ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΠΥΣΠΕ Πειραιά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΡΘΡΑ

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Χρυσός οδηγός

Ταχυδρομικοί Κώδικες

Κυκλοφοριακός Χάρτης

Οδηγός Πολίτη

Κ.Ε.Π.

Υπολογισμός Σύνταξης

Συμβεβλημένοι γιατροί με Δημόσιο

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Νοσοκομεία Αττικής

Διακοπές

Δρομ.πλοίων από Πειραιά

Δρομ.πλοίων από Ραφήνα

Αστικές Συγκοινωνίες ΟΑΣΑ

ΚΤΕΛ Αττικής

Αττικό Μετρό

ΗΣΑΠ

Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος

Δείτε τις Εφημερίδες

Αγγελιοφόρος

Αδέσμευτος

Απογευματινή

Αυγή

City Pess

Εθνος

Ελευθεροτυπία

Ελεύθερος Τύπος

Εποχή

Ημερησία

Καθημερινή

Λαϊκός Δρόμος

Μακεδονία

Metro

Ναυτεμπορική

Πριν

Προλεταριακή σημαία

Πρώτο Θέμα

Ριζοσπάστης

Στο καρφί

Τα Νέα

Το Βήμα

Το Ποντίκι

 

 

 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ

ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ...ΤΟ ΜΑΘΑΝΕ Ο,ΤΙ... ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε προ ημερών ότι θα προσλάβει “εθελοντές” αδιόριστους καθηγητές για να καλύψει τα κενά της εκπαίδευσης που δημιούργησε η κυβέρνησή του και η λαίλαπα του μνημονιακού οδοστρωτήρα. Το τυράκι στη φάκα θα είναι τα μόρια που θα χαρίσει σε όσους καθηγητές ανταποκριθούν στο κάλεσμά του, προκειμένου να εξαργυρωθούν στην οψέποτε μελλοντική προκήρυξη.

Πρώτος μαθητής και επίδοξος αρνητής εργασιακών δικαιωμάτων, ένας άνθρωπος από το χώρο του πολιτισμού, ο διευθυντής του ΚΘΒΕ κ. Γιάννης Βούρος. Αυτή τη φορά, η κατεδάφιση του δικαιώματος στην εργασία έρχεται από το θέατρο, από τη Θεσσαλονίκη, από το ΚΘΒΕ που χρόνια τώρα διδάσκει στους πολίτες ήθος, πολιτισμό, δημοκρατία, δικαιώματα. Απευθύνει ανερυθρίαστα ο κ. Βούρος πρόσκληση ενδιαφέροντος για παροχή δωρεάν εργασίας προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του θεάτρου. Δηλαδή, ένας δημόσιος πολιτιστικός οργανισμός, αντί να απευθυνθεί στην πολιτεία και να διεκδικήσει με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, αξιώνει άμισθη εθελοντική εργασία, συνοδευόμενη μάλιστα από εξευτελιστικούς όρους (π.χ. ο εθελοντής υποχρεούται  κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του να αποδεχθεί την «ένδυση χορηγικού διαφημιστικού αξεσουάρ», ενώ η ανταμοιβή του θα είναι κατά τα “μόρια” του κ. Λοβέρδου, δωρεάν εισιτήρια για κάποιες παραστάσεις!)

Το έργο γνωστό και χιλιοπαιγμένο. Σήμερα οι εθελοντές για δευτερεύουσες εργασίες, αύριο οι τεχνικοί, μεθαύριο όλοι οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, ώστε να αποσπάσουν την εύνοια της εξουσίας για μελλοντικό διορισμό. Έτσι το ΚΘΒΕ, αντί να “παιδεύει” την κοινωνία στον πολιτισμό, διαπαιδαγωγεί τους πολίτες να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα, όπου η εργασία δεν θα είναι δικαίωμα και τρόπος ανάπτυξης της προσωπικότητας, αλλά παροχή υπηρεσιών χωρίς αμοιβή, και όπου εθελοντισμός δεν θα σημαίνει αλληλεγγύη, αλλά στέρηση κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΖΗΤΑ Ο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δεν είναι καταπληκτική ιδέα; Μόνο ένας Υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό! Αφού δεν μπορώ να καλύψω τα κενά στα σχολεία, σκέφτηκε, ελάτε εθελοντές δάσκαλοι/καθηγητές να εφαρμόσουμε αυτό που έλεγαν για την πρώην Σοβιετική Ένωση, δηλ. εσείς να κάνετε ότι δουλεύετε κι εγώ να κάνω ότι σας πληρώνω...

Τώρα τι έργο θα προσφέρουν οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί κι αν αυτό είναι το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές δεν μας απασχολεί, αφού αυτούς δε θα τους αξιολογήσουμε, τους έχουμε ανάγκη! Θα αξιολογήσουμε όμως τους άλλους, που ενώ πληρώνονται δεν καλύπτουν από δύο τρία κενά ο καθένας, οι ανίκανοι, κι εκτίθεται το Υπουργείο. Επιτέλους κάποτε τελειώνουν και οι κενοτόμες ιδέες (σωστή είναι η ορθογραφία, μην τσιμπάτε).

Να πληροφορήσουμε όμως τον Υπουργό, ότι ήδη εφαρμόζεται από το 2011 η εθελοντική εργασία, αφού ο μισθός των εκπαιδευτικών είναι τόσο μικρός που φτάνει μόνο για τα δάνεια, τα χρέη στην εφορία, το χαράτσι (ΕΝΦΙΑ), το ενοίκιο και τα εισιτήρια για το σχολείο. Τα υπόλοιπα έξοδα του κάθε εκπαιδευτικού είναι ευγενική χορηγία από τους γονείς και τους παππούδες!!! Μπράβο του, όμως, γιατί το εξέλιξε λιγάκι παραπάνω...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ 2014: Δείτε τα ψηφοδέλτια που συμμετέχουμε:

ΠΥΣΠΕ: ΕΝΩΤΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Α-ΠΥΣΠΕ: ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΚΥΣΠΕ: ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ:Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έκανε πράξη την πάγια θέση της για την ενότητα των δυνάμεων που σταθερά αντιτίθενται στα μνημόνια και στις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας, συνεργαζόμενη με την "ΥΠΕΡΒΑΣΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ", δημιουργώντας την ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. Σ' αυτή την προσπάθεια ευελπιστούμε ότι θα συμπορευτούμε και με άλλες δυνάμεις που ακόμα είναι διστακτικές για το μεγάλο βήμα των ριζικών αλλαγών που έχει ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα. Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και ο αιρετός της, δεν υπόσχονται ρουσφέτια και βολέματα.  Ήμασταν και θα είμαστε απέναντι στις εθελόδουλες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, απέναντι στην ψευτο-αξιολόγηση, για να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και για να κατοχυρώνουμε τις κατακτήσεις μας. ΔΕΝ αλλάζουμε, ΔΕΝ συναλλασσόμαστε, ΔΕΝ υποτασσόμαστε. Με σταθερό το αξιακό μας πλαίσιο αγωνιζόμαστε με πάθος πιο δυναμικά, πιο αποτελεσματικά.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στις εκλογές του ΚΥΣΠΕ και του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής συμμετέχει και στηρίζει το ενωτικό σχήμα της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

afisa1

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ...ΑΓΙΟ: "Τη στήριξη του εξέφρασε ανοιχτά στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μετά την εμπλοκή του ισχυρού άνδρα των «ερυθρόλευκων» σε ποδοσφαιρικό σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, επικαλούμενος την εμπειρία του ως εκκλησιαστικός ανακριτής!!! Πάλι καλά που δεν του το είπε και ο...Πανάγαθος!

Αυτός, ο ίδιος Μητροπολίτης δεν είχε καταθέσει και μήνυση για θεατρικό έργο μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α.; Δεν μπορείς να πεις, πάντα κοντά στο ποίμνιο...ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

περισσότερα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

περισσότερα