ΑγαπημέναΕργαλεία για την Τάξη

Συνεργατικά Εργαλεία Web 2.0

Λίστα με τα πιο χρήσιμα Web 2.0 Εργαλεία για την τάξη:

Αυτός ο κόμβος δημιουργήθηκε ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να εντοπίζουν γρήγορα το εργαλείο που χρειάζονται ανάλογα με τις ανάγκες τους. Επειδή πολλά από τα συνεργατικά εργαλεία αλλάζουν όνομα, παύει λειτουργία τους, κ.α. η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.


Padlet. Κατά την άποψή μου η δημοφιλέστερη Web 2.0 εφαρμογή. Συνεργατική ανάρτηση υλικού σε τοίχο, έρευνες, ψηφοφορίες, χάρτες. Το απόλυτο εργαλείο για οτιδήποτε. Ενημερώνεται συνεχώς, πρόσφατα ενσωμάτωσε και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Ξεκινήστε σίγουρα από εδώ.

Learning Apps. Πανίσχυρο εργαλείο, για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το οποίο μετρά αρκετά χρόνια διαδικτυακής παρουσίας. Στην τρέχουσα μορφή της, η διαδικτυακή πλατφόρμα παρέχει τόσα πολλά, που αξίζει πραγματικά να τη γνωρίσετε. Από τα αγαπημένα μου.

Quizizz. Όλα μου τα quiz τα δημιουργώ με αυτό το εργαλείο. Η εφαρμογή ενημερώνεται με νέες δυνατότητες συνεχώς και η δωρεάν έκδοση παρέχει σχεδόν τα πάντα.

Kahoot. Μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές δημιουργίας quiz και εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Προσωπικά θεωρώ πως μαζί με το Quizizz είναι οι δύο πιο εύχρηστες και σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα.

Wordwall. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο εργαλείο, με το οποίο ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει σταυρόλεξα, ερωτήσεις αντιστοίχισης, παιχνίδια αναγραμματισμού, και πολλά πολλά ακόμη. Πολλές δυνατότητες λοιπόν, αλλά το σημαντικότερο είναι πως όλα γίνονται με ελάχιστα κλικ στον υπολογιστή.

Bublup. Σχετικά νέα πλατφόρμα, (που θυμίζει αρκετά το γνωστό μας padlet), με κάποια πρόσθετα εργαλεία που μπορούν να φανούν αρκετά χρήσιμα στην οργάνωση ψηφιακού υλικού για τις τάξεις μας.

Tricider. Από τις πλέον ενδιαφέρουσες διαδικτυακές εφαρμογές για τον καταιγισμό ιδεών και τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων. Ξεκινάτε με μια ιδέα – ένα ερώτημα – και οι συνεργάτες σας (μαθητές και μαθήτριες), προσθέτουν στοιχεία, και ανταλλάσσουν επιχειρήματα για να στηρίξουν την άποψή τους.

Google Forms. Πιθανότατα το πιο διαδεδομένο και εύχρηστο εργαλείο για να δημιουργήσει κάποιος online ερωτηματολόγια.

Pollly! Χρήσιμο εργαλείο για ψηφοφορίες και καταιγισμό ιδεών.

Brainstormer. Διαδικτυακή πλατφόρμα για καταιγισμό ιδεών, πολύ εύχρηστη, στην οποία δε χρειάζεται να κάνετε καμία εγγραφή, και σε ελάχιστο χρόνο θα είστε σε θέση να ξεκινήσετε μια συνεδρία.

Surveyhero. Διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργίας ερωτηματολογίων για έρευνες και δημοσκοπήσεις.

Bubble.us. Δωρεάν πλατφόρμα για τη δημιουργία εννοιολογικών χαρτών. Πολύ εύχρηστη και δε θα προβληματίσει ακόμη και τον αρχάριο χρήστη

Mindomo. Ένα εξαιρετικό διαδικτυακό εργαλείο οργάνωσης της γνώσης, και δημιουργίας εννοιολογικών χαρτών.

Coggle. Άλλη μια δωρεάν πλατφόρμα για τη δημιουργία εννοιολογικών χαρτών

Timelinely. Εφαρμογή, με την οποία μπορούμε να προσθέσουμε σημειώσεις, εικόνες, συνδέσμους σε βίντεο από το Youtube. Όλα αυτά, με ένα κλικ του ποντικιού στο επιθυμητό σημείο!

Crossword Labs. Εύκολη και γρήγορη δημιουργία σταυρόλεξων.

Liveworksheets. Πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να μετατρέψετε τα έντυπα φύλλα εργασίας που ήδη διαθέτετε σε ξεχωριστά διαδραστικά κουίζ με μόλις λίγα κλικ.

Dotstorming. Πρόκειται για μια πλατφόρμα στην οποία δημιουργούμε τοίχους τύπου Padlet, με δυνατότητες ψηφοφορίας, πολύ χρήσιμη για καταιγισμό και συλλογή ιδεών.

Floop (Feedback Loop). Διαδικτυακή εφαρμογή για την γρήγορη ανατροφοδότηση εργασιών των μαθητών μας μέσω υπολογιστών ή κινητών συσκευών.

Wakelet. Μια δωρεάν πλατφόρμα για τη συλλογή, οργάνωση και διαμοιρασμό ψηφιακού περιεχομένου. Μπορείτε να αποθηκεύσετε συνδέσμους, βίντεο από το youtube, άρθρα, εικόνες, tweets, αρχεία από cloud πλατφόρμες και πολλά πολλά ακόμη. Είναι δωρεάν, και πολύ δημοφιλές σε εκπαιδευτικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Diigo. Κάθε εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να οργανώσει και να διαμοιράσει σελιδοδείκτες αποκλειστικά σε μία ομάδα με την οποία συνεργάζεται ή σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες που τους ενδιαφέρει το θέμα

Educaplay. Μια πανίσχυρη πλατφόρμα για τη δημιουργία ηλεκτρονικών τάξεων και ανάθεση ποικίλων δραστηριοτήτων στους μαθητές και τις μαθήτριές μας

Testmoz. Απλή στη χρήση διαδικτυακή πλατφόρμα για τη δημιουργία ερωτηματολογίων και quiz.

Educandy. Κάντε τη μάθηση πιο γλυκιά… το σύνθημα των δημιουργών. Πρόκειται για μια πλατφόρμα δημιουργίας εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με πολύ καλά χαρακτηριστικά

Oodlü. Δωρεάν εφαρμογή, δημιουργίας εκπαιδευτικών παιχνιδιών για τους μαθητές μας. Προσφέρει πάρα πολλά εργαλεία και διαφορετικούς τύπους δημιουργίας κουίζ.

MeetingWords. Διαδικτυακή πλατφόρμα για τη συγγραφή συνεργατικών σημειώσεων

Get.acquainted. Εύχρηστη εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε συνομιλίες (chatbot), και να παρέχετε αυτοματοποιημένη ανατροφοδότηση μετά την επιλογή της απάντησης.

Venngage. Εργαλείο για τη δημιουργία εντυπωσιακών Infographics, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ευκολία χρήσης και την πληθώρα εργαλείων που παρέχει στο χρήστη για να εμπλουτίσει τις δημιουργίες του.

Pixton. Διαδικτυακή πλατφόρμα για τη δημιουργία κόμικ

ToonyTool. Μοναδικό πρoαπαιτούμενο ένας σύγχρονος browser, και με μόλις λίγα κλικ μπορεί κανείς να δημιουργήσει κόμικ, να περάσει μηνύματα, να γράψει μια ιστορία

Wheel Of Names. Δωρεάν, διαδικτυακή εφαρμογή, στην οποία μπορούμε να κάνουμε κληρώσεις, να επιλέξουμε τυχαία ένα ή περισσότερα ονόματα, αριθμούς, ακόμη και εικόνες.

Data Gif Maker. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από το Google News Lab, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε απλά, αλλά καλαίσθητα γραφήματα σε χρόνο ρεκόρ

Δημιουργία Ιστοσελίδων με το Weebly

Δημιουργία Ιστοτόπων μίας σελίδας με το Grapedrop

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο