Προγραμματισμός

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού CodeWeek 2020

Πλέον στην 8η χρονιά της, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε ως πρωτοβουλία βάσης που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων τεχνολογίας. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των σχολείων και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καλούνται να συμμετάσχουν στο κίνημα, διοργανώνοντας δραστηριότητες με τους μαθητές τους. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν στους μαθητές τους μια πρώτη εικόνα του κόσμου του προγραμματισμού και να αποτελέσουν έμπνευση για περαιτέρω συμμετοχή, ενσωματώνοντας πρακτικές δραστηριότητες και μαθήματα στις αίθουσες διδασκαλίας τους, με, ή χωρίς, σύνδεση στο διαδίκτυο. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, για το 2020 έχει προγραμματιστεί τις ημερομηνίες 10 – 25 Οκτωβρίου 2020.

Για να υποστηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές στα δημιουργικά τους ταξίδια στον προγραμματισμό, οι διοργανωτές της Εβδομάδας Προγραμματισμού καλούνται επίσης να συμμετάσχουν στην πρόκληση «Εβδομάδα Προγραμματισμού Για Όλους». Οι διοργανωτές μπορούν να συνδέονται με άλλους δασκάλους και οργανισμούς σε όλα τα δίκτυά τους, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό κωδικό που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής. Οι συνεργάτες στα δίκτυά τους μπορούν, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο κώδικα για να καταχωρήσουν δικές τους δραστηριότητες. Ένα Πιστοποιητικό Αριστείας μπορεί να απονεμηθεί σε όσους εξασφαλίζουν τη συμμετοχή με τη μεγαλύτερη επιρροή και περιλαμβάνουν τουλάχιστον δέκα δραστηριότητες, ή/και τρεις χώρες στους κύκλους τους.

Ο καθένας μπορεί να διοργανώσει ή να συμμετέχει σε 
μια δραστηριότητα. Διαλέξτε θέμα και  προσθέστε τη δραστηριότητά σας στον χάρτη, ή αναζητήστε εκδηλώσεις στην περιοχή σας.

Για να δείτε πώς θα διοργανώσετε μια δραστηριότητα, επισκεφτείτε τη σελίδα εκπαιδευτικών πόρων και το υλικό κατάρτισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για καθοδήγηση και προσαρμοσμένα πλάνα μαθημάτων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού σε αριθμούς…

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

-Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού: https://codeweek.eu/

-Τα βήματα με αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής: https://codeweek.eu/guide

-Πηγές, Οδηγοί και Υποστηρικτικό Υλικό: http://codeweek.eu/resources/

-Πρόσθετο Υλικό – από που να αρχίσω; https://codeweek.eu/training/

-Coding@Home – μια συλλογή σύντομων βίντεο με υλικά για ιδιοκατασκευές, παζλ, παιχνίδια και προκλήσεις προγραμματισμού για καθημερινή χρήση τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στο σχολείο. Για τις δραστηριότητες αυτές δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις ή ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δραστηριότητες θα αφυπνίσουν την υπολογιστική σκέψη και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων στο σπίτι ή στο σχολείο. https://codeweek.eu/resources/CodingAtHome

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο