Προγραμματισμός

Διδακτικές σημειώσεις για το προγραμματιστικό περιβάλλον Pencil Code

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε την πρώτη μας επαφή, με το προγραμματιστικό περιβάλλον Pencil Code. Αφορμή για το προηγούμενο άρθρο, όπως και για αυτό που διαβάζετε, η προσπάθεια του Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής, κ. Βαγγέλη Κανίδη και της κ. Μαργαρίτας Καραλιοπούλου, να δημιουργήσουν υλικό για το Pencil Code.

​Υπενθυμίζεται ότι το Pencil Code είναι ένα περιβάλλον προγραμματισμού που επιτρέπει στο μαθητή να χρησιμοποιεί παράλληλα ένα περιβάλλον πλακιδίων και ένα περιβάλλον συγγραφής γραμμών κώδικα. Ο μαθητής μπορεί να εργάζεται σε όποιο περιβάλλον επιθυμεί και να μεταπηδά από το ένα περιβάλλον στο άλλο. Στον ιστότοπο του κ. Κανίδη λοιπόν, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του βιβλίου “To περιβάλλον προγραμματισμού Pencil Code και η γλώσσα CoffeeScript”. Σε αυτό θα βρείτε το πλήρες υλικό για να εντάξετε το Pencil Code στο μάθημα της Πληροφορικής της Γ΄ Γυμνασίου (και όχι μόνο).


​Το πλήρες βιβλίο “Το Περιβάλλον προγραμματισμού Pencil Code και η γλώσσα CoffeeScipt”, μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα, από εδώ.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο