Cloud

Eγγραφή Εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αξιότιμοι/ες  κύριοι/ες, φίλοι εκπαιδευτικοί καλημέρα και Καλή Σχολική Χρονιά

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σύστημα εγγραφής των  εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ, www.sch.gr ), για την πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Όπως είναι γνωστό η εγγραφή των εκπαιδευτικών στο ΠΣΔ βασίζεται στην αρχή ότι ο εγγραφόμενος χρήστης είναι πραγματικά εκπαιδευτικός.  Για το σκοπό αυτό ζητούνται μια σειρά από στοιχεία για την πιστοποίηση του και έλεγχος των στοιχείων αυτών. Αν και η  διαδικασία αυτή μπορεί  ενδεχομένως να είναι ενοχλητική ζητάμε την κατανόηση σας στο σημείο αυτό. Η διαδικασία αυτή έχει σκοπό  την εξασφάλιση της λειτουργίας του ΠΣΔ ως κοινότητας εκπαιδευτικών και μαθητών και όχι ως μια υπηρεσία ελεύθερης παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Η εγγραφή των νέων  χρηστών γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εγγραφής εκπαιδευτικών από στην σελίδα https://register.sch.gr/teachers/ ή ισοδύναμα από τη σελίδα www.sch.gr ή www.sch.gr/teachers  της πύλης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου όπου υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Η εγγραφή του εκπαιδευτικού γίνεται σε τρία απλά βήματα.

  1. Συλλογή και έλεγχος στοιχείων εκπαιδευτικού.
  2. Επιλογή σχολείου ή διοικητικής μονάδας (για τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης)
  3. Επιλογή όνομα χρήστη και κωδικού πρόσβασης.

Κατά την εγγραφή θα πρέπει  ο εκπαιδευτικός  να συμπληρώσει τα προσωπικά και υπηρεσιακά του στοιχεία, όπως αυτά αναγράφονται στα επίσημα έγγραφα και στοιχεία  όπως υποδεικνύεται και στη σελίδα εγγραφής.

Συγκριμένα θα πρέπει:

  • Να συμπληρώσει ορθά το  όνομα , όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητά του, για παράδειγμα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και όχι ΜΑΝΟΛΗΣ ή ΜΑΡΙΑ και όχι ΜΑΙΡΗ. Το ίδιο ισχύει και για το Όνομα Πατρός.
  • Θα πρέπει να επιλέξει  επίσης την ορθή ειδικότητα και να αναγράψει  ορθά τον Αριθμό Μητρώου Εκπαιδευτικού  ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Για τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης ακολουθεί η επικύρωση του λογαριασμού τους από τον διαχειριστικό (επίσημο) λογαριασμό της μονάδας τους.

Συμπληρωματικά σημειώνουμε τα ακόλουθα:

  • Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε το e-mail σας στο ΠΣΔ καθώς μέσω των υπηρεσιακών λιστών διακινείται καθημερινά αλληλογραφία  και ενημερωτικό υλικό που σας ενδιαφέρει.
  • Αν δεν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης  γιατί τον έχετε ξεχάσει μπορείτε να τον ανακτήσετε με τη διαδικασία που αναγράφεται στο   www.sch.gr στην πρώτη σελίδα ή στη σελίδα sch.gr/password

Μπορείτε  να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε πρόταση, απορία ή διευκρίνιση.

  • Με αναφορά από  το σχετικό σύνδεσμο της σελίδας sch.gr    ή από το http://helpdesk.sch.gr
  • Τηλεφωνικά ή με Email σύμφωνα με τα στοιχεία επικοινωνίας του sch.gr/helpdesk

 Περιμένουμε κάθε εκπαιδευτικό στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας  και την εμπιστοσύνη σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

——————————————————————-

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Τηλέφωνο:  801-11-801-81

e-mail: info@sch.gr

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο