DIY: 1η κατασκευή – καρέκλα βεράντας από παλέτες

Η 1η κατασκευή μου από ανακύκλωση ξύλου παλέτας είναι σχεδόν έτοιμη. Επειδή η παλέτα ήταν σε αρκετά κακή κατάσταση, χρησιμοποιήθηκαν και μερικά ξύλα που υπήρχαν μέσα στην αποθήκη μου. Το 80% ωστόσο, είναι ξύλα από μία παλέτα.


 

Οι 3 παρακάτω φωτογραφίες είναι με την κερέκλα πριν το 1ο βάψιμο με κάσια (καφέ παραδοσιακό υδατοδιαλυτό χρώμα)


 

Μετά το επιλέκτικό βάψιμο με κάσια, μόνο των σανίδων της πλάτης και του καθίσματος η καρέκλα έγινε έτσι:

Απομένει το λουστράρισμα με υδατοδιαλυτό βερνίκι. Φωτογραφίες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ανανέωση: Ο υιός, ανακάλυψε ότι μετά το λουστράρισμα, το ξύλο “σήκωσε” αγριάδα και τον ενοχλούσε στις γάμπες του. Χωρίς πολλά πολλά, πήρε το γυαλόχαρτο και άρχισε να τρίβει μέχρι να μπορεί να κάθεται άνετα!

CIMG6953_paletokarekla_exwra_tou_nikolas_by_WWW


 

Τα σχέδια βασίστηκαν στις οδηγίες του shaneconlan. Τις οδηγίες μπορείτε να τις δείτε με τη μορφή βίντεο στο youtube How to Make a Pallet Chair. Using Rustic, Recycled Pallet Wood.

Περισσότερα για κατασκευές από παλέτες μπορείτε να δείτε σε αυτό το άρθρο.

Permanent link to this article: http://users.sch.gr/nikmavr/diy-1%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%ba%ce%bb%ce%b1-%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%b1%ce%bb/

4 comments

1 ping

Skip to comment form

  • Δημήτρης on May 21, 2015 at 1:33 am
  • Reply

  Μπράβο, Νίκο! Πολύ καλό αποτέλεσμα, σε επαγγελματικό επίπεδο και σχεδόν χωρίς κόστος! Το μόνο που θα προσέθετα, θα ήταν να βάψω σκούρα και τα εσωτερικά στηρίγματα ανάμεσα στα πόδια της καρέκλας, χαμηλά. Συνέχισε αυτές τις συναρπαστικές διαδρομές στη φαντασία και στη δημιουργία!

 1. Δημήτρη φίλε μου, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Θα ακολουθήσουν τουλάχιστον 1-2 ακόμη καρέκλες όπου θα ενσωματώσω σχεδιαστικές και κατασκευαστικές βελτιώσεις (έκανα αρκετά πράγματα δύο φορές λόγω απειρίας). Θα δοκιμάσω να φτιάξω οδηγίες στο sketchup ή τουλάχιστον να φτιάξω τα σχέδια και να δω πως θα φαίνεται ο χρωματισμός που προτείνεις.
  Χαιρετίσματα στην οικογένεια.

  • Γιώργος on March 26, 2021 at 10:27 am
  • Reply

  Καλησπέρα προσπαθώ εδώ και 10 μέρες να βάψω παλέτες 20 παλέτες με κασια και στην κασια μέσα έχω βάλει βερνίκι…αλλά δεν βάφονται μπαμ θέλει 30+ χέρια τι μπορώ να κάνω; Και θέλω να βγάλω το χρώμα περίπου που έχετε εσείς στην καρέκλα..

 2. Καλημέρα Γιώργο, η κάσια κανονικά θέλει βράσιμο. Εγώ όμως απλά τη διέλυσα στο νερό χρησιμοποιώντας ένα βαζάκι με νερό και περίπου μισή κουταλιά από κάσια. Πρέπει να πέρασα 3-4 χέρια για το χρώμα που βλέπεις. Πριν περάσω το επόμενο χέρι, άφηνα χρόνο για να στεγνώσει το χρώμα. Μετά πέρασα 2 χέρια βερνίκι νερού.
  Η κάσια είναι υδατοδιαλυτή και δεν ξέρω τι επίδραση έχει στην απορρόφηση από το ξύλο εάν την χρησιμοποιήσεις ως χρωστική σε βερνίκι με διαλύτη.
  Άρα, από τη μικρή εμπειρία που έχω, θα σου πρότεινα πρώτα διαδοχικά χέρια με κάσια διαλυμένη μόνο σε νερό (μέχρι να έρθει στο χρώμα που θέλεις) και μετά το βερνίκι.
  Υ.Γ. Αν η κάσια είναι χαλασμένη τότε δεν θα βάφει. Αγόρασε από άλλο κατάστημα και κάνε μια δοκιμή (χωρίς βερνίκι). Ούτως ή άλλως είναι εξαιρετικά φθηνή.
  Καλή επιτυχία.

 1. […] 2. Με βάση το παραπάνω βίντεο δείτε και τη δική μου άποψη για παλετοκαρέκλα (για περισσότερα εδώ) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.