Erasmus+

Δεκεμβρίου 12, 2013 in Γρήγορη Ματιά, Προγράμματα by Νεκτάριος Φαρασόπουλος

Από τον Ιανουάριο του 2014 το Erasmus+ είναι το επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νέα Γενιά και τον Αθλητισμό. Η νέα δομή συνδυάζει όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα της προηγούμενης επταετίας το σύνολο των δράσεων του προγράμματος  Lifelong Learning Programme (Comenius, Leonardo, Erasmus, Grundtvig και Transversal Programmes), το Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, το Jean Monnet, το Tempus καθώς και το Erasmus Mundus.

Το νέο επταετές πρόγραμμα (2014 – 2020) έχει ως στόχο να δώσει ώθηση στις δεξιότητες και τις ευκαιρίες στην απασχόληση, μέσω του εκσυγχρονισμού της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης και των δομών για τη Νέα Γενιά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει στα 14,7 εκατομύρια ευρώ αυξημένος κατά 40% από τον προϋπολογισμό της προηγούμενης επταετίας. Σκοπός του νέου προγράμματος είναι να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για συνεργασία στους τομείς ενδιαφέροντος με απλούστερες διαδικασίες.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις δράεις του Erasmus+ που αφορούν την Σχολική Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια). (στα Αγγλικά)

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλες τις δράσεις του Erasmus+. (στα Αγγλικά)

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το δελτίου τύπου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος Erasmus+ (στα Ελληνικά)

Εδώ μπορείτε να δείτε την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (στα ελληνικά)