Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 9 Φεβρουαρίου, ταυτόχρονα σε περισσότερες από 160 χώρες του κόσμου με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση – γιορτή και προσκαλεί εκπαιδευτικούς μαζί με τους μαθητές τους να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 5/2/2021.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και η διάρκεια της είναι 60 λεπτά (10:00 π.μ. – 11:00 π.μ.). Το link της εκδήλωσης θα σταλεί μόνο στους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει εγγραφή και εκείνοι με τη σειρά τους θα έχουν την ευθύνη προβολής της εκδήλωσης μέσα στην τάξη. Οι ερωτήσεις των μαθητών θα μπορούν να υποβάλλονται μέσω του εκπαιδευτικού είτε μέσω μικροφώνου είτε μέσω chat.

Για όσους δεν είναι εκπαιδευτικοί και θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα μεταδοθεί και ζωντανά (με live streaming) μέσω της υπηρεσίας Ζωντανών Μεταδόσεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://video.sch.gr/live).

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τη φόρμα συμμετοχής σε αυτήν, δείτε εδώ.

Για πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, δείτε εδώ.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο