Η παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί προϊόν φοιτητικής εργασίας που εκπονήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος "Πολιτιστική Αναπαράσταση" του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σε καμία περίπτωση το υλικό που βρίσκεται στο site δεν θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικό σκοπό, ούτε αποσκοπεί στο κέρδος με οποιοδήποτε τρόπο.

Στην εργασία συμμετείχαν οι παρακάτω φοιτητές:

Ηλίας Νικόλαος

Καλαφατέλλη Μαγδαληνή

Μαραγκού Χρυσούλα

Σιμινή Αγγελική

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Καθηγητές Δρ. Δ. Παπαγεωργίου και Δρ. Γ. Ηλιάδη για την συμπαράσταση τους, τις υποδείξεις και τις γνώσεις που μας παρείχαν ώστε να δημιουργηθεί αυτή η εργασία, καθώς επίσης και τον εκπαιδευτικό Α. Νείρο που μας βοήθησε απεριόριστα στη δημοσιοποίηση αυτής της σελίδας. 

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

1. «Η αρχιτεκτονική των κατοικιών της ανώτερης αστικής τάξης της Μυτιλήνης», Διατριβή Σωτηρίου-Δωροβίνη, (http://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/12866#page/100/mode/2up)

2.      http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/politismos/programma-provolon-sto-arhontiko-georgiadi-aygoystos-septemvrios. Αρχοντικό Γεωργιάδη, Ημερομηνία τελευταίας επίσκεψης 28/4/2017.

3.  http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/afieromata/ta-arhontika-tis-mytilinis. Τα αρχοντικά της Μυτιλήνης, Ημερομηνία τελευταίας επίσκεψης 28/4/2017.

4.      http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/taxidi-sto-hthes/45-fotografies-apo-hthes-tis-mytilinis-fotografeio. 45 φωτογραφίες από το χθες της Μυτιλήνης-Φωτογραφείο Χατζηδανιήλ, Ημερομηνία τελευταίας επίσκεψης 2/5/2017.

 5.  http://www.mytiliniadialektos.gr/?p=1254Τα αρχοντικά της Λέσβου, Ημερομηνία τελευταίας επίσκεψης 25/4/2017.

6. http://www.emprosnet.gr/article/57632-na-zeis-se-arhontiko-parea-me-tin-istoria. Να ζεις σε Αρχοντικό, παρέα με την Ιστορία, Ημερομηνία τελευταίας επίσκεψης 2/5/2017.

7.  Τα αρχοντικά της Μυτιλήνης (2013)-Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης

8. Θεοχάρη Ιφιγένεια, Δημιουργία ντοκιμαντέρ για τον πύργο της Μυτιλήνης με τίτλο "ο πύργος και ο χρόνος". Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πτυχιακή εργασία, Μυτιλήνη, 2005, διαθέσιμο στη  http://hellanicus.lib.aegean.gr/handle/11610/5522