Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

Φωτοβολταϊκά Συστήματα - Ήλιος και Ενέργεια

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πράσινη ενέργεια άρθρο: Ηλιακή ενέργεια και η χρήση των Φωτοβολταϊκών συστημάτων (Φ/β)


Ο ήλιος φωτοβολταϊκό στοιχείο ή φωτοβολταϊκό πάνελ

Ήλιος και ενέργεια

Ο ήλιος είναι αστέρας του ηλιακού μας συστήματος και το λαμπρότερο σώμα του ουρανού.   Προσφέρει στην Γη:

  • την απαραίτητη ενέργεια για την ανάπτυξη των ζωντανών οργανισμών,
  • διατηρεί την επιφανειακή θερμοκρασία της σε ανεκτά για τη ζωή επίπεδα και
  • προκαλεί τα μετεωρολογικά φαινόμενα.

Η ποσότητα ενέργειας που παράγεται από τον ήλιο είναι απίστευτη.  Έχει προσδιοριστεί πως σε κάθε δευτερόλεπτο ο ήλιος εκπέμπει τόση ενέργεια όση θα έδινε μια έκρηξη τεσσάρων δισεκατομμυρίων βομβών υδρογόνου των 100 μεγατόνων η κάθε μία. Και όλα αυτά για ένα μόνο δευτερόλεπτο, ενώ ο Ήλιος εκπέμπει εδώ και 5 δισεκατομμύρια χρόνια και θα συνεχίσει τουλάχιστον για άλλα τόσα χρόνια.

Γιατί να στραφώ στην ηλιακή ενέργεια;

Για να καλύψουμε δύο τουλάχιστον ανάγκες μας:

  1. την ανάγκη να προστατευτεί το περιβάλλον (μια ανάγκη που γίνεται όλο και πιο σημαντική) και
  2. την ανάγκη σε ενέργεια

Κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρισμού που προμηθευόμαστε από το δίκτυο της ΔΕΗ και παράγεται από ορυκτά καύσιμα, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ένα τουλάχιστον κιλό διοξειδίου του άνθρακα. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι, ως γνωστόν, το σημαντικότερο “αέριο του θερμοκηπίου” που συμβάλλει στις επικίνδυνες κλιματικές αλλαγές  (όπως τα καρκινογόνα μικροσωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, οι ενώσεις του θείου, κ.λπ). Οι ρύποι αυτοί επιφέρουν σοβαρές βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον.

Η στροφή στις καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή (συνεπάγεται λιγότερες εκπομπές άλλων επικίνδυνων ρύπων), αποτελεί τη μόνη διέξοδο για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών που απειλούν σήμερα τον πλανήτη.

Συμφέρει η ηλιακή ενέργεια;

Ναι, στις περιπτώσεις εκείνες όπου παρέχονται κίνητρα και υπάρχει Ξεκάθαρη Πολιτική στήριξης της Ηλιακής Τεχνολογίας. Όταν για παράδειγμα, παρέχεται ενισχυμένη τιμή της πωλούμενης ηλιακής κιλοβατώρας, τότε ο καταναλωτής όχι μόνο κάνει απόσβεση της επένδυσης αλλά έχει και ένα λογικό κέρδος από την παραγωγή και τροφοδοσία πράσινης ενέργειας στο δίκτυο.

Φωτοβολταϊκά συστήματα

Τα ηλιακά φωτοβολταϊκά στοιχεία, γνωστά ως «φωτοβολταϊκά πάνελ» ή «Φ/Β», είναι μια τεχνολογία που μετατρέπει το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια.

Τα φωτοβολταϊκά. ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

 

Αυτό το άρθρο μπορεί να γίνει δικό σου,
αρκεί να γνωρίζεις καλά το συγκεκριμένο θέμα και
να σου αρέσει να γράφεις.
Για περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου

στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.