21
Σεπ 11

Η σχεδίαση

Η φιλοσοφία της οργάνωσης του υλικού

Ξεκινάμε...Έχοντας επενδύσει αρκετό χρόνο στην ανάλυση αναγκών, στη σχεδίαση και στην υλοποίηση, φιλοδοξούμε η εφαρμογή να είναι κάτι περισσότερο από μια τυπική διεκπεραίωση συμβατικής υποχρέωσης.

Φιλοδοξούμε, πρώτα απ' όλα, να συμβάλλει στη ταξινόμηση του εκπαιδευτικού υλικού της επιμόρφωσης, το οποίο είναι αναγκαστικά και διάσπαρτο και πολυκερματισμένο.

Φιλοδοξούμε έπειτα να αναδείξουμε τις εσωτερικές σχέσεις ανάμεσα σε διαφορετικά τμήματα της ύλης της επιμόρφωσης αξιοποιώντας τις δυνατότητες του CMS που χρησιμοποιούμε.

Πάνω απ' όλα, όμως, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους συναδέλφους μας ένα εύχρηστο εργαλείο μελέτης, όχι μόνο για την πιστοποίηση αλλά και για μελλοντικές επιμορφωτικές ανάγκες.

Για να ικανοποιήσουμε αυτές τις ανάγκες ταξινομήσαμε το υλικό σε έξι θεματικές ενότητες:

  • Το Πρόγραμμα: Εδώ εντάξαμε όλες τις πληροφορίες για την υλοποίηση του προγράμματος, το οργανωτικό του πλαίσιο και τους συντελεστές.
  • Γενικό Μέρος: Στην ενότητα αυτή ακολουθήσαμε την κατηγοριοποίηση του βασικού εκπαιδευτικού υλικού
  • Ειδικό Μέρος: Εδώ περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες αλλά και το εκπαιδευτικό υλικό του ειδικού μέρους της εκπαίδευσης των φιλολόγων
  • Σύνδεσμοι: Κατηγοριοποίηση των εκατοντάδων συνδέσμων σε πόρους και πηγές, που βρίσκονται διάσπαρτοι στο εκπαιδευτικό υλικό.
  • Ιστολόγια: στην ενότητα βρίσκουμε μια εφαρμογή συνάθροισης (aggregator) των ιστολογίων των συναδέλφων
  • Βοήθεια: στην ενότητα περιλάβαμε ειδικά θέματα για τη λειτουργία της εφαρμογής καθώς και τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τη σωστή προβολή της.
Η φιλοσοφία της οργάνωσης του υλικού

Σχετικά Άρθρα

Κανένα άρθρο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια αναζήτησης. Sorry!


Η γνώμη σας για το site