Pestalozzi

Απριλίου 11, 2013 in Γρήγορη Ματιά, Προγράμματα by Νεκτάριος Φαρασόπουλος

Προγράμματα του συμβουλίου της Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

1.    Τα σεμινάρια απευθύνονται στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που ασκεί διδακτικό έργο και το οποίο περιορίζεται στην ομάδα-στόχο του εκάστοτε σεμιναρίου, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τρία (3) χρόνια προϋπηρεσία ως εκπαιδευτικοί σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία. (Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου, απαιτείται συμπλήρωση των τριών (-3-) ετών από το ΦΕΚ διορισμού)

2.    Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης, όσοι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει μέρος τα δύο (-2-) τελευταία έτη σε σεμινάρια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

3.    Όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να διαθέτουν άριστη γνώση (επίπεδο Γ2/C2) στη γλώσσα του σεμιναρίου ή τουλάχιστον  πολύ καλή γνώση (επίπεδο  Γ1/C1).

4.    Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία (το Υπουργείο Παιδείας) προεπιλέγει έναν αριθμό υποψηφίων (από 1-4 ανάλογα με τις προδιαγραφές της εκάστοτε διοργανώτριας χώρας) ενώ η τελική επιλογή γίνεται από τη διοργανώτρια χώρα. Η προεπιλογή από τη χώρα μας γίνεται με τη διαδικασία της κλήρωσης μεταξύ των υποψηφίων που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

5.   Το αντίτιμο του εισιτηρίου του μέσου μετάβασης προς και από την χώρα διοργάνωσης, προκαταβάλλεται από τον συμμετέχοντα και τα χρήματα κατατίθενται από το Συμβούλιο της Ευρώπης στον τραπεζικό λογαριασμό του μετά την επιστροφή  του καθώς και μετά την αποστολή της έκθεσής του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

6.    Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από τη διοργανώτρια χώρα.

7.   Μετά την προεπιλογή του υποψηφίου από την Ελληνική Υπηρεσία, η επικοινωνία για τις λεπτομέρειες, βάσει του εθιμικού του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), γίνεται μεταξύ των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και της διοργανώτριας χώρας.

8.  Για την καταβολή του αντίτιμου του εισιτηρίου καθώς επίσης και για  διευκρινίσεις σχετικές με την μετάβαση και επιστροφή των εκπαιδευτικών, από και προς τον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον/την υπεύθυνο/η του συγκεκριμένου προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης