Θερινό σχολείο iMuSciCA και διαγωνισμός εκπαιδευτικού σεναρίου

Ποια πυθαγόρεια μυστικά κρύβουν μέσα τους τα μουσικά όργανα;

Ποιες είναι οι αρχές της Φυσικής και των Μαθηματικών πίσω από τη Μουσική που αυτά παράγουν;

Το iMuSciCA αναπτύσσει έναν διαδραστικό κόσμο ηχητικού πειραματισμού που μπορείτε, με τη βοήθεια καινοτόμων τρισδιάστατων εργαλείων απεικόνισης και αισθητήρων κίνησης, να σχεδιάσετε τα δικά σας ψηφιακά όργανα σύμφωνα με τους νόμους της ακουστικής.

Οι μαθητές μαθαίνουν την επιστήμη πίσω από τον ήχο χρησιμοποιώντας ένα περιβάλλον ψηφιακής οργανοποιίας στο οποίο πειραματίζονται με τις παραμέτρους ψηφιακών μουσικών οργάνων τα οποία στη συνέχεια μπορούν να εκτυπώσουν τρισδιάστατα και να παράξουν μουσική μέσα από αυτά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το θερινό σχολείο iMuSciCA (http://imuscica.ea.gr/), το οποίο θα λάβει χώρα από τις 1 – 6 Ιουλίου στον Μαραθώνα, θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς από όλον τον κόσμο οι οποίοι θα επιμορφωθούν πάνω στο αντικείμενο και τα εργαλεία του iMuSciCA και θα συνεργαστούν ώστε να παράξουν τις δικές τους καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα εφαρμόσουν στη σχολική τους τάξη.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης δικτύου εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν τη σχολική καινοτομία στην Ελλάδα, η Ελληνογερμανική Αγωγή προκηρύσσει διαγωνισμό εκπαιδευτικών για 4 υποτροφίες πλήρους παρακολούθησης και διαμονής στο Θερινό Σχολείο iMuSciCA σε Έλληνες εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο διδασκαλίας τις Θετικές Επιστήμες ή/και τη Μουσική. Στον διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου, σας καλούμε να μας παρουσιάσετε τις δικές σας πρωτότυπες ιδέες για το πώς μπορούμε να διδάξουμε εις βάθος θετικές επιστήμες χρησιμοποιώντας την μουσική και τα ψηφιακά μουσικά όργανα ως όχημα σε ένα δικό σας εκπαιδευτικό σενάριο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή πλατφόρμα iMuSciCA (https://platform.imuscica.eu/workbench.html) και να συμβουλευτείτε ένα ενδεικτικό εκπαιδευτικό σενάριο από αυτόν τον σύνδεσμο: https://tinyurl.com/ychvz9jp

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου:

Εγγραφή στην κοινότητα ψηφιακού περιεχομένου: https://tinyurl.com/ybofdnpk

Συγγραφή ενός πρωτότυπου εκπαιδευτικού σεναρίου βασισμένου στο πρότυπο καταγραφής σεναρίων: https://tinyurl.com/yc2avfgd.

Αποστολή του σεναρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση plagiavlitis@ea.gr έως την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018.

Οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά μέχρι την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Share
Share