Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. 2018 ξεκινά!

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) διοργανώνεται για 10η συνεχή φορά. Για το έτος 2018, ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο παγκόσμιος Τελικός της φετινής Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. 2018 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης.

Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. έχει τίτλο FOOD MATTERS και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.

Ανάλογα με την κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχουν, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να οικοδομήσουν ρομποτικές κατασκευές που συμβάλλουν στην επίτευξη των παρακάτω κατηγοριών του Στόχου 2 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών:

-Βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων

-Τερματισμός όλων των μορφών κακής διατροφής

-Επίτευξη της επισιτιστικής ασφάλειας

-Τερματισμός της πείνας

Η Ολυμπιάδα πραγματοποιείται χωριστά για τρία ηλικιακά επίπεδα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). Η κάθε κατηγορία/ηλικιακό επίπεδο διαγωνίζεται σε δικό της πρόβλημα και πίστα διαγωνισμού με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας, ανάλογα με την ηλικία.

Σημαντικές διευκρινίσεις:

-Κάθε ομάδα μπορεί να συμμετέχει μόνο σε 1 διαγωνιστική κατηγορία.

-Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει μόνο σε 1 ομάδα.

-Κάθε προπονητής/τρια μπορεί να εκπροσωπεί όσες ομάδες επιθυμεί για το στάδιο του Περιφερειακού. Στον Τελικό όμως δεν μπορεί να εκπροσωπεί περισσότερες από 2 ομάδες.

-Σε όλες τις κατηγορίες, οι ομάδες αποτελούνται από 2 έως 3 μαθητές/τριες και από 1 προπονητή/τρια.

Το Πρόγραμμα….

Πρώτο βήμα: Από τις περιφέρειες στον Τελικό

Ιούνιος 2018 (μέσα με τέλη Ιουνίου): Ομάδες από όλη τη χώρα και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες διαγωνίζονται στους Περιφερειακούς με στόχο μια θέση στον Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™

Δεύτερο βήμα: Τελικός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.

1 Ιουλίου 2018: Οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και συγκροτούν την ελληνική ολυμπιακή αποστολή

Τελικό βήμα: Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad)

16-18 Νοεμβρίου 2018: Τερματικός σταθμός για φέτος είναι η World Robot Olympiad στην Ταϊλάνδη

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο.

Share
Share