Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

"11414" αριθμός κλήσης ρατσιστικής βίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

 11 414  αριθμός κλήσης ρατσιστικής βίας

Στον τηλεφωνικό αριθμό κλήσης "11 414", όλο το 24ώρο, μπορούν να γίνονται καταγγελίες (ρατσιστικής βίας)  σχετικά με επιθέσεις που έχουν δεχθεί μετανάστες, ενώ παράλληλα ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας - Καταγγελίες "

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η καταγγελία μπορεί να είναι ανώνυμη ή από τρίτο πρόσωπο και όχι αυτό που έπεσε θύμα και στη συνέχεια θα διερευνηθεί. Θα εξασφαλίζεται η ανωνυμία του καταγγέλλοντος. Επίσης η καταγγελία ή μήνυση μπορεί να γίνει και απευθείας στις υπηρεσίες που έχουν συσταθεί.

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, συστήνονται Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, με βάση τις διατάξεις του 132/2012 Π.Δ., ιδρύονται δύο (2) Τμήματα και εξήντα οχτώ (68) Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα.

Τα (2) δύο Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ιδρύονται στις Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Τα εξήντα οχτώ (68) Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας λειτουργούν ως ακολούθως:

  • πέντε (5) στην Αττική στις αντίστοιχες Υποδιευθύνσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,
  • και εξήντα τρία (63) στην Περιφέρεια, στις αντίστοιχες Υποδιευθύνσεις και Τμήματα Ασφάλειας που λειτουργούν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών.

Σκοπός της ίδρυσης των Υπηρεσιών αυτών είναι η ουσιαστική και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας που εκδηλώνεται κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων με ρατσιστικά κίνητρα και υπόβαθρο.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, ο μετανάστης που έχει πέσει θύμα επίθεσης θα πρέπει να εξεταστεί από ιατροδικαστή.