ΡομποτικήΑγαπημένα

Lego Mindstorms EV3: Εισαγωγή με απλά βήματα και τεχνικές

Το ρομπότ EV3 της Lego είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο σκοπούς. Μόλις χθες ο συνάδελφος Χρήστος Θεοδώρου, με ενημέρωσε (και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό), σχετικά με το ελεύθερο διαδικτυακό μάθημα με τίτλο Lego Mindstorms EV3: Εισαγωγή με απλά βήματα και τεχνικές, που δημιούργησε ο ίδιος, στην πλατφόρμα Udemy. Το μάθημα σχεδιάστηκε με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει, και κυρίως στους μαθητές, να γνωρίσουν την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ των Lego Mindstorms EV3 με όσο το δυνατόν πιο απλά και κατανοητά βήματα ενώ συμπεριλαμβάνονται και χειριστικά, έξυπνα τρικς ώστε να γίνει η παραπάνω διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

Το μάθημα απευθύνεται σε αρχάριους στο Lego Mindstorms EV3, μαθητές (κυρίως άνω των 9 ετών), εκπαιδευτικούς, αλλά και οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει το μαγικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής μέσω των Lego Mindstorms EV3.

Το μάθημα περιλαμβάνει βιντεοδιαλέξεις, υποστηρικτικά αρχεία και διαφάνειες, τεστ αυτοαξιολόγησης, αλλά και επικοινωνία με τον εκπαιδευτή για να απαντήσει στις απορίες σας.

Μπορεί κάποιος παρακολουθώντας το μάθημα αυτό, να κατασκευάσει ένα ρομπότ μέσω του πακέτου και να το προγραμματίσει να εκτελεί διάφορες ενέργειες ενώ περιλαμβάνονται και αποστολές – προκλήσεις (ασκήσεις τις οποίες πρέπει να πραγματοποιήσει κάποιος μέσω του προγραμματισμού του ρομπότ) τόσο για εμπέδωση αλλά και αυτοαξιολόγηση. Θα γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας των αισθητήρων του, τον τρόπο κίνησης του καθώς και βασικές δομές προγραμματισμού.

Το μάθημα διατίθεται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές.

Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν τον κ. Χρήστο Θεοδώρου που μοιράστηκε μαζί μας τη δουλειά του. Πρόκειται για πολύ χρήσιμο βοήθημα και από τα λίγα που υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα σε μορφή ολοκληρωμένου μαθήματος! Επιπλέον οι δεκάδες εξαιρετικές κριτικές, υπόσχονται ένα ξεχωριστό μάθημα.

Ξεκινήστε εδώ!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο