Μένουμε σπίτι… και περνάμε το χρόνο μας διαβάζοντας

Με αφορμή τις οδηγίες για παραμονή στα σπίτια μας και ελάχιστες μετακινήσεις, δημιούργησα την ετικέτα Μένουμε Σπίτι, στην οποία θα ανεβάζω υλικό και προτεινόμενες δραστηριότητες, για δημιουργική απασχόληση μικρών και μεγάλων.

Σας αρέσει το διάβασμα; Αν ναι, το ηλεκτρονικό αναγνωστήριο είναι ότι πρέπει για εσάς. Πρόκειται για μια υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου το αναγνωστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μία συλλογή 2.500 ηλεκτρονικών τίτλων (2.900 αντίτυπα) και να διαβάσει τα βιβλία της επιλογής του.

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο. Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καλείσθε να πραγματοποιήσετε τα τρία ακόλουθα απλά βήματα:

1. Ηλεκτρονική Εγγραφή ως Πιστοποιημένος Χρήστης

Για τη χρήση του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της ΕΒΕ είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή σας ως Πιστοποιημένος Χρήστης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής διατίθενται στη σελίδα Εγγραφή Αναγνωστών καθώς και στη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

2. Δημιουργία δωρεάν Λογαριασμού Adobe

Καλείσθε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν προσωπικό λογαριασμό (Adobe Id) στην Adobe εδώ.

3. Εγκατάσταση προγράμματος/εφαρμογής ηλεκτρονικής ανάγνωσης

Καλείσθε να εγκαταστήσετε στη συσκευή σας (υπολογιστή/smartphone/tablet) ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή ηλεκτρονικής ανάγνωσης (eReader), την οποία θα εξουσιοδοτήσετε με το προσωπικό Adobe Id σας.

Για την ανάγνωση των βιβλίων του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου προτείνεται η δωρεάν εφαρμογή Adobe Digital Editions λόγω συμβατότητας με την Adobe DRM προστασία που διαθέτουν όλα τα βιβλία της συλλογής, καθώς και με διάφορες λειτουργίες του συστήματος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πριν πραγματοποιήσετε Είσοδο στην υπηρεσία βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει τα βήματα 2 και 3 που περιγράφονται στις Οδηγίες Εγγραφής. Στη συνέχεια:

Εισέρχεστε στον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου και συνδέεστε στον λογαριασμό σας πατώντας Είσοδος.

Επιλέγετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει (έως 3 τίτλους) και πατάτε την ένδειξη Προσθήκη στο Ράφι. Κάθε χρήστης δύναται να προχωρήσει σε 36 καταφορτώσεις βιβλίων του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ανά έτος.

Επιλέγετε Το Ράφι μου στο πάνω μέρος της σελίδας και αφού διαβάσετε τους όρους χρήσης και συμφωνήσετε με αυτούς, επιλέγετε Επιβεβαιώστε τη λήψη.

Σας αποστέλλεται e-mail επιβεβαίωσης, στο οποίο αναγράφονται συνοπτικά οι οδηγίες για να το κατεβάσετε.

Επιλέγετε Βιβλιοθήκη στο πάνω μέρος της σελίδας του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου. Στη συνέχεια επιλέγετε τον σύνδεσμο Adobe protected epub/pdf κάτω από τη στήλη Download και το αρχείο του βιβλίου καταφορτώνεται στη συσκευή σας. Ο σύνδεσμος παραμένει ενεργός για 20 ημέρες από την ημερομηνία που δημιουργήθηκε.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με ζητήματα χρήσης,ανανέωσης, κράτησης και επιστροφής βιβλίων επισκεφθείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Καλές αναγνώσεις!!!

Share
Share