα, ως εργαλείο για την ανάπτυξη διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

Η Ε τάξη του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου έλαβε το Πρώτο Βραβείο.