Ψηφιακή Εκπαίδευση

Εγγραφή μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί/αγαπητές γονείς κηδεμόνες, αγαπητοί/αγαπητές μαθητές,

με αφορμή όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό και την αναζήτηση εργαλείων για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σας προτείνω – αν δεν το έχετε κάνει ήδη – να κάνετε και μια εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο υποστηρίζει σχολικές μονάδες, μαθητές και εκπαιδευτικούς με ένα σύνολο από υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να σας φανούν χρήσιμες στο επόμενο διάστημα. Μετά την εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο θα μπορείτε να συμμετέχεις σε πιθανές δράσεις που θα πραγματοποιούνται από εκπαιδευτικούς, όπως τα τηλεμαθήματα, η ηλεκτρονική τάξη, αλλά και η δημιουργία blog και ιστοσελίδων , εφαρμογές Cloud, και  πολλά άλλα ακόμη.

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων γίνεται μέσω Διαδικτύου, και υποχρεωτικά από τον κηδεμόνα τους. Για την εγγραφή απαιτείται η χρήση συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο καθώς και ο κηδεμόνας να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email). Ιδανικά ο κηδεμόνας θα πρέπει να έχει συνδέσει και τον εκτυπωτή του στη συσκευή ώστε να προβεί στην εκτύπωση των στοιχείων του λογαριασμού σύνδεσης του μαθητή/τριας που θα δημιουργήσει. Διαφορετικά θα πρέπει να αποθηκεύσει την τελική οθόνη με τα στοιχεία του λογαριασμού. Θα πρέπει να διατηρήσετε με επιμέλεια το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για να μπορείτε να συνδέεστε και δεν θα πρέπει να τα γνωστοποιείτε σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο γίνεται μέσω του ιστοτόπου https://register.sch.gr/students/. Εφόσον συμφωνεί και ο κηδεμόνας σας, για την εγγραφή σας, δε θα σας πάρει περισσότερο από 5 λεπτά, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες εγγραφής που θα βρείτε εδώ(pdf).

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο