05
Οκτ 11

Ευρωπαϊκή και διεθνής πολιτική

Ευρωπαϊκή και διεθνής πολιτική σε θέματα ένταξης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση

Ευρωπαϊκή και διεθνής πολιτικήΣτην υποενότητα αυτή παρουσιάζονται ορισμένα βασικά σημεία της διεθνούς και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την ένταξη των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και δίνονται οι σχετικές πηγές στους εκπαιδευομένους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πληρέστερης πληροφόρησης, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Με ένα γενικό τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει πολύ γρήγορα (από τις αρχές της δεκαετίας του 1990) την αναγκαιότητα της ενσωμάτωσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα την ανάγκη της απόκτησης προηγμένων γνώσεων και δεξιοτήτων χειρισμού Η.Υ. και γενικότερα Πληροφορικής από το σύνολο των πολιτών. Έτσι από πολύ νωρίς θέτει σε εφαρμογή projects και προγράμματα που υποστηρίζουν και προωθούν τα σχετικά θέματα, όπως είναι τα γνωστά Socrates, Minerva, GRUNDVIG και άλλα .

Το Σεπτέμβριο του 1996 ιδρύθηκε κατόπιν συμφωνίας είκοσι χωρών το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο ( European Network (EUN), ένας οργανισμός που σκοπό έχει να υποστηρίξει τη διδασκαλία και τη μάθηση στα Ευρωπαϊκά σχολεία μέσω των ΤΠΕ. Ως σήμερα έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε τέσσερις περιοχές δράσης: την καθοδήγηση, την εξυπηρέτηση, τη συνεργατικότητα και την ανάπτυξη και ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν ανήλθε στις 30. Η αποστολή του είναι να αυξήσει τις ευκαιρίες εκμάθησης για τους νέους Ευρωπαίους μέσω της επικοινωνίας και ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα, από τους μαθητές μέχρι και τα Υπουργεία Παιδείας των χωρών μελών.

Πληροφορίες για τον πόρο:

  • Είδος Πόρου: pdf
  • Σελίδες: 6
  • Συγγραφέας: ΕΑΙΤΥ - Τομέας Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (ΤΕΚ) - Συγγραφική Ομάδα Γενικού Μέρους

 

 

Γενικό Μέρος του υλικού Ενότητα 1, Υποενότητα 1.4

Διαβάστε επίσης:



Ευρωπαϊκή και διεθνής πολιτική σε θέματα ένταξης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση