24
Σεπ 11

Οδηγίες Μελέτης

Οδηγίες ΜελέτηςΤο επιμορφωτικό υλικό που προτείνεται στις ενότητες του Γενικού και του Ειδικού Μέρους, για χρήση στα Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης, έχει επιλεγεί με βάση τους γενικότερους σκοπούς της επιμόρφωσης Β' Επιπέδου. Ίσως θα πρέπει να τονιστεί ο εξαιρετικά μεγάλος όγκος του επιμορφωτικού υλικού το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί και ο οποίος είναι τόσο μεγάλος, ώστε να καθιστά πρακτικά ανέφικτη μια πλήρη και διεξοδική ανάλυση.

Ο περιορισμός σε επιμορφωτικό υλικό στην ελληνική γλώσσα (περιορισμός βεβαίως απαράδεκτος για προγράμματα υψηλού επιπέδου, όπως τα προγράμματα εκπαίδευσης επιμορφωτών) θα έκανε πρακτικά πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, την αξιολόγηση όλου του επιμορφωτικού υλικού. Ως εκ τούτου, το επιμορφωτικό υλικό το οποίο αξιολογείται είναι ήδη, κατά κάποια έννοια, επιλεγμένο με βάση μερικά κριτήρια. Το βασικό κριτήριο της προεπιλογής του είναι βέβαια η αντιπροσωπευτικότητά του, η αποδοχή του από την ακαδημαϊκή κοινότητα και η συμβατότητα του με τους σκοπούς και τους στόχους της Εκπαίδευσης Επιμορφωτών Β' επιπέδου. Φυσικά το προτεινόμενο υλικό αποτελεί ένα τμήμα μόνο του υλικού που θα μπορούσε να έχει προταθεί. Η παράλειψη συγκεκριμένου υλικού λοιπόν, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της επιμόρφωσης Β' επιπέδου, δε συνιστά κατά κανένα τρόπο μια έμμεση αξιολογική κρίση (για το υλικό που παρελήφθη) - απλώς ήταν πρακτικά αδύνατον να συμπεριληφθεί όλο το υλικό.

Με ένα γενικό τρόπο, το επιμορφωτικό υλικό πρέπει να εξυπηρετεί τους γενικούς σκοπούς της εκπαίδευσης των επιμορφωτών (το έργο των ΠΑΚΕ δηλαδή). Επομένως θα πρέπει συνολικά να υποστηρίζει τη μαθησιακή διαδικασία των επιμορφουμένων, ώστε (εκτός των άλλων)

 

Γενικό Μέρος-Οδηγίες μελέτης-σελίδες 6-9

Πληροφορίες για τον πόρο:

  • Είδος Πόρου: pdf
  • Σελίδες: 4
  • Συγγραφέας: ΕΑΙΤΥ - Τομέας Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (ΤΕΚ)


Οδηγίες Μελέτης

Σχετικά Άρθρα

Κανένα άρθρο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια αναζήτησης. Sorry!


Η γνώμη σας για το site