Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική Αρχική edublogger's blog
Το blog του edublogger
Πιθανά προβλήματα στα ιστολόγια του ΠΣΔ PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 08 Ιούνιος 2010 21:35

Από την ομάδα ανάπτυξης των ιστολογίων του ΠΣΔ λάβαμε το παρακάτω μήνυμα:

Αγαπητοί χρήστες των Ιστολογίων του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου καλησπέρα σας.Για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του blogs.sch.gr, θα προχωρήσουμε σε μεταφορά του περιεχομένου των Ιστολογίων σε ισχυρότερο εξυπηρετητή βάσεων δεδομένων (database server).
Η προγραμματισμένη μεταφορά των δεδομένων θα ξεκινήσει στις 9 Ιουνίου στις 1:00 το βράδυ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6:00 το πρωί.
Η μεταφορά θα γίνεται σε ομάδες 1/16 του συνόλου. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς θα παρουσιαστούν ολιγόλεπτες προσωρινές διακοπές στη λειτουργία των Ιστολογίων της ομάδας  της τάξεως των 12 λεπτών.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι εντός του καλοκαιριού θα γίνει πλήρης αναβάθμιση της υπηρεσίας των Ιστολογίων σε νεώτερη έκδοση. 
Με εκτίμηση 
Η ομάδα ανάπτυξης της υπηρεσίας Ιστολογίων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
 
Μακάρι να λυθούν τα προβλήματα των ιστολογίων του Σχολικού Δικτύου μ' αυτή την αναβάθμιση, καθώς το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία τις μισές μέρες της εβδομάδας υπολειτουργούσε ή δεν λειτουργούσε καθόλου. Πάντως, ως συνέπεια της αναβάθμισης, προβλέπονται καθυστερήσεις και στη μεταφορά των αναρτήσεων των ιστολογίων του ΠΣΔ στο edublogger. Ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόησή σας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Ιούνιος 2010 21:52
 
Τα ιστολόγια του ΠΣΔ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 02 Μάιος 2010 23:41

Στις 15 Φεβρουαρίου 2008 καταγράφεται η πρώτη ανάρτηση στα ιστολόγια του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Ένα απλό "Γεια σου κόσμε" δίχως συνέχεια. Παρότι η επίσημη πρώτη των εκπαιδευτικών ιστολογίων τοποθετείται περίπου δυο μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, σημασία έχει ότι έχουν περάσει περίπου δυο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας αυτής της "κλειστής"

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010 19:40
Συνέχεια
 
Περί μεθοδολογίας ο λόγος... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Κακλαμάνος   
Κυριακή, 02 Μάιος 2010 21:04

Περί μεθοδολογίας...Απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ανάλογη προσπάθεια, στο χώρο των εκπαιδευτικών ιστολογίων βεβαίως, δεν έχει υπάρξει. Έτσι, είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να αναφερθούμε σε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για το edublogger καθώς και στη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του συναθροιστή.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Μάιος 2010 13:55
Συνέχεια
 
Hello World! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Web Master   
Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010 00:00
a startup image for edublogger.grΔύσκολο το πρώτο κείμενο σε κάθε προσπάθεια. Μοιάζει προγραμματική δήλωση και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τι να υποσχεθείς και ποιος να σε πιστέψει. Από την άλλη, ένα κάποιο στίγμα είναι αναγκαίο να δοθεί. 

Ας αρχίσουμε  λοιπόν από τα "εύκολα".

Το edublogger είναι συναθροιστής εκπαιδευτικών ιστολογίων (αγγλιστί αγκρεγκέιτορ αλλά είχε μια αγριάδα ο όρος κι εγκαταλείφθηκε). Μ' άλλα λόγια, συλλέγει και παρουσιάζει αναρτήσεις εκπαιδευτικών ιστολογίων. Παράλληλα, "κατηγοριοποιεί" τα εκπαιδευτικά ιστολόγια ώστε να είναι εύκολη η αναζήτηση περιεχομένου σ' αυτά. Ένα είδος διαδικτυακού σπασίκλα ληξίαρχου δηλαδή που παρακολουθεί αδιάκοπα γεννήσεις και θανάτους ιδεών εξαιρετικών (ε, και λιγότερο εξαιρετικών), τις ταξινομεί και τις αρχειοθετεί.

Συνέχεια...