Εθισμός-στο-internet Τα διαδικτυακά παιχνίδια έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Φανταστικοί ήρωες , γραφικά και δράση είναι μία μικρή γεύση για το πως τα παιχνίδια καταφέρνουν και γίνονται ιδιαιτέρως ελκυστικά για μεγάλους και μικρούς παίχτες. Παίχτες από όλο τον κόσμο γίνονται μια παρέα – ομάδα που έχουν κοινούς στόχους…να κερδίσουν. Η στροφή σε έναν φανταστικό κόσμο και πολλές φορές η ταύτισή μας με έναν ήρωα, μας διώχνει όλο και περισσότερο από την πραγματική ζωή. Καθημερινά βλέπουμε στο οικείο περιβάλλον μας κάποιον/α να παίζει ή να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για παραπάνω από 1-2 ώρες.Η στροφή αυτή στα διαδικτυακά παιχνίδια μπορεί να ξεκινήσει από την απλή διασκέδαση και να καταλήξει στον εθισμό, αφού από λίγο χρόνο παιχνιδιοimage01ύ καταλήγουν να παίζουν πολλές ώρες. Αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης κοινωνικής επαφής και δραστηριοτήτων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κερδίζουν χώρο από τη ζωή μας ,καθώς σπαταλάμε χρόνο για να δημοσιεύσουμε ή να περιηγηθούμε σε κάποιο προφίλ. Όλο και περισσότεροι νέοι ασχολούνται με αυτά και δεν ασχολούνται με τον συνάνθρωπό τους.

Για να αποφύγουμε αυτές τις συνέπειες καλό θα ήταν να βάζουμε κάποια όρια στη χρήση του διαδικτύου και σε περίπτωση που παρατηρηθεί  κάποια αλλαγή στην υγεία ή στην συμπεριφορά κάποιου ατόμου να ζητήσουμε βοήθεια από ειδικούς. Η σωστή ενημέρωση γονέων και παιδιών είναι το φάρμακο σε αυτόν τον ‘αόρατο΄ εχθρό μας.

Εθισμός στο διαδίκτυο και στα διαδικτυακά παιχνίδια