9ος Εθνικός Διαγωνισμός eTwinning

Οκτωβρίου 16, 2014 in Διαγωνισμοί by Νεκτάριος Φαρασόπουλος

Για την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2013-2014, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης προκηρύσσει τον 9o Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning!

Η περίοδος υποβολής των έργων είναι από 16 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 14:00, ηλεκτρονικά, στην σελίδα του διαγωνισμού.

Προϋποθέσεις για υποβολή συμμετοχής:

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει:
– Να έχουν ήδη συνάψει συνεργασία με κάποιο ευρωπαϊκό σχολείο και να έχουν υλοποιήσει κάποιο έργο, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, εντός του σχολικού έτους 2013-2014. Η συνεργασία μπορεί να έχει ξεκινήσει πριν το 2013 και να συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014.
– Η συνεργασία που υποβάλλεται στον διαγωνισμό, να έχει ήδη βραβευτεί με ελληνική Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.
– Τα έργα που έχουν βραβευτεί στους Εθνικούς ή Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς προηγούμενων ετών δεν δικαιούνται να λάβουν μέρος.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις ηλικιακές κατηγορίες (δύο έργα θα λάβουν διάκριση ανά κατηγορία):
1. Νηπιαγωγείο – Δημοτικό (5-12)
2. Γυμνάσιο (13-15) και
3. ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, TEE και ΕΕΕΕΚ (16-19)

Παράλληλα, φέτος θα δοθεί ένα ειδικό βραβείο ανά ηλικιακή κατηγορία σε αρχάριους εκπαιδευτικούς στην υλοποίηση έργων. Ως αρχάριοι ορίζονται οι εκπαιδευτικοί που το έργο που υποβάλλουν στον διαγωνισμό είναι το πρώτο τους. Στην περίπτωση που ο αριθμός των υποβληθέντων έργων, οποιασδήποτε κατηγορίας, είναι μικρότερος από πέντε (5) και η ποιότητα τους δεν κρίνεται ικανοποιητική, η ΕΥΥ διατηρεί το δικαίωμα να μην δώσει βραβείο σε αυτή την κατηγορία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν μόνο μια από τις παραπάνω κατηγορίες για να υποβάλουν τη συμμετοχή τους. Αν ένα έργο υποβληθεί σε δύο κατηγορίες από τον ίδιο ή διαφορετικό εκπαιδευτικό, θα απορρίπτεται αυτόματα και δεν θα μετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης.

Τα βραβεία για τους πρώτους και δεύτερους νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης που θα γίνει στην Πάτρα, στο πλαίσιο του συνεδρίου που οργανώνει η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης στις 14-16 Νοεμβρίου 2014, «Ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργατικότητας»

Πριν την υποβολή του έργου σας, μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις αναλυτικές οδηγίες και την διαδικασία αξιολόγησης των έργων που βρίσκονται εδώ.