Πρόσκληση συμμετοχής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Διαστημικής CanSat in Greece

Αξιότιμοι καθηγητές,

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την προκήρυξη του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece!

Το CanSat in Greece πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία SPIN – Space Innovation με τη υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο μαθητικός διαγωνισμός αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Το CanSat in Greece απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Το κάθε σχολείο σχηματίζει μία ομάδα 4-6 μαθητών και καλείται να κατασκευάσει έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε μαθητική ομάδα.

Μία ομάδα για να συμμετάσχει στο CanSat in Greece 2018 αρκεί να συμπληρώσει μία αίτηση, αφού πρώτα συμβουλευτεί τον Ενημερωτικό Οδηγό και τις Οδηγίες Συμμετοχής του διαγωνισμού. Οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό πρέπει να αποσταλούν μέχρι και την Κυριακή 22/10/2017 στο email apply@cansat.gr. Μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω έγγραφα εδώ. Στη συνέχεια οι αιτήσεις όλων των ομάδων θα εξεταστούν από ειδική κριτική επιτροπή και θα επιλέξει τις 10 καλύτερες από αυτές βάσει της πρωτοτυπίας, της βιωσιμότητας και των πρακτικών εφαρμογών που προτείνουν. Οι 10 αυτές ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της προώθησης του CanSat in Greece στα σχολεία, διοργανώνουμε δωρεάν arduino workshops για καθηγητές, δηλαδή εργαστήρια εκμάθησης μικρο επεξεργαστών που θα χρησιμοποιηθούν στο διαγωνισμό με αμέτρητες εφαρμογές σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας.

Ήδη την πρώτη χρονιά του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία 9 workshops σε 5 πόλεις της Ελλάδας με περισσότερους από 130 συμμετέχοντες. Για τη διοργάνωση arduino workshops σε καθηγητές ή μαθητές μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@cansat.gr

Το CanSat in Greece πρόκειται για μία πρωτοβουλία φοιτητών-εθελοντών που έχει βρει από την πρώτη στιγμή τη στήριξη σημαντικών φορέων και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών και των καθηγητών στο διαγωνισμό θα αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία που έχει πολλά να τους προσφέρει τόσο σε επίπεδο γνώσεων, όσο και δεξιοτήτων!

Το CanSat in Greece διοργανώνεται με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και των επιστημών στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος.

Θα είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να σας υποδεχτούμε στην οικογένεια του CanSat in Greece!

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cansat.gr.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του CanSat in Greece 2018

Share
Share