Home Άρθρα Άρθρα - Δημοσιεύσεις 2η Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Αιτ/νιας Μεσολόγγι, Τετάρτη 19/6/2013

2η Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Αιτ/νιας Μεσολόγγι, Τετάρτη 19/6/2013

Έρευνα- Δράση ?Το διαδικτυακό Ραδιόφωνο, ως εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης? ....

 

....Μεσολόγγι, Τετάρτη 19/6/2013

 

Έρευνα- Δράση ?Το διαδικτυακό Ραδιόφωνο, ως εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης?

 

Μπακόπουλος Νικόλαος, ΠΕ19 &      Τούλιου Ευτυχία, ΠΕ70

35ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα Αχαΐας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Περίληψη

 

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος ?European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο? έγινε προσπάθεια αποτύπωσης του αντίκτυπου του διαδικτυακού ραδιοφώνου στην εκπαιδευτική διαδικασία και πράξη, όσον αφορά σε μαθητές/ μαθήτριες σχολείων της περιοχής μας που συμμετείχαν σε αυτό εφαρμόζοντας μια Έρευνα ? Δράση από κοινού. Το δείγμα μαθητών συμπίπτει με το συνολικό πληθυσμό των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από το 35ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα, άρα και διασφαλίζεται η αξιοπιστία της παρούσας έρευνας. Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται ξεχωριστά για κάθε σχολείο ο σχεδιασμός και η δράση, ενώ συνολικά τα αποτελέσματα στην αξιολόγηση.

Σκοπός είναι να αξιολογηθεί η εφαρμογή του προγράμματος στα δύο σχολεία, να παρατηρηθούν τυχόν ομοιότητες στα δείγματά μας και οι δύο αυτές περιπτώσεις να συσχετιστούν μεταξύ τους ώστε να εξάγουμε αρχικά συμπεράσματα για το πρόγραμμα στα συγκεκριμένα παραδείγματα με κίνητρο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας για την επόμενη σχολική χρονιά.