Πουτίγκα "Κατερίνας"
Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Πουτίγκα
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 7 αυγά
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3 φλυτζάνια του Ελληνικού καφέ ζάχαρη άχνη
- 3 φλυτζάνια του Ελληνικού καφέ τριμμένα καρύδια ή καθαρισμένα και τριμμένα αμύγδαλα
- 3 φλυτζάνια του Ελληνικού καφέ σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζω τ΄ασπράδια από τους κρόκους.
- Χτυπώ μαρέγκα τ΄ασπράδια. Χτυπώ ελαφρά τους κρόκους και τους ρίχνω στη μαρέγκα. Τα χτυπώ μαζί. Ρίχνω το μπέικιν και χτυπώ. Προσθέτω τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπώ όλα μαζί με το μίξερ.
- Ρίχνω σιγά-σιγά το καρύδια και τα ανακατεύω με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνω σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και τα ανακατεύω ελαφρά.
- Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα του κέικ.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 190 ° C.
ΣΙΡΟΠΙ
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 2 ποτήρια του νερού νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρύφαλλα
ΚΡΕΜΑ
- Χτυπώ 1 βιτάμ με μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη
- Σε άλλη λεκανίτσα διαλύω 1 ζαχαρούχο με ένα τενεκεδάκι νερό. Ρίχνω ένα άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια στιγμής και τα χτυπώ μέχρι να πήξουν.
- Τη ρίχνω στο βιτάμ και τα ανακατεύω μαζί.
- Χτυπώ μια σαντιγύ morfat σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει η συσκευασία.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
Σε μια μεγάλη στρόγγυλη πιατέλα βάζω το παντεσπάνι. Το σιροπιάζω σιγά-σιγά για να απορροφηθεί καλά το σιρόπι και στο τέλος ρίχνω την κρέμα. Πασπαλίζω με τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!