Συνέδρια - Σεμινάρια

Τ4Ε. Ξεκινά η «Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση»

Ξεκινά η Επιμόρφωση 8 εβδομάδων, 20 ωρών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του προγράμματος Τ4Ε. Η πρόσκληση είχε γίνει μέσα στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων (δείτε σχετικά εδώ) και πλέον άρχισαν να φθάνουν τα email στους εκπαιδευτικούς, με οδηγίες για τη συμμετοχή τους.

Σκοπός της δράσης είναι η αξιοποίηση του κεκτημένου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, με την υποστήριξη των σύγχρονων ψηφιακών μέσων, που χρησιμοποιούνται σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι https://eclass.t4e.sch.gr. Για να συνδεθείτε χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr). Σύντομα θα λάβετε νέο μήνυμα για την έναρξη του τμήματος που συμμετέχετε.

Επιπλέον, θα πρέπει να εισέλθετε στην επίσημη εκδοχή της πλατφόρμας e-me στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr και να αποδεχθείτε τις προσκλήσεις συμμετοχής στις Κυψέλες της ταχύρρυθμης επιμόρφωσης (Τ4Ε), οι οποίες σας έχουν σταλεί από τον επιμορφωτή/τριά σας (θα βρείτε σχετικές ειδοποιήσεις στον κεντρικό χώρο της πλατφόρμας).

Η Δράση Δ1 θα υλοποιηθεί σε μία από τις δύο πλατφόρμες, ανάλογα με την πλατφόρμα στην οποία ξεκινά το τμήμα σας, αλλά σας δίνεται από την αρχή πρόσβαση και στις δύο πλατφόρμες στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης. Στις πλατφόρμες e-me και eClass θα βρείτε μαθησιακό υλικό για τις δύο Δράσεις του προγράμματος (Δ1 & Δ2), το οποίο και θα πρέπει να μελετήσετε εντός του δοθέντος χρονοδιαγράμματος. Ξεκινήστε από το υλικό της Δ1 και κυρίως από τον «Οδηγό του Επιμορφούμενου», ώστε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τη διάρθρωση του επιμορφωτικού προγράμματος (χρονοδιάγραμμα, δομή, κ.ά.), τις οδηγίες μελέτης του υλικού, καθώς και τις μαθησιακές δραστηριότητες.

Καλή αρχή σε όλες και όλους!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο