Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

Καρυδόπιτα με γλάσσο σοκολάτας "Λίτσα Παναγιώτας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Καρυδόπιτα με γλάσσο σοκολάτας


Υλικά
7 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες ζάχαρη άχνη
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα καρυδόψιχα
1 κουτάκι λεμονάδα με ανθρακικό 330γρ.
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλλα 
1 κ.σ. γαρύφαλλο
Ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό      

Για το γλάσσο
250  γρ. κρέμα γάλακτος
250  γρ. κουβερτούρα   

Εκτέλεση
Χτυπάμε  τα αυγά με το σύρμα  για   3΄ λεπτά  και ρίχνουμε  το λάδι. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη  και τα  υπόλοιπα υλικά (καρυδόψιχα, κανέλλα, γαρύφαλλο, ξύσμα λεμονιού). Στο τέλος, αφήνουμε τη λεμονάδα, που την προσθέτουμε στο μείγμα σιγά-σιγά μαζί με το αλεύρι ( περιέχει το μπέικιν), ρίχνοντας λίγο λεμονάδα, λίγο αλεύρι και ανακατεύοντας συνέχεια, έτσι ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάζουμε το γλυκό σε ταψί με διαστάσεις 30  εκατοστών και το ψήνουμε στο φούρνο για 45-50΄λεπτά, στους 180° C.

Σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ώσπου να δέσει (περίπου 3-4 λεπτά). Περιχύνουμε, με κρύο το σιρόπι, το ζεστό γλυκό,  στο ταψί, αφού το έχουμε κόψει σε τετράγωνα κομμάτια .

Η καρυδόπιτα είναι πολύ ωραία και με το σιρόπι μόνο, χωρίς το γλάσσο.

Γλάσσο: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε με το γλάσσο την καρυδόπιτα.

Καλή επιτυχία